Stranden Sicilië

Pareltjes! De 5 mooiste stranden van Sicilië

Als we aan het eiland Sicilië denken, denken we direct aan de vele romantische en geweldig mooie baaitjes van dit Italiaanse eiland. Tijd om de 5 mooiste stranden van Sicilië op een rijtje te zetten. Kijk je mee?

Sicilië is na Toscane, het Gardameer en Rome één van de populairste bestemmingen van het Zuid-Europese land. Het eiland – dat bij het puntje van de laars van Italië ligt – biedt met een oppervlakte van ruim 25.000 km² een veelzijdig landschap. En met een kustlijn van meer dan 1.000 km ook geweldig mooie stranden. Onze favorieten? Lees snel verder.

1. Het strand van Mondello

Mooiste stranden Sicilië, MondelloHet Mondello-strand was van oudsher een strand voor de rijkste eilandbewoners. Dit zie je nog terug aan de chique winkels aan het einde van de pier en aan de prijs die je hier betaalt voor een kopje koffie. Toch is dit schone en fijne zandstrand nog steeds hét strand voor de inwoners van Palermo en omgeving. En als toerist mag je dit hagelwitte strand dan ook zeker niet missen.

Loop ook even door naar de haven die in het verlengde van het strand ligt. Hier kun je de lekkerste verse vis eten bij één van de aanwezige restaurants.

2 & 3. Het strand van Mazzarò & Isola Bella

Het strand van Mazarrò, in de buurt van Taormina, is een uniek strand: deze bereik je per kabelbaan vanuit het hoger gelegen stadje. Je kunt ook te voet afdalen, maar dan is de terugweg aardig pittig… Eenmaal beneden vind je zand en kleine kreken met keien. Je kunt er goed eten in een van de strandtenten.

Om het authentieke karakter van het strand te behouden, voor het onderhoud en om de drukte een beetje binnen de perken te houden wordt er entreegeld gevraagd. Maar als je het ons vraagt is het strand van Mazzarò het dubbel en dwars waard. Iets zuidelijker vind je overigens ook nog de prachtige baai Isola Bella. Ga hier zeker een kijkje nemen als je toch in de buurt bent.

4. Het strand van Cefalù

Mooiste stranden SiciliëIn het noordoosten van Sicilië vind je het kleine stadje Cefalù. En hoe klein het stadje ook is, het heeft wel een enorm en mooi strand. Breed, langgerekt en met goudgeel zand. Ideaal voor gezinnen, want het strand loopt hier langzaam in de zee af. Daarnaast is er geen sterke stroming aanwezig. En er zijn verschillende speeltuintjes en ijskramen.

Al deze pluspunten maken het strand van Cefalù wel populair; het is een geliefde chill plek voor zowel Sicilianen als toeristen. Rustig is het hier dus niet, wel gezellig en levendig.

5. De stranden van Trapani

Deze stranden aan de westkust van Sicilië zijn bekend vanwege de vele ruige kliffen. Geen doorsnee strand daardoor; via trappen, liften of een kabelbaan bereik je aangebrachte zeebanken aan de rand van de rotsen. Veel van deze zeebanken zijn gemaakt van betonnen platen, maar dit minpuntje vergeten veel mensen door de geweldige omgeving. Houd je fototoestel in de aanslag!

Bezoek de mooiste stranden van Sicilië

Wil je na het lezen van dit artikel direct naar het Italiaanse eiland? We hebben een ruim aanbod van mooie reizen naar Sicilië. Handig; vlucht en hotel zijn al bij de prijs inbegrepen. Extra fijn; je geniet van ca. mei t/m september van hele aangename temperaturen op Sicilië. Ideaal om op een van deze vijf prachtige stranden te relaxen.

Hoe hoog staat Sicilië op jouw wensenlijstje? Of ben je er al geweest en heb je meer favoriete stranden om te delen met onze vakantiegangers? Laat het ons vooral weten!

Fotografie: Aleksandar Todorovic | Shutterstock.com

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 reactie op “Pareltjes! De 5 mooiste stranden van Sicilië

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *