Comino Blue Lagoon, Malta

Comino & de Blue Lagoon van Malta

IJsland, Turkije, Jamaica; ze kennen allemaal hun eigen Blue Lagoon. En dit geldt ook voor het Zuid-Europese Malta. Als we het over de Maltezer Blue Lagoon hebben, dan moeten we afreizen naar het kleine eilandje Comino. Ga je mee?

Comino in een vogelvlucht

Hoewel Malta het bekendste eiland is dat toebehoort tot de archipel Malta is het zeker niet het enige eiland. Je hebt ook nog het rustigere Gozo én het haast onbewoonde Comino.

Comino, dat slechts een oppervlakte van slechts 3,5 km² heeft, ligt halverwege de vaargeul tussen Malta en Gozo. Auto’s zijn er niet toegestaan en door het jaar heen wonen er nog geen 10 mensen.

Comino & Blue Lagoon Malta: Helderblauw water

In het voor- en najaar zie je weinig mensen op het eiland, hooguit een verdwaalde wandelaar of vogelaar. In het hoogseizoen daarentegen… Het mediterrane klimaat maak dat we maar al te graag op zoek gaan naar prachtige plekken voor een verfrissende duik. En één van deze plekken is de Blue Lagoon, één van de mooiste baaien van Comino.

In de lente groeit er op Comino volop komijn. Het is ook dit kruid (in het Latijn Cuminum Cyminum) waar het eiland haar naam aan dankt. Het is ook meteen een verklaring waarom je dit vaak als ingrediënt vindt in de Maltezer gerechten.

Een kijkje bij de Blue Lagoon

De Blue Lagoon ligt in het westen van Comino. Het is een beschutte baai, waar het water adembenemend blauw en bovenal helder is. Op sommige plekken heb je zicht tot wel 30 meter (!) diep. Dit maakt de Blue Lagoon populair onder snorkelaars en duikers.

En natuurlijk ook onder zonliefhebbers, ondanks dat je er geen echt zandstrand vindt. Er zijn vooral kleine plateaus te vinden aan de randen van het water. Daar scoor je een ligbedje of parasol, om vervolgens af en toe een duik in zee te nemen. Want die is nog geen paar stappen van je bedje verwijderd. Het water is trouwens heerlijk warm en ook nog eens rustig. Het begint daarnaast ondiep en dat maakt het veilig voor kinderen.

Is het er niet druk als het er zó mooi is? Tja, dat kunnen we helaas niet ontkennen. Zeker in het hoogseizoen varen excursieboten af en aan. Maar is dat verrassend voor een plek als deze? Nee. Laat je hier dan ook zeker niet door afschrikken. Een bezoek aan de Blue Lagoon is een must do tijdens jouw vakantie op Malta of Gozo.

Comino & Blue Lagoon Malta: Snorkelen

Biedt Comino meer dan de Blue Lagoon?

Ja, er is wel meer. Bijvoorbeeld de Santa Marija baai in het noorden van Comino. Het ligt op 20 minuten lopen van de Blue Lagoon en het is er zelfs hoogzomer een stuk rustiger.

Bij de baai kun je niet alleen genieten van de zon, maar ook een kijkje nemen in de Santa Marija toren. Ooit werd deze gebouwd om piraterij tegen te gaan, nu biedt het vooral een geweldig uitzicht over de omgeving.

Praktische tips voor de Blue Lagoon

Ga je naar Comino om de Blue Lagoon van Malta met eigen ogen te spotten? Dan hebben we nog wat praktische tips voor je:

  • Het eiland mag dan nauwelijks bewoond worden, er wordt wel gezorgd voor faciliteiten voor toeristen. Er is eten & drinken te koop en ook producten als zonnebrand en luchtbedden worden aangeboden. Houd er wel rekening mee dat ze zeker niet de laagste prijs rekenen. Neem vooral zelf mee wat je al mee kan nemen!
  • Gezien de drukte raden we je aan om een tour te kiezen die erg vroeg op de dag vertrekt. Zo ben je de grootste drukte voor. Of huur een boot met eigen kapitein. Dan kan je nog vroeger afreizen. Wil je niet teveel geld uitgeven? Er zijn al tours vanaf € 25,- p.p. voor een hele dag.
  • Wil je niet de hele dag vertoeven op Comino en is een uurtje voor jou genoeg? Er zijn ook veerdiensten. In ca. 10 minuten vaar je vanaf Cirkewwe (Malta) naar de Blue Lagoon. Ook vanaf het rustigere Gozo varen er boten naar Comino overigens.
  • Maak je toch gebruik van de veerdiensten, neem dan één van de laatste boten terug. Je kan maar zo getrakteerd worden op een fantastische zonsondergang onderweg.

Comino & Blue Lagoon Malta: Ananas

Duidelijk: Comino én de Blue Lagoon op Malta zijn een must-see tijdens jouw vakantie. Al is dat alleen al om al jouw vrienden en Instagram-volgers jaloers te maken met net zulke paradijselijke plaatjes als hierboven!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *