Winterzon bestemmingen

De beste winterzonbestemmingen; ontvlucht de kou

Geniet jij het liefst het hele jaar met een cocktail in je hand van de zon en lijkt de winter altijd veel langer te duren dan de zomer? Breek deze winter dan door een zonvakantie te boeken. We zetten de beste winterzonbestemmingen op een rij. Zon, zee, strand & fijne temperaturen gegarandeerd!

Egypte

Winterzonbestemmingen: EgypteHet is betaalbaar, je vindt er luxe resorts voor een fijne prijs, eten en drinken is in veel gevallen inbegrepen en de temperatuur kan in de winter soms nog stijgen tot 30 graden. Het is dus niet verrassend dat Egypte een van de all time favorite winterzonbestemmingen is.

Hurghada, Sharm el Sheikh en El Gouna: het zijn niet alleen in de zomer, maar ook in de winter de belangrijkste badplaatsen van Egypte. Je bent bij allemaal aan het goede adres voor een flinke dosis zon en een snufje cultuur. Je kunt er daarnaast geweldig duiken en er zijn mogelijkheden volop voor excursies.

Uiteraard ben je ook vrij om een weekje niets anders te doen dan aan het zwembad te liggen en cocktails te drinken. Die laatste misschien wel zonder extra kosten, want Egypte biedt een breed aanbod aan luxe all inclusive hotels.

De mooiste hotels in Egypte

Titanic Palace Hotel, EgypteEen hotel met alles erop en eraan? Dat Titanic Palace Hotel. Het hotel biedt een wellnesscentrum, diverse sportfaciliteiten, een bowlingbaan en kamers met toegang tot een van de talloze zwembaden. All inclusive verblijven? Dat kan hier ook!

Gran Canaria

Winterzonbestemmingen: Gran CanariaDe Canarische Eilanden zijn verreweg de meest populaire Europese winterzonbestemming onder Nederlandse vakantiegangers. En met name Gran Canaria mag van oktober t/m maart heel wat toeristen ontvangen.

Dit dankt het eiland aan de bijnaam ‘het eiland van de eeuwige lente’. Door het subtropische klimaat kent Gran Canaria namelijk warme zomers en zachte winters, waarin de temperatuur gemiddeld rond de 20 graden ligt.

Playa de Inglés is zonder twijfel de meest populaire badplaats. De lange boulevard nodigt uit om middagje op terrasjes door te brengen om vervolgens tijdens het diner te genieten van een mooie zonsondergang.

Maar het eiland biedt ook tal van mogelijkheden tot leuke uitstapjes, die in de zomer nog wel eens zwaar kunnen vallen door de hoge temperaturen. In de winter is dit weer geen enkel probleem. Trek er een dag op uit en bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria, waarbij een bezoek aan de historische wijk Vegueta niet overgeslagen mag worden. Ook een wandeling in het uitgestrekte duingebied Dunas de Maspalomas is een must-do!

De leukste Gran Canaria-tips van onze collega’s

Populaire winterzonbestemmingen: Gran Canaria, Abora Continental by Lopesan HotelsVeel vakantie voor een klein(er) budget? Dat vind je in Abora Continental by Lopesan Hotels. Met dank aan de all inclusive formule, het strand op loopafstand en de wellnessfaciliteiten heb je hier gegarandeerd een relaxte vakantie.

Kaapverdië

Winterzonbestemmingen: KaapverdiëMet een temperatuur van ca. 25 graden in de winter is het niet verrassend dat Kaapverdië een van de populairste winterzonbestemmingen is. Het land wordt de afgelopen jaren steeds vaker bezocht door Nederlandse vakantiegangers en dat begrijpen we: het is er zonovergoten, er zijn paradijselijke witte stranden én het is betaalbaar.

Kaapverdië, gelegen voor de kust van Senegal, behoort tot de Bovenwindse eilanden. Het land bestaat uit meer dan 10 eilanden, waarvan Boa Vista en Sal de meest bezochte zijn. Op beide eilanden ontdek je de unieke mix van Portugese en Afrikaanse invloeden. Ook zie je her en der de overblijfselen uit het koloniale verleden.

Boa Vista is geschikt voor natuurliefhebbers, met haar witte stranden, het vulkanische landschap en het natuurpark Boa Esperanza. Sal is een waar surfparadijs én je vindt er een van de meest levendige plaatsen van de eilandengroep, Santa Maria. Hier kun je de nationale drank Grogue proeven.

Sal of Boa Vista; welk eiland past bij jou?

Kaapverdië, Riu Funana24 uur per dag genieten van een uitgebreide all inclusive formule, met een cocktail aan de rand van het grote zwembad, een ruim aanbod aan wisselende activiteiten en wervelende shows… Nee, vervelen zit er echt niet in bij in Riu Funana!

Curaçao

Winterzonbestemmingen: CuraçaoVoor een echt tropische winterzonvakantie vlieg je het best naar de overkant van de oceaan. De Antilliaanse eilanden, en met name Curaçao, zijn daarbij het meest populair.

Op Curaçao is het in alle wintermaanden gemiddeld 25 tot 30 °C. Hier kun je dus zonder twijfel met een flinke dosis vitamine D van terugkeren! Niet alleen vanwege dit klimaat is het overigens een aanrader, ook vanwege de veelzijdigheid.

Plof neer op een van de vele mooie stranden, bestel een cocktail bij een beachbar, wandel in Christoffelpark, ontdek de onderwaterwereld met een snorkel en ga cultuur snuiven in de kleurrijke hoofdstad Willemstad.

Op zoek naar een mooi hotel op Curaçao? Check ze hier!

Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Curacao In Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Curacao heb je een ruim appartement tot je beschikking, kun je een duik nemen in het zwembad en eet je buikje rond in het à la carte restaurant. Extra fijn: gratis toegang tot Jan Thiel Beach!

Dubai

Winterzonbestemmingen: DubaiHoewel de meeste winterzonvakanties geboekt worden naar 100% strandbestemmingen kun je in de winter ook prima strand met stad combineren. Lang leve Dubai!

In het Verenigde Arabische Emiraat komt de temperatuur in november nog regelmatig boven de 30 °C uit en ook in de maanden daarna daalt deze niet onder de 23 °C. Ideaal om de Nederlandse kou even te ontvluchten. En dan krijg je ook nog een geweldige bestemming op de koop toe.

Dubai is de stad van uitersten; je waant je het ene moment in een sprookje van 1.001 nacht in Old Dubai waar je het volgende moment wordt omgeven door gebouwen die haast uit een sciencefiction-film lijken te komen in Downtown Dubai. Dubai is daarnaast de stad van de records; je vindt hier o.a. het hoogste gebouw ter wereld (de Burj Khalifa) en het grootste indoor skicentrum. Genoeg te ontdekken dus, naast het relaxen op een van de populairste stranden van Dubai, Jumeirah Beach.

Haal alles uit jouw trip met deze Dubai-reisgids van collega Laura

Dubai, Aparthotel Golden SandsOp zoek naar veel voor weinig? Aparthotel Golden Sands is mede dankzij de betaalbaarheid een van onze populairste hotels in Dubai. Het heeft een centrale ligging, je kunt rekenen op ruime appartementen én hebt een zwembad binnen handbereik.

Nog meer winterzonbestemmingen

Winterzonbestemmingen: Dominicaanse RepubliekHeb jij je keuze al gemaakt óf kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? We hebben nog een paar fijne winterzonbestemmingen voor je op een rijtje gezet:

  • Een week (of twee) relaxen op hagelwitte stranden en zo kunnen aanschuiven voor ontbijt, lunch en diner. Klinkt jou dat als muziek in de oren? All inclusive-paradijs de Dominicaanse Republiek is – dankzij temperaturen van zo’n 28 tot 30 °C – een fijne winterzonbestemming. Je kunt er rekenen op luxe hotels die van alle gemakken zijn voorzien en er zijn genoeg leuke dingen om te ondernemen tussen het sunsnacken door.
  • Je moet er een behoorlijke vliegtijd voor over hebben, maar dan beland je wél in het paradijs op aarde. Bali is het hele jaar door een fijne bestemming, ook in de wintermaanden. Je vindt er prachtige stranden, ongerepte natuur en überluxe hotels (check die in Ubud!). Houd van ca. november t/m maart wel rekening met het regenseizoen; een tropische bui hoort er dan bij.
  • Gambia wordt niet zonder reden The Smiling Coast of Africa genoemd; wat een vriendelijke bevolking! Maar dat is niet het enige wat Gambia zo’n fijne winterzonbestemming maakt. De hagelwitte stranden, het lekkere eten en de prachtige natuur dragen daar ook aan bij.
  • Misschien een vreemde eend in de bijt, maar Mallorca wordt steeds vaker gezien als winterzonbestemming. Reken niet op dagenlang strandhangen, maar wel op temperaturen van zo’n 15 °C en ca. 5 zonuren per dag. Altijd beter dan het winterse weer in Nederland en ideaal voor een actieve vakantie. Ontdek bijvoorbeeld de flinke dosis cultuur in Palma de Mallorca, smul oneindig van de lekkerste tapas en bezoek het authentieke bergdorpje Valldemossa.

Ben je ook al enthousiast geworden? Boek je trip naar een van deze winterzonbestemmingen en ontvlucht ons kikkerlandje.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *