Insider tips Gran Canaria

De leukste insider-tips voor Gran Canaria

Ieder jaar maken we met het hele dé VakantieDiscounter-team een tripje naar het buitenland. Teambuilding en relaxen staan dan centraal. In november 2022 verbleven we een lang weekend op Gran Canaria en dat was onvergetelijk. Ga jij ook voor een vakantie naar Gran Canaria? Onze collega’s delen graag de leukste insider-tips met je!

Ontdek Barranco de las Vacas

Gran Canaria heeft geweldige bezienswaardigheden, maar de mooiste – als je het collega Laura (Teamlead Contentmarketing) vraagt – komt in de meeste toplijstjes niet eens voor. Ze verklapt hem je met liefde; Barranco de las Vacas.

“Wat je van deze plek mag verwachten? De kloof annex grot wordt ook wel de Antilope Canyon van Gran Canaria genoemd. Het is een stuk kleiner dan de Amerikaanse variant, maar wel erg indrukwekkend. Je kunt hem zelfstandig bezoeken; er geldt ook geen toegangsprijs. En met een beetje mazzel hoef je hem met niemand anders te delen!”

Als je de locatie invoert op Google Maps vind je twee plekken op de kaart; je dient de bovenste (met foto-icoontje) aan te houden. Parkeer je auto op een inham langs de doorgaande weg en stap in de bocht over de vangrail om het pad naar de kloof te bereiken.
Insider tips Gran Canaria: Barranco de las Vacas

Avondje karaoke bij The Irish Tavern

Zin in een feestje? Ga naar The Irish Tavern in Playa del Inglés voor een avondje karaoke.

Ronald (Teamlead Performance Marketing) had de avond van zijn leven. “Je kunt los op hits van André Hazes tot Queen en tussen het zingen door smeer je de keel met creatieve, betaalbare cocktails. De bar biedt bovendien fijne happy hour deals en organiseert ook leuke themafeesten.”

Het water op met een catamaran

Het echte eilandgevoel? Het water op met een catamaran. Volgens Roxana (German Content Lead) is het heerlijk vertoeven dankzij de zon en het aangename briesje.

“Vanuit de haven van Puerto Rico vaar je langs de indrukwekkende, rotsachtige kustlijn. Deze kliffen kun je eigenlijk alleen vanaf een boot in alle glorie zien. Je hoeft geen geologie-nerd te zijn om onder de indruk te zijn.”

Bij de meeste catamaran-tours die worden aangeboden op Gran Canaria is er tijd om te zwemmen. Roxana: “Het anker ging uit in de buurt van Playa Taurito. Voor verkoeling spring je direct van de boot het azuurblauwe water in. Wie wat meer actie wil, kan jetskiën, jet-boat varen en parasailen. Ook een ritje met hoge snelheid op de banaan of ‘crazy sofa’ behoort tot de mogelijkheden. Op de weg terug naar de haven ontspan je in de middagzon met wat lekkere versnaperingen en leuke muziek op het dek. Heerlijk!”

Bij deze tour van onze partner GetYourGuide is er volop ruimte om o.a. te snorkelen, een ritje met een speedboot te maken en te jetskiën.

Insider tips Gran Canaria: catamaran

Lunchen bij 11:11 Bistro Bar

Collega Patrick (User Experience Designer) ging lunchen bij 11:11 Bistro Bar in Maspalomas en raadt het iedereen aan die graag 100% vegan eet of dit een keer wil proberen.

“Het personeel is super vriendelijk en binnen ziet het er echt stijlvol uit, met zo’n hippe plantenmuur. Dat zie je ook terug in de gerechten die mooi worden opgediend.”

Alles wordt huisgemaakt door 11:11 Bistro Bar en dat proef je volgens Patrick. “Het is moeilijk kiezen en er is superveel variatie. Van boekweit-quinoa pannenkoekjes tot verse pasta’s en van burrito’s tot hamburgers. Ik had als toetje de vegan brownie. Deze wordt warm uit de oven geserveerd met een bolletje ijs.”

Insider tips Gran Canaria: brownie

Hiken in de natuur

Het noorden van Gran Canaria is verrassend groen. In tegenstelling tot het zuiden, valt hier namelijk wel regelmatig regen. Een fijne manier om het drukke, toeristische zuiden even te ontvluchten is tijdens een wandeling.

Jochem (Teamlead E-mailmarketing) ging met een gids de natuur in en kwam enthousiast terug. “We hebben tijdens een hike van ca. 2 uur veel geleerd over de planten en dieren die leven op het eiland. Vergeet niet om goede schoenen aan te trekken.”

Chill bij Maroa Club de Mar

Een luxe dagje aan zee beleef je bij Maroa Club de Mar. Deze beachclub ligt op een schiereiland nabij de badplaats La Playa de Arguineguín en heeft alles in huis om je helemaal in de watten te laten leggen.

Collega Jethro (Web Engineer) beleefde er een fantastische tijd. “We werden ontvangen met heerlijke mojito’s en hapjes. De drankjes werden bij je ligbedje en zelfs bij de jacuzzi geserveerd. Een compleet vakantiegevoel!”

Maroa Club de Mar ligt niet aan het strand, maar dankzij het zand op de grond is het echte beachclub-gevoel wel aanwezig. Vanaf de aangrenzende pier kun je gemakkelijk een duik in zee nemen om even af te koelen. De drie grote jacuzzi’s zijn daar trouwens ook een fijne plek voor.

Insider tips Gran Canaria: beachclub

Borrelen bij Tipsy Hammock

Een leuk avondje uit is de bar Tipsy Hammock aan de gezellige boulevard van Playa del Inglés. Collega Merle (Performance Marketeer) heeft er heerlijk geborreld.

“De bar is ontzettend hip, je hebt een leuk terras waar je kunt zitten en een plek om te dansen met een dj. De kaart is mega uitgebreid. Helaas kon ik niet alle cocktails proberen, maar mijn favoriete drankje van de avond was de Razz Mojito. De drankjes zagen er niet alleen fantastisch uit, ze smaakten ook heerlijk. Er waren ook lekkere hapjes zoals nacho’s, taco’s en kippenvleugeltjes. Een top-avond!”

Ontdek Las Palmas de Gran Canaria

Tijdens een vakantie op Gran Canaria mag een bezoekje aan de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria niet ontbreken.

Cynthia (Teamlead Customer Service) vond vooral het contrast tussen het oude en nieuwe deel erg leuk. “Aan de ene kant heb je een heel kleurrijk deel met kleine straatjes en typische balkonnetjes en aan de andere kant een grote winkelstraat met moderne (kleding)merken.”

Las Palmas de Gran Canaria wordt in tweeën gesplitst door een brede straat, waar vroeger een rivier liep. Aan de ene kant vind je het oude deel – Vegueta – met o.a. een oude markthal, de gotische Santa Ana Kathedraal en Casa de Colón (een museum over de ontdekkingsreiziger Columbus).

Het is een aanrader om de kathedraal te ‘beklimmen’ (dit kan lopend of per lift) voor een prachtig uitzicht over de stad. Je hebt dan ook zicht op de andere, modernere kant van Las Palmas met een lange winkelstraat.

Insider tips Gran Canaria: Las Palmas de Gran Canaria

Dobberen in een natuurlijk zwembad

Collega Anton (Head of Product) ging zwemmen in een van de natuurlijke zwembaden op Gran Canaria.

“Aan de noordwestkust vind je Agaete Piscina Natural. Je hebt vanuit het zoute water een mooi uitzicht op de kust en kunt lekker ronddobberen in het water. Op de achtergrond zie je de hoge golven tegen de kust slaan. Bijzonder!”

Ga naar Puerto de Mogán

Als je op Gran Canaria bent, mag je een bezoekje aan Puerto de Mogán (ook wel het Venetië van Gran Canaria genoemd) eigenlijk niet overslaan volgens Dianne (Customer Service Agent).

“Dit dorp ligt aan zee, heeft een gezellig haventje en staat bekend om de prachtige bougainvilles in verschillende kleuren. Er zijn behoorlijk wat winkels en restaurants en je kunt leuk wandelen in de straatjes met mooi gekleurde huisjes. Op vrijdag is er een leuke markt.”

Ook ontspannen behoort tot de opties in Puerto de Mogán. Er is een fijn strand in een baai. De zee is er rustig, wat fijn is voor kinderen.

Lees meer over Puerto de Mogán

Elk jaar ook zo’n leuk tripje maken? We zoeken nog collega’s op verschillende afdelingen! Bekijk snel onze vacatures.

Bezoek kleurrijk Teror

Dirje (brandmanager) bezocht het bergdorpje Teror en kwam enthousiast terug van haar bezoek.

“De weg vanuit Las Palmas ernaartoe is ontzettend mooi, je waant je bijna in het Verre Oosten met landschappen die op rijstvelden lijken. Teror zelf is klein en doet bijna middeleeuws aan. Je vindt er kleurrijke, typisch Canarische huizen met oude balkonnetjes. Op het centrale plein staat een beeldschone kerk met koepel die bijna tegen de bergen aanligt.”

En je kunt er lekker simpel eten volgens Dirje. “Verwacht geen hippe restaurantjes, maar lokale barretjes met plastic stoelen en heerlijk eten. Voor een vaak kleine prijs.”

Insider tips Gran Canaria: Teror

Waar verblijven?

Tijdens onze trip verbleven we in Gloria Palace San Agustin Thalasso, een fijn hotel met alle ingrediënten voor een onbezorgde vakantie.

Je kunt relaxen in het 7.000 m² grote wellnesscentrum, zonnebaden bij de zwembaden en meedoen met de activiteiten van het animatieprogramma. Voor kinderen is er volop vermaak met o.a. een waterglijbaan en miniclub.

Op het dak vind je een adults only-terras met zwembad en aparte nudistenzone. Extra pluspunten scoort het hotel voor de badhanddoekenservice en all inclusive-optie.

Insider tips Gran Canaria: hotels

Of we meer hoteltips hebben voor Gran Canaria? Uiteraard!

  • Een van de mooiste hotels op Gran Canaria is wat ons betreft Tabaiba Princess. De stijlvolle inrichting, de tuin vol palmbomen en de riante zwembaden zorgen voor een luxe en instant vakantiegevoel. Dankzij de vele faciliteiten voor jong en oud beleeft iedereen hier een fijne vakantie.
  • Ben je op zoek naar een mooi hotel met een adults only formule? Gold by Marina ligt in de meest bruisende badplaats Playa del Inglés en vlakbij restaurants, bars en winkeltjes. Ook het strand is binnen handbereik; na ca. 200 meter lopen sta je al met je voeten in het zand.
  • Wauw! Van het uitzicht vanuit Salobre Hotel Resort & Serenity krijg je nooit genoeg. Het luxe hotel ligt in het binnenland van Gran Canaria, aan een golfbaan. Het strand en de levendigheid bereik je eenvoudig met dank aan de gratis shuttleservice van het hotel.
  • Riu Palace Oasis is een palmbomenparadijs! Tussen de palmbomen vind je meerdere zwembaden en ligbedden om op te zonnen. Strandliefhebbers zijn ook aan het juiste adres; je wandelt zo het langgerekte zandstrand op. Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen dankzij de speeltuin en miniclub.
  • Waan je in Afrika in het themahotel Lopesan Baobab Resort. Het luxe hotel beschikt over een gigantische tropische tuin en biedt Afrikaanse elementen in de inrichting en kamers. Qua faciliteiten komen zowel kinderen als volwassenen niets te kort en voor het gemak kun je o.b.v. all inclusive verblijven.

Heb jij zin gekregen in een tripje naar Gran Canaria?

Zin om met deze insider tips Gran Canaria te ontdekken?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *