Washington Slagbaai Nationaal Park Bonaire

Wildlife op Bonaire! Ontdek Washington Slagbaai Nationaal Park

Bonaire, dat is toch enkel een bestemming voor zonliefhebbers? Nee! Ook natuurfanaten zijn aan het juiste adres op het Caribische eiland. In Washington Slagbaai Nationaal Park vind je prachtige flora en fauna, bijzondere dieren, mooie stranden én de hoogste berg van het eiland. Absoluut een bezoekje waard!

Een introductie van Washington Slagbaai Nationaal Park

Washington Slagbaai Nationaal Park werd in 1969 geopend en was daarmee het eerste nationale park van de Nederlandse Antillen. Het park heeft een oppervlakte van 55 km² en beslaat daarmee bijna een vijfde deel van Bonaire. Haar naam dankt het park aan de twee voormalige plantages waaruit het bestaan: Washington en Slagbaai.

Genieten van de schitterende natuur

Washington Slagbaai Nationaal Park, Aruba: natuurHet landschap van Washington Slagbaai Nationaal Park is niet met één – of een paar – woorden te omschrijven. Je vindt er namelijk heel uiteenlopende natuurrijke pareltjes. Denk hierbij aan zoutpoelen, zoetwaterbronnen, bergen, stranden, cactussen en vetplanten.

Het indrukwekkende natuurpark (dat niet zonder reden beschermd is) kun je vanwege de grootte het best per auto bezoeken. Veel wegen zijn onverhard, dus als je een auto huurt, houd hier dan rekening mee.

Er zijn twee routes in het park uitgestippeld die je kunt nemen. De gele route, van 35 kilometer, brengt je langs de kustlijn en de vele hoogtepunten van het park. Wanneer je de 24 kilometer lange groene route volgt, kom je bij mooie snorkel- en duikspots.

Rijd ook zeker naar de Brandaris, die met een hoogte van 241 meter de hoogste berg van het eiland is. Je vindt dit pareltje middenin Washington Slagbaai Nationaal Park. Op de top, waar je binnen ca. 2 uur naartoe kunt wandelen, geniet je van een waanzinnig uitzicht over het park. Een absolute must do!

Bijzondere dieren spotten

Washington Slagbaai Nationaal Park, Aruba: dierenWashington Slagbaai Nationaal Park is een walhalla voor dierenliefhebbers. Tussen al dat natuurschoon leven heel wat bijzondere beestjes! Doordat het park een beschermd gebied is, kunnen dieren er veilig leven.

Washington Slagbaai Nationaal Park is een perfecte plek voor vogels: er zijn maar liefst 203 verschillende soorten waargenomen. Een verrekijker is dan ook zeker een must have! Er leven kleurrijke exemplaren, waaronder een bijzondere papagaaiensoort, de lora. Wil je flamingo’s spotten? Ga dan naar de diverse zoutwatermeren van het park. Eentje, met de naam Saliña Mathijs, vind je direct bij de ingang. Vergeet je camera niet!

Wat voor beestjes er nog meer leven? Je vindt er diverse soorten hagedissen, waarvan sommigen enkel op Bonaire voorkomen. Ook geitjes, ezels en koeien lopen er rond. En ga je naar één van de stranden van Washington Slagbaai Nationaal Park? Dan kun je zomaar zeeschildpadden tegenkomen!

Bijkomen aan het strand

Washington Slagbaai Nationaal Park, Aruba: strandOver stranden gesproken… Met een kustlijn van maar liefst 15 kilometer lang zijn er tal van mooie stranden te vinden in Washington Slagbaai Nationaal Park. Eén van de bekendste is het Slagbaai-strand. Dit kleine strandje staat bekend als een goede plek om te snorkelen en duiken.

Ook Playa Chikitu is een aanrader om te bezoeken. Zwemmen wordt hier echter afgeraden, vanwege de hoge golven en sterke stroming. Zonnen kan er wél! Vergeet dus zeker je bikini niet mee te nemen wanneer je Washington Slagbaai Nationaal Park bezoekt, want wandelen of rondrijden door de natuur is prima af te wisselen met relaxen onder de zon.

Praktisch!

  • Het park is dagelijks geopend van 08.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt 10 dollar per persoon.
  • In het park zijn diverse wandelroutes aangelegd; trek dus stevige stappers aan en neem zeker een petje, zonnebrandcrème, anti-muggenolie en een verrekijker mee.
  • Houd je van actie? Je kunt Washington Slagbaai Nationaal Park ook per fiets ontdekken via de speciaal aangelegde routes.
Washington Slagbaai Nationaal Park, Caribbean Club BonaireOp ca. 20 minuten rijden van Washington Slagbaai Nationaal Park ligt Caribbean Club Bonaire. Hier kun je na jouw dag in de natuur bijkomen aan één van de drie zwembaden en gebruik maken van gratis WiFi. Ideaal!

Wil jij Washington Slagbaai Nationaal Park bezoeken tijdens jouw vakantie op Bonaire? Bekijk dan snel ons volledige aanbod & boek!

Over de auteur

Emma

Emma heeft een passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met haar blogartikelen wil ze jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

2 reacties op “Wildlife op Bonaire! Ontdek Washington Slagbaai Nationaal Park

  1. Graag wil ik een enkele reis naar Aruba en doorreizen naar Suriname. Hoe dit te zoeken is mij niet duidelijk.
    Graag hulp hierbij.

    Vriendelijke groet.
    eeru van der Koore

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *