Autohuren vakantie

Met een huurauto zie je meer (voor minder!) van jouw bestemming

Twijfel jij nog over het huren van een auto voor jouw komende vakantie? Laten we je over de streep trekken; met een auto zie je zoveel meer én het kan ook nog eens voordeliger uitvallen dan het boeken van excursies.

Excursies vs autohuur

Auto huren vakantieZodra je op de plaats van bestemming komt, krijg je (in veel gevallen) een envelop van de reisorganisatie met de mogelijkheden voor excursies. Heel fijn als je graag georganiseerd op pad wilt gaan, of niet kan of wil rijden in het buitenland. De excursies zijn echter niet altijd even goedkoop; voor een tripje van een halve dag ben je zo € 50,- p.p. kwijt.

Ter vergelijking: huur een auto op een Spaans eiland eind juli (in het hoogseizoen) en je bent ca. € 200,- kwijt voor een kleine auto (geschikt voor twee personen). Hiermee kun je niet een halve dag op pad, maar een volledige week! Je pikt hem na landing op bij de luchthaven en levert hem weer af zodra je op de luchthaven bent om je vlucht naar Nederland te halen.

Als je meer wilt zien van het eiland is een auto huren dus aanzienlijk goedkoper. En je hebt ook nog eens de vrijheid om elke dag te gaan en staan waar je wilt. Je hoeft niet hele dagen op pad, maar kunt ook steeds een paar uurtjes gaan. En wil je lang bij één bezienswaardigheid blijven dan is er geen reisleidster die je loopt op te jagen.

Waar huur je een auto?

Je kunt een lokaal autoverhuur benaderen bij aankomst of dit via het hotel regelen, maar beter regel je dit vooraf. Dat is niet per definitie duurder én je bent ook nog eens beter af qua verzekeringen.

“Extra insurance, no risk”, de baliemedewerker is zo overtuigd dat je gaat twijfelen. Heb ik wel alles inbegrepen bij mijn huurauto? Ja, wel als je via ons je huurauto boekt (direct mogelijk bij een boeking) bij onze vaste en betrouwbare partner Sunny Cars. Bij de prijs is dan standaard alles inbegrepen, je betaalt geen reserveringskosten, krijgt je eigen risico terug mocht er onverwacht wat gebeuren, je kunt 24 uur per dag een noodnummer bellen én je kunt je reservering tot kort voor vertrek wijzigen. Ideaal!

Extra fijn is de hoge dekking van Sunny Cars! In landen als de Verenigde Staten, Canada, Curaçao, Griekenland en Zuid-Afrika is de wettelijk aansprakelijkheid niet altijd goed geregeld en dat terwijl de claims n.a.v. een ongeval wel erg hoog kunnen liggen. Sunny Cars dekt daarom, ook voor deze landen, tot een bedrag van € 7.500.0000,-. Je hoopt het niet nodig te hebben, maar mocht het onverhoopt gebeuren dan ben je in elk geval goed verzekerd.

Weg met die creditcard!

De vraag die wij het meest horen: “Heb ik echt een creditcard nodig?”. Helaas kunnen wij deze niet volmondig met een ‘nee’ beantwoorden. Er wordt altijd om een waarborgsom gevraagd en in veel gevallen dient dit per creditcard te gebeuren. In sommige gevallen kan dit ook contant, maar we kunnen dit niet vooraf beloven. En mensen met een creditcard vallen, of eigenlijk vielen, hiermee buiten de boot.

Sinds enige tijd biedt Sunny Cars een no deposit-mogelijkheid. Voor deze vorm van autohuur is geen waarborg via creditcard of contant vereist. Je vult vooraf een registratie in en daarmee is jouw borg feitelijk gedekt. Deze optie is nu beschikbaar op een aantal specifieke bestemmingen; Portugal, Madeira, Mallorca, Ibiza, Menorca, de Canarische eilanden, de Griekse eilanden, Kroatië en Curaçao.

Voorkom lang wachten met het Premium pakket

Auto huren vakantieMet 300 man stap je uit het vliegveld en de helft stroomt door naar de balies van de autoverhuurbedrijven. Heb je al zolang in het vliegtuig gezeten, moet je ook nog eens lang wachten…

Verkort deze wachttijd door een Premium pakket vooraf en je kunt je huurauto extra snel ophalen. Je huurcontract is namelijk al ingevuld en je hoeft deze alleen nog maar te ondertekenen. In veel gevallen is er ook nog eens een aparte check-in, zodat je ook niet hoeft te wachten op alle mensen zonder Premium pakket. Je krijgt simpelweg voorrang.

Nog een voordeel van het premium pakket is het feit dat je gegarandeerd een jonge auto meekrijgt. Deze is altijd jonger dan een jaar óf heeft minder dan 25.000 km op de teller staan.

Het premium pakket is beschikbaar op o.a. de bestemmingen Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Kroatië, Turkije, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Ierland, Hongarije, Bulgarije en Curaçao.

Sunny Cars biedt ook een Express service. Hiermee haal je je huurauto niet extra snel op op de luchthaven, maar op kantoren buiten de luchthaven. Via een shuttleservice ben je zo bij de kantoren op o.a. de bestemmingen Griekenland, Málaga, Canarische eilanden, Portugal, Madeira, Kroatië en Cyprus.

Ben jij overtuigd geraakt van de voordelen van een huurauto en wil je ook graag in alle vrijheid genieten van jouw bestemming? Bekijk de mogelijkheden bij Sunny Cars. We beloven je dat je dan echt meer zal zien van jouw volgende vakantiebestemming.

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 reactie op “Met een huurauto zie je meer (voor minder!) van jouw bestemming

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *