Record breken Dubai

Een kijkje in recordbrekend Dubai

In Dubai is the sky niet the limit. De inwoners van Dubai lijken er een sport van te maken om alles grootser dan anderen te willen. De vermeldingen in het Guinness Book of Records nemen dan ook rap toe. Tijd om record brekend Dubai onder de loep te nemen.

Dubai heeft honderden door het Guinness Book goedgekeurde records. Zo maakten ze de grootste chocolade sculptuur; deze replica was ruim 13 meter. Ze wisten ook 691 mensen in verplegerskostuum bij elkaar te krijgen en zo een record te zetten. Het grootste boek ter wereld werd ook geproduceerd in het Verenigde Arabische Emiraat. En tijdens de jaarwisseling van 2013 naar 2014 was de grootste vuurwerkshow ooit te zien in Dubai. Zes minuten lang was het één grote lichtparade met een overdonderend geluid.

Leuke weetjes, maar als toerist kun je met bovenstaande records weinig. Gelukkig zijn er heel veel record brekende bezienswaardigheden die je wel kunt bezoeken tijdens jouw stedentrip Dubai. Kijk je mee?

Het hoogste gebouw ter wereld

Record brekend Dubai: Burj KhalifaJe kunt er tijdens je stedentrip naar Dubai niet om heen, letterlijk en figuurlijk. Het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, torent overal bovenuit met een totale hoogte van 828 meter. Dat belooft een geweldig uitzicht te worden!

Hoe je het beste van dit uitzicht kunt genieten? De meeste toeristen pakken de passagierslift – let op, dit is de snelste passagierslift ter wereld! – naar het observatieplatform At the Top op de 124e verdieping. Met name rond zonsondergang is dit een populaire activiteit. Ook op de 148e verdieping kun je terecht, hiervoor dien je wel dieper in de buidel te tasten. Reserveren vooraf is gewenst voor beide platforms.

Wil je in alle rust genieten van het uitzicht? Reserveer een tafel bij At.Mosphere. Dit restaurant ligt op de 122e verdieping van de immens toren en daarmee twee verdiepingen lager dan het observatieplatform. Tijdens je diner op ruim 440 meter hoogte geniet je van een geweldig uitzicht.

Voor dit restaurant zijn wel wat eisen; je dient een minimumbedrag p.p. uit te geven (bijvoorbeeld ca. € 125,- voor lunch per persoon) en kinderen onder de zes jaar zijn niet toegestaan. Formele kleding is vereist.

De grootste indoor skihal

Of de mussen er nu bij neervallen of niet, in Dubai kun je het hele jaar door skiën en snowboarden in Ski Dubai in de Mall of the Emirates. Met een oppervlakte van 22.500 km² is dit het grootste indoor skihal ter wereld.

Ski Dubai herbergt vijf pistes. De langste is maar liefst 400 meter, in die meters leg je een hoogteverschil van 60 meter af. En er is een zwarte piste met een hellingshoek van 35 graden.

Naast deze vijf pistes (met stoeltjeslift!) beschikt de indoor skihal over een funpark van 3.000 km² met o.a. sneeuwgrotten, sleehellingen en afdalingen die je met een opblaasband kunt trotseren. Opwarmen doe je in het Alpencafé waar een kop warme chocolademelk voor je klaarstaat.

Wees niet bang dat je per se een geoefende skiër of snowboarder hoeft te zijn. Er worden introductielessen aangeboden en alle benodigdheden kunnen gehuurd worden.

Het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld

Record brekend Dubai: Dubai MallNew York mag dan misschien gezien worden als dé stad om te shoppen, feitelijk steekt Dubai daar met kop en schouder bovenuit. Verspreid door de stad vind je een flink aantal grote winkelcentra, waarvan Dubai Mall de grootste is.

Dubai Mall is niet enkel het grootste winkelcentrum van de stad, het is ook nog eens het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld met – schrik niet! – 1.200 winkels, 14.000 parkeerplaatsen, een enorm bioscoopcomplex, een ijsbaan, meer dan 150 restaurants en een overdekt pretpark.

Winkelen doe je bij o.a. grote merken als Bloomingdales en Marks & Spencer. Op de begane grond vind je daarnaast meer dan 200 juweliers. Bling bling!

De grootste fontein ter wereld

Direct naast Burj Khalifa en Dubai Mall vind je nog een record brekende bezienswaardigheid; Dubai Fountain, de grootste fontein ter wereld. Dagelijks kun je hier genieten van de duurste fonteinenshow ter wereld, die ook wel bekend staat als de Dancing Fountains.

Even wat indrukwekkende cijfers:

  • De waterstralen van Dubai Fountain bereiken een max. hoogte van 150 meter
  • De fontein kan max. 83.000 liter water tegelijkertijd omhoog spuiten
  • De fontein is twee voetbalvelden lang, ofwel 275 meter
  • Voor de fonteinshow worden 6.600 lampen en 25 kleurenprojectoren gebruikt

Elke avond kun je genieten van diverse shows, welke om de 30 minuten worden gestart. Niet alle shows zijn hetzelfde; het heeft verschillende repertoires, waaronder een op het nummer Thriller van Michael Jackson.

Vanaf diverse plekken rondom Burj Khalifa kun je de fontein (gratis!) bewonderen. De meest populaire plek is de promenade voor de Dubai Mall. Houd er rekening mee dat het hier erg druk is in de wintermaanden (het hoogseizoen in Dubai).

Het hoogste hotel ter wereld

Record brekend Dubai: hoogste hotelOok het hoogste hotel ter wereld vind je in Dubai; het hoogste punt van JW Marriott Marquis Dubai is maar liefst 335 meter.

Het hotel bestaat uit twee torens waarin ruim 1.600 kamer gevestigd zijn. En ja, dit hotel kun je bij ons gewoon voordelig boeken! Je verblijft zes dagen in dit überluxe hotel – met o.a. een breed aanbod aan bars en restaurants en een spa – va ca. € 800,- p.p. De prijzen kunnen per seizoen verschillen en zijn incl. vlucht.

Het grootste indoor attractiepark ter wereld

Afgelopen jaar opende IMG Worlds of Adventure haar deuren. Dit immens grote indoor attractiepark (fijn als het je even te warm is!) bestaat uit vier themazones. In Marvel, Lost Valley, Cartoon Netwerk en IMG Boulevard vind je diverse attracties voor jong en oud. Aanraders zijn o.a. The Haunted Hotel, Spider-Man Doc Ock’s Revenge en Thor Thunder Spin. Voor deze laatste twee heb je wel een sterke maag nodig! De allerkleinsten kunnen terecht in Adventure Fortress.

En verder…

  • In Dubai Mall vind je een van de grootste aquaria ter wereld. Deze bevat maar liefst 10 miljoen liter water. De inwoners van Dubai moeten nog even hun best doen om dit record te pakken; in China is een aquarium met meer dan 23 miljoen liter water.
  • Het grootste wellnesscentrum ter wereld; dat record willen ze ook nog graag op hun naam zetten. Er liggen daarom plannen om een wellnesscentrum met een oppervlakte van maar liefst 16 voetbalvelden uit de grond te stampen.
  • Fan van Apple-producten? Ook de grootste Apple Store ter wereld vind je in Dubai. Shopaholics zijn daarnaast aan het goede adres in Level Shoe District, de grootste schoenenwinkel ter wereld.
  • Dubai heeft de langste chauffeurloze metrolijn ter wereld. De Red Line is maar liefst 52,1 km lang.

Kennis maken met het immens grote Dubai, waar niets te groot en te veel is? Bekijk ons uitgebreide én voordelige aanbod.

Fotografie: Sophie James | Shutterstock.com, S-F | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *