mooiste hotels Dubai

Wow! De mooiste hotels in Dubai

In Dubai is alles groot, groter, grootst. Mooi, mooier, mooist. Luxe, luxer, meest luxe. Dat geldt ook zeker voor de hotels; hier ga je écht een droomvakantie tegemoet. Kijk je mee naar de mooiste hotels in Dubai.

Address Beach Resort

Laten we maar beginnen met de favoriet van het gros van onze medewerkers; Address Beach Resort. Waarom deze favoriet is? Vanwege het infinity zwembad op de 75e verdieping; dit is het hoogste infinity zwembad ter wereld. En de rest van het hotel? Precies wat je van Dubai verwacht; luxe en exclusiviteit.

Mocht één van jouw reisgenoten (of jijzelf) hoogtevrees hebben, is er overigens geen nood aan de man. Het hotel biedt ook nog meerdere zwembaden direct aan het strand. Je hebt de keuze uit o.a. een adults only zwembad en een kinderbad met splashpark.

De  75e verdieping is overigens niet de hoogste verdieping van Address Beach Resort. Op de 77e verdieping vind je een lounge; ideaal voor cocktails bij zonsondergang. Je hebt daarnaast meerdere restaurants voor smakelijke maaltijden. Ga voor een grillgerecht aan het strand, een mediterrane maaltijd of een relaxed avondje uit in de bistro.

Toe aan wat beweging? Ren over een loopband met uitzicht op het palmeneiland en kom daarna tot rust in de sauna of het stoombad. Naar de kinderen heb je geen omkijken; die vermaken zich in de speeltuin en bij de miniclub.

Mooiste hotels Dubai - Address Beach Resort

Atlantis The Palm

Waterpret is gegarandeerd in dit immense ‘paleis’ op Palm Island. Waardoor? Omdat Atlantis The Palm beschikt over het grootste – en als je het ons vraagt ook het leukste – waterpark van het Midden-Oosten.

Aquaventure Waterpark biedt talloze glijbanen voor jong & oud, kabbelende beekjes voor wie het rustig aan wil doen, maar ook zeker thrillseekers. En het leukste is; als je in dit hotel verblijft, heb je alle dagen gratis toegang! (normaal betaal je ca. € 90,- per dag)

Waar je – naast al dit waterspektakel – nog meer op kunt rekenen bij Atlantis The Palm? Een ligging direct aan het strand, een aquarium met meer dan 65.000 vissen, talloze faciliteiten voor jong & oud en keuze uit diverse soorten kamers.

Last but not least; met de keuze uit 15 restaurants kan je zo gevarieerd eten als je wilt. Wat dacht je van Aziatische specialiteiten, Italiaanse gerechten, street food, hamburgers of een internationaal buffet. Met je voetjes in het zand eten? Je vindt er ook een strandrestaurant!

Mooiste hotels Dubai - Atlantis The Palm

W Dubai The Palm

Check de foto’s van W Dubai The Palm en je ziet een vleugje Ibiza als je het ons vraagt. En daar worden wij erg blij van. Dit hotel móest dan ook in ons rijtje met mooiste hotels in Dubai.

Waar je in dit stijlvolle en überluxe hotel op kunt rekenen? Een prachtig zwembadcomplex direct aan het strand met uitzicht op de Dubai skyline en luxe ligbedjes waar je veel privacy hebt. Ultiem ontspannen doe je in de sauna, het stoombad of tijdens een massage. Liever actief bezig? Een hippe fitnessruimte en mogelijkheden voor o.a. tennis en squash ontbreken ook niet.

Lekkerbekken opgelet; je hebt de keuze uit een handjevol restaurants met elk hun eigen specialiteit én inrichting. Ga je voor de Italiaanse keuken, Koreaanse specialiteiten of een Japans avondje uit?

Mooiste hotels Dubai - W Dubai The Palm

Armani Hotel Dubai

Ben je een fashionliefhebber, en dan in het bijzonder een Armani-liefhebber? Dan is Armani Hotel Dubai voor jou the place to be. Modeontwerper Armani heeft zich namelijk bemoeid met de inrichting van dit – hoe kan het ook anders – überstijlvolle hotel.

Over the top­; zo kan je dit mooie hotel ook typeren. Want wat heb je een keuze aan restaurants; Japanse specialiteiten, fine dining in een chique entourage, Europese klassiekers en mediterrane gerechten… Je kan genoeg afwisselen. Ook bijzonder; vanaf een van de restaurants heb je zicht op de Dubai Fountain.

Armani Hotel Dubai bevindt zich namelijk in het hart van Downtown Dubai. Het is gevestigd in de Burj Khalifa, met 828 meter hoogte het hoogste gebouw ter wereld. Nee, wees niet bang voor hoogtevrees; het hotel ligt aan de voeet. Dat betekent wél dat je 1.200 winkels van de Dubai Mall binnen handbereik hebt. Daar weet jij als fashionliefhebber wel raad mee, toch?

Mooiste hotels Dubai - Armani Hotel Dubai

One & Only Royal Mirage The Palace

Arabische elegantie én de exclusiviteit van Dubai; One & Only Royal Mirage The Palace biedt the best of both worlds als je het ons vraagt. Dit ook al zo mooie hotel in Dubai nodigt uit voor een ontspannen zonvakantie.

Ontspannen kan hier optimaal met dank aan een immense tuin met twee zwembaden, fonteinen, bogen en andere Arabische details. Daarbij kun je rekenen op in totaal meer dan 15 restaurants en bars. Met een Aziatische keuken, specialiteiten uit het Midden-Oosten, Marokkaanse gerechten, grillspecialiteiten én meer komt iedereen hier aan zijn of haar trekken.

One & Only Royal Mirage The Palace ligt daarnaast direct aan het strand. Ligbedjes & parasols staan er klaar en je kunt met je voetjes in het zand licht lunchen of een diner bij zonsondergang ervaren. De dag afsluiten kan bij de fancy rooftopbar.

Mooiste hotels Dubai - One & Only Royal Mirage The Palace

Nog meer mooie hotels in Dubai

Met ruim 250 accommodaties in ons aanbod was het nog een opgave om de mooiste hotels in Dubai te selecteren. Er waren er dan ook flink wat die onze top 5 niet haalden. Die kunnen we natuurlijk prima als bonustips voor jou gebruiken:

  • Service met een glimlach en een uitgebreide all inclusive formule; dat is waar je op kunt rekenen bij RIU hotels. En dat geldt dus ook voor het nog relatief nieuwe RIU Dubai. Met een privéstrand voor de deur, meerdere zwembaden en 24 uur (!) eten & drinken staat niets je in de weg om een droomvakantie te vieren.
  • Naast luxe is ook een goede ligging een must­ in Dubai. Rixos Premium Dubai beschikt over beiden met een ligging direct aan de bekende JBR-boulevard én het strand voor de deur. Bonuspunten krijgt dit mooie hotel voor het riante zwembad en het ruime aanbod aan restaurants.
  • Wat wij onder een mooi hotel in Dubai verstaan? Een geweldig uitzicht over de metropool, een riant zwembad, de keuze uit meerdere restaurants én comfortabele kamers. En dat is dus precies waar je op kunt rekenen bij Voco Dubai.
  • Over luxe to the max gesproken; check Mandarin Oriental Jumeira Dubai. Dit hotel – met naar wens kamers met uitzicht over de skyline van Dubai – biedt een ligging nabij het strand, drie zwembaden en een handjevol restaurants met elk een eigen specialiteit.
  • Met een hoogte van maar liefst 335 meter is JW Marriott Marquis Hotel Dubai in 2013 uitgeroepen tot het hoogste hotel ter wereld. Verblijf in een van de twee immense torens en geniet van alle luxe die dit hotel te bieden heeft. In bijzonder overigens het ontbijt; wat een keuze!

In welk van deze mooiste hotels in Dubai wil jij wel verblijven?

Ook zin in een luxe vakantie naar Dubai?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *