Stranden Sicilië

Top 5 mooiste stranden Sicilië

Als we aan het eiland Sicilië denken, denken we direct aan de vele romantische en geweldig mooie baaitjes van dit Italiaanse eiland. Tijd om een ‘Top 5 mooiste stranden Sicilië’ te maken. Kijk je mee?

Sicilië is na Toscane, het Gardameer en Rome één van de populairste bestemmingen van het Zuid-Europese land. Het eiland bij het puntje van de laars biedt met een oppervlakte van ruim 25.000 km² een veelzijdig landschap. En met een kustlijn van meer dan 1.000 km ook geweldig vele mooie stranden. Onze favorieten? Lees snel verder.

1. Het strand van Mondello

Mooiste stranden Sicilië, Mondello

Het Mondello-strand was van oudsher een strand voor de rijkere van het eiland. Dit zie je nog terug aan de chique winkels aan het einde van de pier en aan de prijs die je hier betaalt voor een kopje koffie. Toch is dit schone en fijne zandstrand nog steeds hét strand voor de inwoners van Palermo en omgeving en mag je deze ook zeker als toerist niet missen.

Loop ook even door naar de haven, die in het verlengde van het strand ligt. Hier kun je de lekkerste verse vis eten bij één van de aanwezige restaurants.

2 & 3. Het strand van Mazzarò & Isola Bella

Het strand van Mazarrò, in de buurt van Taormina, is een uniek strand: deze bereik je per kabelbaan vanuit het hoger gelegen stadje. Het kan ook per voet, maar dan is de terugweg aardig pittig… Eenmaal beneden vind je zand en kleine kreken met keien. Je kunt er goed eten in een van de strandtenten. Helaas vraagt men wel entree voor het strand; hiermee hopen ze o.a. de drukte op het strand binnen de perken te houden. Iets zuidelijker vind je overigens ook nog de prachtige baai Isola Bella.

4. Het strand van Cefalù

Mooiste stranden Sicilië

In het noordoosten van Sicilië vind je het kleine stadje Cefalù. En hoe klein het stadje ook is, het heeft wel een enorm en mooi strand. Breed, langgerekt en met goudgeel zand. Ideaal voor gezinnen, want het strand loopt hier langzaam in de zee af. Daarnaast is er geen sterke branding aanwezig. En er zijn verschillende speeltuintjes en ijskramen.

Al deze pluspunten maken het strand wel populair onder zowel Sicilianen als toeristen. Rustig is het hier dus niet, wel gezellig levendig.

5. De stranden van Trapani

Deze stranden aan de westkust van Sicilië zijn bekend vanwege de vele kliffen. Geen doorsnee strand daardoor: via trappen, liften of kabelbaan bereik je aangebrachte zeebanken aan de rand van de kliffen. Veel van deze zeebanken zijn gemaakt van betonnen platen, maar dit minpuntje vergeten veel mensen door de geweldige omgeving.

Bezoek de mooiste stranden van Sicilië

Wil je na het lezen van deze ‘Top 5 mooiste stranden Sicilië’ direct naar het Italiaanse eiland? We hebben een ruim aanbod van mooie reizen naar Sicilië. Je kunt al een vliegreis vanaf ca. € 300,- in het laagseizoen boeken. Kijk je mee naar de hotels in Sicilië de we voor jou selecteerden?

Hoe hoog staat Sicilië op jouw wensenlijstje? Of ben je er al geweest en heb je meer favoriete stranden om te delen met onze vakantiegangers? Reageer gerust hieronder.

Fotografie: Aleksandar Todorovic | Shutterstock.com

Ook leuk om te lezen

  • La dolce vita in het Siciliaanse TaorminaLa dolce vita in het Siciliaanse TaorminaWat er zo fijn is aan Sicilië? De vele geweldige stadjes en dorpjes. Zo zal niet alleen Cefalù – waar we eerder over schreven – maar ook Taormina jouw hart stelen. Dit dankt het o.a. aan de geweldige ligging en het autovrije centrum.
  • Where to stay? De leukste plaatsen op SiciliëWhere to stay? De leukste plaatsen op SiciliëBen jij dol op Italië maar wil je eens iets anders zien dan het vaste land? Ga dan naar het zuidelijk gelegen eiland Sicilië. Je vindt hier een mix van schitterende natuur, historische stadjes en heerlijk eten. Huur een auto en trek erop uit!
  • Cefalù, het meest charmante stukje SiciliëCefalù, het meest charmante stukje SiciliëSicilië, een Italiaans eiland waar ons hart nog altijd sneller van gaat kloppen. Helemaal als we het hebben over Cefalù. Op deze vakantiebestemming vind je wat ons betreft de ideale combinatie van zon en cultuur.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

1 reactie op “Top 5 mooiste stranden Sicilië

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *