• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Een stukje authentiek Italië

Groene regio vol heuvels en wijn- en olijfgaarden

Bezoek het kleurrijke stadje Spello

Perugia & Assisi: walhalla voor cultuurliefhebbers

Mooiste bestemmingen in Umbrië

Bekijk
Bekijk

Welkom in Umbrië

Zeg je 'Het land van Franciscus van Assisi', dan zeg je Umbrië! Deze groene regio vol heuvels en wijn- en olijfgaarden vind je in de vallei van de rivier de Tiber. Bezoek het groene hart van Italië tijdens je vakantie Umbrië!

Umbrië grenst in het westen aan Toscane, ten oosten liggen Marche en de Apennijnen en ten zuiden vind je Lazio. Het is hiermee een van de weinige Italiaanse streken die geen kuststrook heeft. Waarschijnlijk ook de reden dat veel Nederlanders deze streek nog niet hebben ontdekt en elk jaar weer Toscane massaal bezoeken.

Maar Umbrië heeft zoveel te bieden dat je de kust en stranden amper zult missen. De gastvrije bevolking, groene heuvels en mooie wijn- en olijfgaarden compenseren het helemaal. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mooie dorpjes en stadjes die je er vindt.

Een stukje authentiek Italië

Waar de rest van Italië door de jaren heen is veranderd, en met de tijd is meegegaan, doen de inwoners van Umbrië er alles aan om het oorspronkelijke karakter te bewaren. Ze willen de onbedorvenheid van de streek in ere houden en hun tradities in leven houden. We moeten toegeven; dat lukt ze goed!

Vakantie in Umbrië: waar verblijf je?

Perugia is de hoofdstad én het bruisende hart van Umbrië. Internationale allure gaan hier prima samen met kleine straatjes en pittoreske steegjes. In de binnenstad vind je talloze culturele bezienswaardigheden, waaronder de Kathedraal San Lorenzo, Palazzo dei Priori en Fontana Maggiori.

Ook Assisi is een aanrader voor cultuurliefhebbers. Dit van oudsher bedevaartsoord wordt vaak als magisch ervaren door de vele kleine straatjes en smalle steegjes in de autovrije binnenstad, waar je nog met regelmaat een franciscaner monnik zult tegenkomen. In de geboortestad van de 13e eeuwse heilige St. Franciscus kun je o.a. de bijzondere Basilica di San Francesco, de Rocca Maggiore en het centrale Piazza del Comune bezoeken. Wist je dat Umbrië haar bijnaam, Het land van Franciscus van Assisi, aan deze stad te danken heeft?

Nog meer zien!

Op ca. 40 km ten westen van Perugia lig het Trasimenomeer, ofwel Lago Trasimeno. Middenin dit meer, per boot te bereiken, ligt Isola Maggiore. Dit eilandje met een oppervlakte van slechts 2 km² heeft rond de 100 inwoners die er alles aan doen om de tijd stil te laten staan. Hier maak je nog kennis met kantklossende vrouwen en eeuwenoude tradities zijn hier springlevend.

Spello is misschien wel het meest kleurrijke stadje dat je kunt bezoeken tijdens een vakantie in Umbrië. Niet alleen door de vele kleurrijke balkonnetjes die wemelen van de bloemen en planten, maar ook diverse bezienswaardigheden zijn allesbehalve grauw. In de Santa Maria Maggiore vind je een bijzondere – en kleurrijke – majolicavloer gemaakt van tegels uit de keramiekstad Deruta.

En dit is nog maar een kleine selectie uit alles wat een vakantie in Umbrië je te bieden heeft. Boek een verblijf in een van de door ons geselecteerde hotels en appartementen en ga op ontdekkingsreis!

Weer & klimaat

 • JAN
  8 max 3 uur
  12 dgn
  -
 • FEB
  10 max 4 uur
  10 dgn
  -
 • MRT
  13 max 5 uur
  12 dgn
  -
 • APR
  17 max 6 uur
  12 dgn
  -
 • MEI
  24 max 8 uur
  12 dgn
  -
 • JUN
  28 max 9 uur
  11 dgn
  -
 • JUL
  31 max 10 uur
  6 dgn
  -
 • AUG
  30 max 9 uur
  8 dgn
  -
 • SEP
  26 max 7 uur
  9 dgn
  -
 • OKT
  19 max 5 uur
  11 dgn
  -
 • NOV
  13 max 3 uur
  12 dgn
  -
 • DEC
  9 max 3 uur
  12 dgn
  -
Bron: KNMI Climate