Korte vakantie naar de zon

Een korte vakantie naar de zon? Onze favoriete bestemmingen!

Een korte vakantie naar de zon van bijvoorbeeld 5 dagen kost aanzienlijk minder geld. Én het kan je net zoveel vakantiegevoel geven. Zeker op deze 5 favoriete bestemmingen!

1. Ibiza

De allereerste keer dat ik naar Ibiza vloog, was voor een korte vakantie. Slechts vijf dagen verbleven we op het eiland en ik was vooraf bang dat het echt te kort zou zijn. Maar ja, ik had niet meer vakantiedagen over en mijn spaarrekening was niet zo goedgevuld.

Toch bleek deze short break genoeg om veel van het eiland te zien. Ik bracht een bezoek aan dé hippiemarkt van Ibiza, slenterde een dag door de smalle straatjes in Dalt Vila, ging tapas eten in Santa Gertrudis de Fruitera en dronk mojito’s in Benirràs.

En dan had ik ook nog een dag de tijd om langs de kust te rijden en de leukste baaitjes te ontdekken. Als je zoveel in een korte tijd wilt zien, is het overigens wel een aanrader om een auto te huren. Dit kan bij ons heel eenvoudig direct bij boeking. Weet je ook nog eens zeker dat je goed verzekerd bent!

Lees meer over Ibiza

Hotel Torre del Mar, IbizaAls je slechts kort verblijft, is een centrale ligging eigenlijk wel een must. Wij raden je aan om in Ibiza-Stad of direct buiten de stad te verblijven. Het moderne Hotel Torre del Mar is een aanrader!

Korte vakantie zon: Ibiza

2. Dubrovnik

Europese steden met strand zijn er genoeg! Denk bijv. aan Barcelona, Valencia en Málaga. Toch kiezen we voor een vijfdaagse zonvakantie in dit geval voor een underdog, het Kroatische Dubrovnik. Stad & strand zijn hier ook moeiteloos te combineren. En door de ligging op de Balkan kun je rekenen op mediterraan weer. Genieten!

De havenstad in Dalmatië wordt gezien als een van de mooiste steden van de Kroatische kust. Sterker nog; de stad draagt de bijnaam de Parel van de Adriatische Zee. Alle ingrediënten voor een geslaagde (zon)vakantie zijn dan ook aanwezig. Cultuur, geschiedenis, winkelen, lekker eten en het strand worden hier op een relaxte manier met elkaar gecombineerd.

De oude stad is de grote trots van de inwoners. Binnen de vier muren van de oude vesting (die niet zonder reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat) vind je een breed scala aan oude gebouwen, kerken, straten en poorten. Na je een dag (of ochtend) onder te hebben gedompeld in de lokale cultuur en je voeten moe zijn van het door de smalle straatjes slenteren, is het tijd om naar Copacabana Beach te gaan. Zon, watersporten & cocktails! Zo kun jij jouw vijf dagen toch wel vullen?

Alle bezienswaardigheden van Dubrovnik op een rijtje

Hotel Dubrovnik Palace, KroatiëHotel Dubrovnik Palace ligt op het schiereiland Lapad. Daar waar je Copacabana Beach vindt. Het summum voor zonliefhebbers! De oude binnenstad ligt op ca. 4 km. Bij het hotel vind je o.a. meerdere zwembaden en restaurants.

Korte vakantie zon: Dubrovnik

3. Nice

Viva la France! Nice is een stad die zich uitstekend leent voor een korte vakantie naar de zon. Je kunt jouw dagen vullen met o.a. flaneren over de boulevard, slenteren langs de schattige huisjes in Vieux Nice (de oude kern van de stad) of shoppen in de meest luxe winkels (of window shoppen als het geld op is).

Met dank aan de ligging aan de Middellandse Zee is ook een dagje strand eenvoudig binnen handbereik. Het strand vind je langs de 7 km lange boulevard Promenade des Anglais. Hier zijn ook genoeg restaurantjes en terrasjes.

En mocht je Nice onverhoopt toch even zat zijn… Dan maak je eenvoudig een dagtripje naar het chique Monaco. Dit mondaine ieniemienie staatje ligt op slechts een half uurtje met de trein.

Lees meer over het veelzijdige Nice

Aparthotel Adagio Nice Centre, NiceHét pluspunt van Aparthotel Adagio Nice Centree? De centrale ligging op loopafstand van het strand, de haven en het historische centrum. Het comfortabele hotel beschikt over een dakterras met seizoensgebonden zwembad en modern ingerichte kamers.

Korte vakantie zon: Nice

4. Kos

Een paar jaar geleden vloog ik voor een ontdekkingsreis naar Kos, op zoek naar de leukste hotspots en hotels voor jou. Ik verbleef er precies vijf dagen. En dat lijkt misschien wat kort, maar Kos is een redelijk compact eiland met een oppervlakte van slechts 290 km².

Ik heb – ondanks dat ik ook nog eens ruim 10 hotels bezocht en dat hoef jij echt niet! – genoeg gezien van het eiland én de tijd gehad om te chillen op één van de vele mooie stranden die het eiland rijk is.

Wat je echt niet mag missen op Kos? O.a. de levendige hoofdstad Kos-Stad, de bergdorpjes Zia en Kefalos, de gezellige badplaats Tigaki, Embrós Thérmen en Paradise Beach. Hoe je dit moet inplannen? Eigenlijk is de enige must-do het huren van een autootje en een goede planning maken.

Op vakantie naar Kos? Check deze tips!

Triton Boutique Hotel, KosWil je stad én strand binnen handbereik hebben? Boek een verblijf in Triton Boutique Hotel. Naast een fijne ligging kun je rekenen op o.a. een zwembad, verzorgde kamers en à la carte restaurant.

Korte vakantie zon: Kos

5. Malta

Combineer je graag zon én strand? Onlangs bezocht ik het verrassende eiland Malta en werd ik verliefd op de hoofdstad Valletta. Het compacte centrum barst van de leuke eet- en drinktentjes, prachtige gebouwen en een uniek stratenpatroon.

Omdat Malta vrij klein is, kun je vanuit Valletta ook eenvoudig de rest van het eiland verkennen. Per boot, openbaar vervoer, hop-on-hop-off-bus of een huurauto. De laatste optie is wat mij betreft ook de beste. Simpelweg omdat je zo veel in een korte tijd kunt ontdekken.

Wat je – naast Valletta – niet mag missen? De Three Cities, het stadje Marsaxlokk (op zondag is er een versmarkt), de Mdina en de stranden in het noorden rondom Mellieha. Heb je nog tijd over? Ga een dagje naar buureiland Gozo of Comino.

Op vakantie naar Malta? Check deze tips!

Grand Hotel Excelsior, MaltaGrand Hotel Excelsior heeft zonder twijfel een van de mooiste uitzichten die je zal aantreffen op Malta. Vanaf het zwembad kijk je namelijk uit over de Marsamxett Harbour. Extra bonuspunten voor de chique inrichting en de restaurants.

Korte vakantie zon: Malta

Nog meer bestemmingen voor een korte vakantie naar de zon

Het zal je verrassen hoeveel bestemmingen zich lenen voor een korte vakantie naar de zon. We hebben dus nog een aantal bestemmingen voor een short break in de aanbieding:

  • Hartje zomer misschien – want te warm! – geen aanrader, maar in het voor- of najaar is Athene een goede keuze. Los van dat de stad zoveel cultuur en hippe hotspots te bieden heeft, ligt het ook op een kleine afstand van de Atheense Rivièra. Met het openbaar vervoer sta je in ca. 30-45 minuten op diverse prachtige stranden.
  • De kustlijn van de Portugese Algarve is ca. 170 km. En dat betekent dat – als je alles wil zien! – je zo’n 30 km per dag moet ontdekken. Niet veel toch?! Heb je nog alle tijd om aan het zwembad of op het strand een kleurtje op te doen! Een fijne en centrale plaats om te verblijven is Carvoeiro.
  • Vanwege de korte vliegafstand (ca. 2 uurtjes) is ook Mallorca een fijne bestemming voor een korte vakantie naar de zon. Voor de ideale combinatie van zon & strand verblijf je in de hoofdstad Palma de Mallorca of de nabijgelegen badplaats Playa de Palma. Bonustip: ga een dagje naar Valldemossa.
  • Málaga heeft alle ingrediënten in huis voor een korte vakantie. Zon op het fijne strand, cultuur in het compacte historische centrum en een omgeving vol mogelijkheden voor dagtripjes. Zwoele zomeravonden breng je door op een van de vele terrasjes met tapas!

Bekijk ook onze reisgids voor een korte vakantie naar Málaga

Op welk van deze bestemmingen breng jij graag een korte vakantie in de zon door?

Kort naar de zon óf toch liever lang?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *