Reisgids Dubai

Reisgids Dubai: tips voor een 5-daagse stedentrip in Dubai

Dubai is een geweldige stad, maar ook een overweldigende stad. Zonder een plan kan je zomaar lost raken in alle mogelijkheden. Wij helpen je graag om dit te voorkomen met dit plan voor 5 dagen in de hippe metropool. Check snel onze handige reisgids voor Dubai!

Dag 1 – Reisdag

Een vlucht naar Dubai duurt ca. 7 uur. Afhankelijk van jouw vertrektijd kom je in de middag, avond of zelfs de volgende ochtend aan. Kom je al in de middag aan, neem dan vooral de tijd om te acclimatiseren.

Onze favoriete manier? Kies vooraf een hotel met zwembad. Na aankomst check je in, pak je je koffer uit en pak je jouw zwembroek of bikini om aan het zwembad neer te strijken. Zo kan je meteen wennen aan de temperaturen in Dubai.

Hotel Canal Central, DubaiOntdek Dubai vanuit Hotel Canal Central! Moderne kamers, meerdere restaurants en als kers op de taart een ge-wel-dig zwembad met dito uitzicht wachten hier op je. Dat zou wel eens jouw droomvakantie in Dubai kunnen worden.

Dag 2 – Ontdek Downtown Dubai

Denk jij bij Dubai aan moderne gebouwen en hoge gebouwen die lijken te reiken tot de wolken? Grote kans dat jij plaatjes hebt gezien van de hypermoderne gebouwen in Downtown Dubai. Tijd om dit te boeken op de tweede dag van jouw 5 dagen Dubai.

Downtown Dubai is een stadsdeel ten zuiden van de Dubai Creek. Het beslaat slechts enkele vierkante kilometers van de totale oppervlakte (3.885 km²) van de stad. Maar je vindt er wel een aantal van de meest belangrijke bezienswaardigheden en iconische gebouwen van de stad.

Laten we beginnen met de Burj Khalifa. Met een hoogte van 828 meter is dit het hoogste gebouw ter wereld. En jij kunt deze beklimmen. Koop vooraf een kaartje (lees meer in ons uitgebreide artikel over de mogelijkheden) en reis per supersonische lift af naar de 124e verdieping. Vanaf deze hoogte krijg je meteen een goed zicht op de grootsheid van de stad en het zorgt tevens voor een betere oriëntatie de rest van de reis.

Aan de voet van de Burj Khalifa vind je de Dubai Mall. In dit unieke winkelcentrum (het grootste ter wereld!) vind je meer dan 1.200 winkels. Start jouw tripje met een goede shoppingsessie, maar zorg dat je niet meteen al jouw geld erdoor heen jaagt. Dan zal je jouw plannen de komende dagen moeten aanpassen…

Na het shoppen is het – als je echt los gaat – inmiddels tijd geworden voor het diner. Gelukkig heb je in de Dubai Mall tal van restaurants om uit te kiezen en ook rondom de Dubai Mall zijn opties om te dineren bij bijv. een van de hotels. Kies je voor dit laatste, kies dan voor een restaurant met uitzicht op de geweldige fonteinenshow (elke 30 minuten een nieuwe!) aan de voet van de Burj Khalifa.

Lees meer over Downtown Dubai

Reisgids Dubai - Burj Khalifa

Dag 3 – Jeepsafari

Na een lange en intensieve tweede dag is het tijd om even uit te slapen of in de ochtend bij te komen aan het zwembad. En dan…? De stad verlaten! Want net buiten Dubai vind je Dubai Desert Conservation Reserve, een woestijngebied met een oppervlakte van ca. 225 km².

Hier laat je de wolkenkrabbers even écht achter je tijdens een jeepsafari. De jeepsafari’s worden door een handjevol bedrijven aangeboden, die allen hun eigen route hebben in de woestijn. Én je trakteren op een duizelingwekkende rit over de hoge zandduinen. Primatour is geen overbodige luxe in dit geval!

Laat je niet weerhouden door een evt. misselijkheid, een tour in de woestijn is een ervaring om nooit te vergeten. Ik deed er eentje incl. een valkeniersshow, toffe fotostops en een diner bij de bedoeïenen. Eten onder sterren in Dubai, mooier wordt het niet!

Reisgids Dubai - Jeepsafari

Ook leuk: een jeepsafari met sandboarding. Deze tour is eenvoudig te boeken via onze partner GetYourGuide. ’s Avonds duik je gegarandeerd met een glimlach in bed!

Dag 4 – Old Dubai & de Dubai Marina

Dubai staat bekend als übermoderne metropool. Toch kun je er ook een stap terug in de tijd doen. De stad beschikt namelijk over een oud en authentiek deel, dat zich centreert rondom de Dubai Creek, met als hart de wijken Al Fahidi en Deira. Ontdek dit op dag 4 van de 5 dagen in Dubai!

Aangekomen in Al Fahidi waan je je – net als in de woestijn – ver weg van de vele wolkenkrabbers. Je slentert hier door een doolhof van kronkelende steegjes met zandkleurige gebouwen en muren. En je kunt een duik in het verleden nemen in het Al Fahidi Fort; het oudste gebouw van de stad.

Vanaf Al Fahidi reis je in local style af naar Deira. Per abra, een traditionele houten Arabische boot, steek je voor een appel en een ei over naar de andere kant van de Dubai Creek. Je komt meteen uit bij de souks. Met name de gold souk en de spice souk zijn geweldig!

Lees meer over Old Dubai

Reisgids Dubai - Al Fahidi

Tijd om je even op te frissen in jouw hotel & door te reizen naar wéér een heel andere kant van Dubai; The Beach & de Dubai Marina. Hier beleef je gegarandeerd een levendige avond! The Beach is een levendige boulevard aan het strand met restaurants, terrasjes en trampolines, speeltoestellen en een waterpark voor kinderen en eindeloos veel luxe hotels. Achter The Beach vind je The Walk. Hier rijden chique bolides af en aan.

De Dubai Marina bereik je via een brug vanaf The Walk. Het is een – zeker voor Dubai-begrippen – relatief klein haventje. Maar wel een opvallende! Het wordt namelijk omgeven door enorme wolkenkrabbers. Deze zijn gevuld met restaurants, hippe bars en clubs.

Handleiding Dubai: Rove Dubai MarinaVoor mij is dit dé buurt om te verblijven tijdens een stedentrip in Dubai. Na een lange dag hoef je niet per se weer op pad; een restaurant is altijd in de buurt. Verblijf bijv. in het betaalbare Rove Dubai Marina.

Dag 5 – Weer naar huis

De vijfde dag in Dubai staat (snik, snik, snik) in het teken van naar huis reizen. Mocht je nog een paar uurtjes hebben, spendeer deze dan al chillend aan het zwembad of stap op de hop-on-hop-off-bus naar het openbare Jumeirah Beach. Zo sluit je jouw tripje relaxed af!

Blijf je langer in Dubai?

Wist je dat Dubai Orlando hard achterna gaat qua hoeveelheid pret- en waterparken? Een van mijn persoonlijke favorieten is Aquaventure Waterpark, dat bij het überluxe hotel Atlantis The Palm hoort. Plan een bezoek aan dit waterpark zeker in als je langer dan 5 dagen in Dubai bent.

Je vindt hier o.a. de grootste waterglijbaan ter wereld, een glijbaan waarbij je gewichtloos meters naar beneden valt, een haast oneindige lazy river en een glijbaan waarbij je oog in oog komt te staan met haaien. Hier vermaak je je prima een hele dag!

Over water gesproken; in Dubai heb je de mogelijkheid om een wel heel unieke vlucht te maken. Per watervliegtuigje stijg je op vanuit de Dubai Creek om vervolgens de kustlijn te volgen en de stad van boven in vol ornaat te zien. Even sparen, maar dan heb je ook wat! Deze tour boek je overigens eenvoudig bij onze partner GetYourGuide.

Veel plezier met onze reisgids voor Dubai! Wedden dat je na 5 dagen helemaal verliefd thuiskomt?!?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *