Wat te doen in Dubai

Wat te doen in Dubai? Waanzinnige activiteiten die je niet wilt missen

Dubai is alles wat je van tevoren verwacht. En toch ook niet… Je kunt je er pas echt een voorstelling van maken als je eenmaal in de stad bent geweest. Het zijn namelijk niet alleen de ultra-luxe wolkenkrabbers die de metropool kenmerken. Want als je kijkt wat er te doen is in Dubai is dat véél meer. We zetten de must-do’s in de metropool op een rij!

Bekijk Dubai vanaf de 124e etage

Dé bezienswaardigheid van Dubai is zonder twijfel de Burj Khalifa. Deze 828 meter hoge toren (Burj betekent toren) rijst boven de stad uit en is jouw oriëntatiepunt tijdens een vakantie in het verrassende Emiraat.

Je hebt de mogelijkheid om de Burj Khalifa te ‘beklimmen’. Met de snelste lift ter wereld sta je in no time op de 124e verdieping en geniet je van een geweldig uitzicht over Dubai.

Geen hoogtevrees? Koop dan een kaartje voor de SKY lounge op de 148e verdieping. Hiervoor dien je wel dieper in de buidel te tasten.

Meer informatie over de Burj Khalifa

Wat te doen Dubai - Burj Khalifa

Reserveer kaartjes vooraf om teleurstelling en lange wachtrijen te voorkomen. Plan je bezoek rond 16.30-17.00 uur. Je mag zo lang boven blijven als je wilt en kunt daardoor genieten van het uitzicht bij daglicht, zonsondergang en nachtlicht.

Duik in de oude cultuur van Dubai

Waar veel mensen alleen de moderne kant van Dubai kennen, biedt de stad feitelijk meer. In het noorden van de stad ligt het oude Dubai. Dit deel bestond allang voor de eerste wolkenkrabber uit de grond werd gestampt. En is alleen daarom al een must-see tijdens jouw trip!

In Al Fahidi vind je een schat aan historie en cultuur stammend uit het begin van de 20e eeuw. Het is hiermee een van de oudste locaties met cultureel erfgoed die je in Dubai vindt.

Traditionele windmolens, smalle straatjes en sfeervolle binnenplaatsen kenmerken dit deel van de stad. Je vindt er tevens het Dubai Museum, waar je nog meer leert over de geschiedenis van de metropool.

Meer informatie over de historische kant van Dubai

Wat te doen Dubai - Al Fahidi

Beleef een dag waterpret in Aquaventure Waterpark

Dubai is het walhalla voor pretparkliefhebbers; je vindt er bijv. Dubai Parks & Resorts met o.a. Legoland, het grootste indoor pretpark (IMG World of Adventures) en de Underwater Zoo. Maar als je een echte waterrat bent, laat je deze parken links liggen en ga je voor een bezoek aan Aquaventure Waterpark.

Aquaventure Waterpark, onderdeel van het bekende Atlantis the Palm, is het meest geliefde waterpark van het Midden-Oosten. Waarom? Aquaventure Waterpark beschikt o.a. over de grootste glijbaan van de wereld en de langste zipline van het Midden-Oosten.

Of wat dacht je van een 1,6 km lange rivier met stroomversnellingen en bochten die je met een opblaasbare boot aflegt? Voor de durfals zijn er attracties als The Leap of Faith, waarbij je verticaal naar beneden glijdt door een doorzichtige glijbaan, om vervolgens oog in oog te komen staan met haaien en roggen. Je moet het maar durven!

Meer lezen over Aquaventure Waterpark

Ontdek Dubai per watervliegtuig

Vanaf de Burj Khalifa heb je al een ge-wel-dig uitzicht over Dubai, maar nog mooier is het om de stad vanuit het vliegtuig te bekijken. We raden je dan ook echt aan om dit te doen in Dubai! Je hebt hierbij de keuze tussen een korte en lange route via het bedrijf Sea Wings.

Vanaf de Dubai Creek vlieg je via de kust richting Palm Jumeirah, het bekende eiland in de vorm van een palmboom, en weer terug. Onderweg heb je een geweldig uitzicht over de skyline van Dubai, het eilandproject The World en het enige zevensterren hotel ter wereld, Jumeirah Burj Al Arab. Bij de lange route ga je ook nog een stuk over land.

De kosten? Afhankelijk van de wisselkoers ca. € 200,- per persoon. Niet gering, maar wel de ervaring van je leven!

Wat te doen Dubai - Watervliegtuigje

Slaap in wel heel bijzondere hotels

Je kan er lang over discussiëren, je kan er van houden of niet, maar hoe je het wendt of keert; Dubai is een bijzondere stad. En wat is een bijzondere stad zonder dito hotels. We zetten twee unieke hotels op een rij om jouw trip compleet te maken:

  • JW Marriott Marquis Hotel Dubai is maar liefst 355 meter hoog en daarmee ook direct het hoogste hotel ter wereld! Verblijf in een van de twee torens, geniet van een geweldig uitzicht en laat je in de watten leggen met dank aan de vijfsterren service. Op de 71e en 72e verdieping vind je de bar The Vault; dé plek om te genieten van alle lichtjes in de avond. ’s Ochtends start je op aan het haast oneindige ontbijtbuffet. Wat een keuze!
  • Address Beach Resort beschikt over het hoogste infinity zwembad ter wereld. Vanaf de 75e verdieping kijk je uit over de immense metropool. Relaxen kan op de luxe cabana’s en ligbedjes aan de rand. Ook vanuit de fitnessruimte en skybar (op de 77e verdieping) is het uitzicht fenomenaal!

Bekijk meer mooie hotels in Dubai

Wat te doen Dubai - Address Beach Resort

Oké, aan deze hotels hangt wel een toepasselijk prijskaartje. Iets minder te besteden, maar wel genieten van luxe? Bekijk dan eens de opties bij Vintage Grand Hotel.

Shop (en meer!) in Dubai Mall

In een stad waar alles het hoogste, grootste of langste ter wereld is, mag het grootste winkelcentrum ter wereld natuurlijk ook niet ontbreken. Dubai Mall, gelegen in Downtown Dubai, herbergt ca. 1.200 winkels. Wat je hier kunt doen? Eindeloos met je creditcard zwaaien natuurlijk. Maar er is meer…

Naast winkels vind je in Dubai Mall zo’n 150 restaurants, een enorm bioscoopcomplex, een van de grootste aquaria ter wereld, 14.000 (!) parkeerplaatsen en een overdekt pretpark. Hoeveel dagen verblijf jij in Dubai?

Meer lezen over de Dubai Mall

Cross door de haast oneindige woestijn

Als je eenmaal kennis hebt gemaakt met het imponerende Dubai en je ogen hebt uitgekeken bij de vele wolkenkrabbers die uit de grond lijken te rijzen, is het haast niet voor te stellen dat hier ooit enkel woestijn was.

Woestijn vind je er overigens nog steeds; op ca. 30-45 minuten rijden van de stad vind je Dubai Desert Conservation Reserve. Dit beschermde natuurgebied van ca. 225 km² groot leent zich uitstekend voor een jeepsafari. En dat gaat er niet zachtjes aan toe, want er zijn hoge duinen! Dit is misschien nog wel een van de tofste dingen om te doen in Dubai.

Je kunt jouw jeepsafari naar wens combineren met een valkeniersshow of een diner in een bedoeïenenkamp. Een van de bekendste bedrijven die dit aanbiedt in Dubai is Arabian Adventures.

Bekijk de mogelijkheden voor excursies

Wat te doen Dubai - Jeepsafari

Wat te doen in Dubai: nog meer opties

De meeste vakantiegangers vliegen voor 4-7 dagen naar Dubai. In die tijd hoef je niet bang te zijn dat je jezelf gaat afvragen ‘Wat kan ik doen?’. Dubai biedt zoveel mogelijkheden dat het onmogelijk is deze allemaal in één artikel te verwerken. Maar we geven je met liefde nog wat extra suggesties:

  • Ook leuk om te doen in Dubai: loop vanuit de oude wijk Al Fahidi naar de Dubai Creek. Hier vind je een grote verzameling van abra’s, traditionele Arabische boten. Deze brengen je voor slechts 1 dirham (afhankelijk van de wisselkoers € 0,25 tot € 0,30) naar de overkant. Daar, in de wijk Deira, vind je de bekende gold- en spicesouks. Nog een stukje cultuur! Lees hier meer over Old Dubai.
  • In Dubai zijn ze ergens heel goed in; records breken. Zo vind je er niet alleen de hoogste toren ter wereld, het grootste winkelcentrum en het hoogste hotel… Nee, wat dacht je bijvoorbeeld van de grootste fontein ter wereld mét de duurste fonteinshow. Elke avond kan je aan de voet van de Burj Khalifa genieten van een enorm licht-, geluid- en waterspektakel.
  • Toe aan een dagje strand? Ook dat kun je doen in Dubai. Een van de stranden die openbaar toegankelijk is (dus niet enkel voor hotelgasten), is Jumeirah Beach. Een andere aanrader is Kite Beach. Houd wel rekening met het cultuurverschil en kleed je gepast. Topless en naakt zonnen is te allen tijde verboden en kan een hoge boete opleveren.
  • Dubai kent een woestijnklimaat met bijbehorende temperaturen. Zeker in de zomer kan het kwik hier flink oplopen. Wat je in Dubai kunt doen als je even wilt afkoelen? Je kan in de van airco voorziende bushokjes gaan staan, maar leuker is het om op de witte latten te gaan staan in Ski Dubai Snow Park. Ook als je niet van skiën houdt, is er bij dit winterse paradijs genoeg te doen. Bobsleeën bijvoorbeeld of ziplinen.

Zo… nu hoef je je niet meer af te vragen wat er te doen is in Dubai; genoeg keuze. Heb jij je koffers al gepakt?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *