Autovakantie Umbrië

Het is het groene hart van Italië; wijn- en olijfgaarden en groene heuvels beheersen het landschap. Toch biedt een autovakantie naar Umbrië meer. Maak kennis met de gastvrije bevolking, bezoek sprookjesachtige steden met kleine straatjes en pittoreske steegjes en geniet bovenal van culinair Italië. Bella vacanza!
Kofferbak vol, hallo vrijheid!
Ontdek groene hart van Italië
Hmm... proef de lekkerste wijn en olijfolie
Bezoek middeleeuwse dorpjes

Haal alles uit een autovakantie in Umbrië

Ooit al gehoord van Perugia, Orvieto, Assisi, Gubbio of Spoleto? Misschien helpt het als we zeggen dat dit dorpjes in Umbrië zijn. Nee, ook niet? Dat is dus exact waarom je een autovakantie naar Umbrië moet boeken. De onontdekte Italiaanse streek barst van de middeleeuwse dorpen, eindeloze wijngaarden en indrukwekkende natuur. En dat zónder hordes toeristen. Stap in de auto en maak kennis met het authentieke Italië!

Voor een autovakantie in Umbrië rijd je naar het midden van Italië. De regio ligt daar in de vallei van de Tiber, tussen de regio’s Toscane, Marche en Lazio. De afstand – ca. 1.550 km vanaf Utrecht – is ideaal voor een (tweedaagse) roadtrip. Na een dag rijden trakteer je jezelf op een heerlijk Italiaans diner. Hmm!

Toffe steden voor een autovakantie in Umbrië

De meeste VakantieDiscounters die op autovakantie naar Umbrië gaan, kiezen een hotel of appartement in Assisi. Het is de geboortestad van Sint Franciscus; een van de patroonheiligen van Italië. Door de vele basilieken is het een echt walhalla voor cultuurliefhebbers. Bezoek zeker de basiliek van St. Franciscus, Santa Maria degli Angeli en die van Santa Chiara. En dan heb je er ook nog het middeleeuwse kasteel Rocca Maggiore met een adembenemend uitzicht.

Foligno is ook een goede uitvalsbasis voor een autovakantie in Umbrië. In de smalle straatjes met kleurrijke huizen heb je het vakantiegevoel direct te pakken. Wandel zeker langs het Palazzo Trinci, de kathedraal en de 12e-eeuwse Santa Maria Infraportas kerk.

Of wat dacht je van Perugia, de hoofdstad van Umbrië? Op autovakantie is dit een handige uitvalsbasis; de stad ligt namelijk erg centraal. Dat hadden ze in de tijd van de Etrusken al door. Toen bloeide de stad volop, en daar zie je vandaag nog sporen van terug. Zeker de 3e-eeuwse Etruskische boog en de Sorbello-bron zijn indrukwekkend. Andere must-sees zijn het Rocca Paolina fort en het prachtige Piazza IV Novembre.

Aan het water verblijven

Umbrië is een van de weinige Italiaanse streken zonder kustlijn. Gelukkig heb je er wel enkele meren waar je heen kan tijdens een autovakantie in Umbrië. De grootste is Lago Trasimeno. Je vindt er tal van gezellige stranden waar je een handdoek kan uitslaan. Zin in een duik? Doordat het meer maar 6 meter diep is, warmt het heel snel op. Extra bijzonder is dat er midden in het meer drie kleien eilandjes liggen. Vooral het pittoreske eilandje Isola Maggiore is een must-visit!

Wil je de omgeving van Lago Trasimeno op je gemak ontdekken? Kies tijdens een autovakantie in Umbrë voor een verblijfplaats direct aan (of in de buurt van) het meer. We tippen o.a. Monte del Lago, San Feliciano, Passignano sul Trasimeno, Tuoro sul Trasimeno en Castiglione del Lago.

Extra tips voor je autovakantie in Umbrië

Het voordeel van een autovakantie in Umbrië is dat je mega flexibel bent. Met een (eigen) auto kan in één vakantie superveel van de regio zien. Heb je bovenstaande must-sees al afgevinkt? Dan hebben we nog een hele lijst in petto.

Ga bijvoorbeeld naar de Bron van St. Patrick in Orvieto. Deze duizelingwekkende waterput is zo’n 54 (!) meter diep en heeft een wenteltrap met bijna 250 treden. Een bijzondere tussenstop tijdens jouw autovakantie in Umbrië als je het ons vraagt.

Spello is een van de kleurrijkste dorpen die je kan bezoeken op autovakantie in Umbrië. De straten zijn supercharmant, je spot prachtige mozaïekvloeren en op elk balkon staan bloemen. Sterker nog; de stad heeft zelfs z’n eigen bloemenfestival. Als je rond eind mei, begin juni op autovakantie in Umbrië bent is dit evenement een absolute must-visit.

En natuurliefhebbers? Die ontdekken met de auto waarom Umbrië het groene hart van Italië wordt genoemd. Rijd door de groene heuvels, bezoek het natuurreservaat Oasi La Valle of ga de hoge Monte Cucco op. Ook kan je meerdere watervallen spotten. Wij tippen de Menotre-waterval, de Marmore-watervallen en de Cascate Le Ferce.

Nog een voordeel van een autovakantie in Umbrië: je kan zoveel spullen meenemen én mee terug nemen als je wil. Koop bijv. een voorraadje van de lokale wijn (na een tour door de wijngaarden), vul je kofferbak met Italiaanse lekkernijen of breid je magnetenverzameling uit.

Andere vakanties in Umbrië

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder