Doen op Kefalonia

Onontdekt Griekenland: 7x doen op Kefalonia

Kefalonia, een Grieks eiland in opkomst, is een topper voor wie wil zonnen of juist meer wil zien van de Griekse cultuur en natuur. Musea, grotten en kloosters zijn er in overvloed! En daarnaast is er genoeg te doen op Kefalonia.

Het is heel eenvoudig om veel te zien op Kefalonia; het eiland is met een oppervlakte van ca. 800 km² niet groot. Ter vergelijking: Kreta is ca. 10 keer groter. Met een (huur)auto reis je zo van de ene naar de andere plek. Dat is erg fijn, want er is veel te doen op Kefalonia. Dit eiland heeft zeker de X-factor met haar grotten, stranden, oude kloosters en interessante musea die meer prijsgeven over het verleden en heden van Kefalonia. Reis je met ons mee?

1. Bezoek de indrukwekkende grotten van Kefalonia

Doen op Kefalonia, grottenDe indrukwekkende Drogarati grot is een must see. Het is moeilijk voor te stellen dat deze grot door Moeder Natuur zelf is gemaakt, zo mooi is ze. Daar zijn dan ook heel wat jaren overheen gegaan; de grot zou wel 150 miljoen jaar oud zijn. De stalagmieten en stalactieten hebben zich gevormd tot een waar spektakel.

De vondst van de grot is minstens net zo bijzonder. Na een zware aardbeving zo’n 300 jaar geleden werd de entree van de grot blootgelegd. Het duurde nog enkele eeuwen voordat de grot ook daadwerkelijk werd geopend; dit gebeurde in 1963.

Om de hoek van de Drogarati grot vind je de Melissani grot. Buitengewoon aan dit exemplaar is het meer dat zich in de grot heeft gevormd. Er groeien daarnaast bomen en andere planten.

2. Bakken op het strand van Kefalonia

Strand, dit mag niet missen tijdens een vakantie op Kefalonia. En dat hoeft ook niet! Myrtos Beach is een van de mooiste stranden, niet alleen van het eiland, maar ook van heel Griekenland. Het parelwitte kiezelstrand is ongerept. Er zijn geen voorzieningen in de omgeving, dus zelf wat te eten en drinken meenemen, is aan te raden.

Antisamos is nog zo’n pareltje. Dit strand ligt aan de voet van groene heuvels. Wil je gewoon op de bonnefooi hier naartoe dan kan dat, want er zijn twee beachbars waar je wat te eten of drinken kunt bestellen. Ook zijn er ligbedden beschikbaar.

3. Bezichtig de oude Romeinse villa

De Romeinse villa in het zuiden van Kefalonia heeft de tand des tijds goed doorstaan. Dit pand, dat in de 3e eeuw is gebouwd, was ooit het thuis van een Romein met diepe zakken. Het interieur van de villa – je vindt er o.a. indrukwekkende mozaïeken – is zeker een bezoekje waard. Een bijzonder detail: om de villa toegankelijk te maken voor het publiek moest het gebouw uitgegraven worden.

4. Wandel door een eeuwenoud klooster

Doen op Kefalonia, kloosterHet klooster Panagia Atros is een indrukwekkend pand, juist omdat het tegen alle verwachtingen in vandaag de dag nog staat. Keer na keer werd het pand verwoest door aardbevingen en branden.

De monniken gaven echter niet op en herbouwden het klooster na iedere tegenslag. Het is naast een overlever ook meteen het oudste klooster van Kefalonia, het stamt uit de 8e eeuw. En ook qua hoogte is het een winnaar; het bevindt zich op ca. 760 meter.

Kefalonia heeft meer mooie kloosters, die een bezoek waard zijn. Enkele aanraders zijn de kloosters Agios Gerasimos, Themata, Argilion en Kipoureon.

5. Leer meer over de geschiedenis van Kefalonia

Bezoek jij graag een museum op vakantie? Dan is het natuurhistorisch museum leuk om aan jouw to do toe te voegen. Middels verschillende tentoonstellingen wordt verteld over de ecologische geschiedenis van het eiland. Heel groot is het museum niet, maar het is zeker interessant.

6. Beklim een heuvel en vind een kasteel

Het kasteel van St. George is een lang bewaard fort uit de 12e eeuw, die door de Venetiërs werd opgepimpt. Voor bezoekers zijn nu nog de restanten van het eens glorieuze pand zichtbaar. Het kasteel had vele functies van opslagruimte tot kerk tot ziekenhuis tot gevangenis.

7. Sla pittoresk Fiskardo niet over

Doen op Kefalonia, FeskardoDe aardbeving van 1953 heeft een grote aanslag gehad op Kefalonia. Het dorpje Fiskardo is de dans ontsprongen. Huizen met rode daken en de ligging aan het water maken van dit dorpje een aquarelschilderij dat je in wilt lijsten.

Struinen door dit plaatsje is erg leuk en ook ontspannen; je vindt er diverse terrasjes en restaurants waar lokale specialiteiten worden geserveerd, maar ook internationale gerechten op het menu staan. Reserveer ook even wat tijd om de vuurtoren van Fiskardo te bezoeken. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht!

Get your ass to Kefalonia, want er is zoveel te zien en doen, dat wil je gewoon niet missen. Boek jouw ideale verblijfsplaats uit ons aanbod en pak het vliegtuig naar dit mooie eiland!

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *