Aquaventura Dubai waterpark

Aquaventure Dubai, een recordbrekend waterpark

Het meest geliefde waterpark van het Midden-Oosten? Dat is zonder meer Aquaventure Dubai. Dit waterpark van tientallen hectares groot biedt waterattracties voor jong & oud. Zoef jij straks in een buis tussen de haaien door of ga je voor de lazy river? We vertellen je alles over deze en meer mogelijkheden.

Aquaventure Dubai in het kort

Aquaventure Dubai waterpark: rivierHet lijkt haast te mooi om waar te zijn; een waterpark van tientallen hectares groot. Maar in Dubai kan alles, dus ook dit! Want na een uitbreiding begin 2021 is dit park uitgegroeid tot het grootste waterpark ter wereld.

Aquaventure Dubai beschikt o.a. over de grootste glijbaan van de wereld en langste familiewaterglijbaan ter wereld. Of wat dacht je van een 1,6 km lange rivier met stroomversnellingen en bochten die je met een opblaasbare boot aflegt?

Het waterpark biedt genoeg mogelijkheden voor een dag (of twee, of drie) waterpret voor vakantiegangers van alle leeftijden.

Glijbanenspektakel

Wat is een waterpark zonder glijbanen? Wat ons betreft helemaal niks. Aquaventura Dubai biedt gelukkig genoeg spannende waterglijbanen. We maakten een (kleine!) selectie.

Neem de recordbrekende The Tower Of Poseidon. Vanuit deze toren gaan er diverse glijbanen, waaronder ’s werelds grootste waterglijbaan, de Aquaconda. In de Aquaconda worden jij en je familie en/of vrienden letterlijk door donkere tunnels heen geschoten. Haast als een katapult! Ondertussen vinden er nog spannende twisten plaats, waaronder een draaikolk.

Ervaar gewichtloosheid op de Zoomerango en neem als echte durfal plaats in Poseidon’s Revenge. Stap in de capsule, wacht op het moment dat de vloer onder je voeten vandaan trekt en kelder naar beneden met een snelheid van 60 km per uur.

Aquaventure Dubai Waterpark: haaien: glijbaanDappere waterratten moeten The Leap Of Faith trotseren. Deze glijbaan heeft de hoogte van een negen verdiepingen tellend hotel. Je glijdt bijna verticaal naar beneden terwijl rondom de doorzichtige glijbanen tal van haaien en roggen zwemmen. Ook in de Shark Attack kom je oog in oog te staan met de prachtige onderwaterwereld terwijl je via een band naar beneden glijdt.

Altijd al willen bewijzen dat jij het snelste beneden bent tijdens een glijbanenrace met je broertje, zusje, vader of moeder? In Slitherine wordt de tijd daadwerkelijk genoteerd. Einde discussie over wie nou echt de snelste was. Klaar voor de start, af!

Niet alle attracties zijn toegankelijk voor de allerkleinste vakantiegangers. Voor hen is er o.a. de Splasher’s Children’s Play Area met tal van glijbanen, klimrekken en waterkanonnen. Wedden dat ook zij een onvergetelijke dag zullen beleven?

Wat is er nog meer te doen?

Het overgrote deel van Aquaventure Dubai bestaat uit waterattracties en zwembaden. Maar zoek het ook eens hogerop. Letterlijk dan.

Tijdens een ritje in de Atlantean Flyer Zip Line zweef  je 20 meter boven Aquaventure Dubai en maak je op een andere manier kennis met het waterpark, de skyline van de metropool en prachtige stranden.

Even alle attracties laten bezinken? Dat kan op het 700 m lange privéstrand van Aquaventure Dubai. Dit strand is exclusief voor gasten van het waterpark. The Los Chambres, een aquarium met ruim 65.000 zeedieren, is enkel toegankelijk met een apart ticket.

Praktische informatie over Aquaventure Dubai

  • Tickets voor Aquaventure Dubai koop je vanaf ca. € 90,-. Kinderen onder de 8 jaar krijgen korting op de tickets. Je hebt met een ticket toegang tot alle glijbanen en het privéstrand. Eten & drinken is niet bij de prijs inbegrepen. Via onze partner Tiqets kun je voorafgaande aan jouw vakantie al kaarten aanschaffen. Ook tickets voor The Lost Chambers Aquarium kun je hier bestellen.
  • Het waterpark is vanaf veel plekken in de stad bereikbaar per openbaar vervoer. Dit kan o.a. via de Palm Monorail. Een kaartje kost ca. € 5,-.
  • We raden je aan waterschoenen in te pakken voor Aquaventure Dubai. Lopend van glijbaan naar glijbaan kunnen de stenen wel erg warm zijn en op sommige plekken is het juist weer glad. Zo voorkom je ongelukjes!
  • Houd rekening met de veiligheidsvoorschriften die gehanteerd worden in het park. Zo mogen er geen selfiesticks mee in attracties en mag je ook geen zonnebril op tijdens het glijden van een glijbaan. Voor sommige glijbanen gelden leeftijds-, lengte- en gewichtseisen. Deze staan op de bordjes bij de attracties aangegeven.
  • Water & wind (je bevindt je op een eiland!) is de ideale mix om te verbranden. Neem dus zeker genoeg zonnebrandcrème mee voor jouw dagje Aquaventure Dubai.
  • Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen het park in. Gelukkig zijn er genoeg plekken in het park waar je eten & drinken kunt bestellen.

Slapen in Atlantis The Palm

Aquaventure Dubai Waterpark: Atlantis The PalmAquaventure Dubai is onderdeel van het geweldige Atlantis The Palm. Als gast van dit hotel heb je (alle dagen van je verblijf!) gratis toegang tot het waterpark. Alleen voor het eten en drinken dien je te betalen.

Hoewel er genoeg waterpret in Aquaventure Dubai te beleven is, beschikt het hotel ook nog eens over meerdere (kinder)zwembaden. Je hebt er de mogelijkheid om te tennissen en te fitnessen en voor kinderen zijn er (tegen betaling) een miniclub en tienerclub met internationale begeleiding. Ouders zijn niet toegestaan in de tienerclub, welke beschikt over een eigen zone, een mocktail bar (alcoholvrij!) en een lounge. Regelmatig worden er feestjes gegeven.

Zelf ontspannen terwijl de kinderen zich vermaken? Dat kan in het wellnesscentrum met sauna en stoombad. Tegen betaling boek je een schoonheidsbehandeling of massage.

En of dit nog niet allemaal genoeg is, beschikt Atlantis The Palm over ca. twintig restaurants en bars. Kies uit internationale buffetten, Aziatische specialiteiten met live cooking, de Franse keuken, Italiaanse pasta of Arabische hoogstandjes.

Heb jij Aquaventure Dubai – na het lezen van ons enthousiaste artikel over het waterpark – al op jouw bucketlist gezet?

Fotografie: Zhukov Oleg | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

2 thoughts on “Aquaventure Dubai, een recordbrekend waterpark

  1. beste Anouk

    wij mijn vrouw en ik gaan van 20 tot 26 april naar Dubai kunt u aan geven wat we NIET mogen missen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *