13 toffe reisapps die eigenlijk niet op je telefoon mogen ontbreken

Met je mobiele telefoon is de hele wereld tijdens je vakantie in een paar seconden binnen handbereik. Even opzoeken waar je lekker kunt eten, even omrekenen hoeveel die ene mooi tas nu kost of online alle informatie over de omgeving opzoeken…

Reisapps die jouw vakantie eenvoudiger én leuker maken

Het is een koud kunstje en het maakt het reizen ook nog eens een stuk eenvoudiger. Ook deze 13 toffe reisapps, mijn persoonlijke favorieten, maken reizen stuk voor stuk makkelijker en leuker!

1. Sleep Bug

Voor slechte vliegtuigslapers, zoals ik, is deze reisapp een echte uitkomst! In plaats van rumoerige medereizigers of te drukke muziek op je MP3-speler geniet je door deze app met geluidseffecten die je zullen helpen om in slaap te vallen.

Wat dacht je van rustgevende dierengeluiden of het ruisen van de golven? Door de handige alarmfunctie kun je de app overigens altijd gebruiken om in slaap te vallen; je wordt vanzelf gewekt op het door jou ingevoerde tijdstip.
>> Download voor Apple | Google | Windows

2. Wiffinity

Toffe reisappas WiffinityUit onderzoek is gebleken dat gratis WiFi op internet steeds belangrijker wordt; we delen graag verhalen met het thuisfront en maken er haast een sport van om onze Facebook-vrienden jaloers te maken met foto’s van hagelwitte stranden.

Helaas biedt nog niet elk hotel (gratis) WiFi en databundels kunnen nog flink aantikken als je veel met foto’s doet. Ik schrik me na elke reis weer een hoedje omdat ik iets teveel foto’s heb geplaatst op Instagram…

Wiffinity, een app waar duizenden WiFi hotspots in staan, helpt je op vakantie op zoek te gaan naar WiFi hotspots die je gratis kunt gebruiken.

Er zijn overigens tal van dit soort reisapps, maar deze werd niet voor niets door USA Today verkozen tot één van de beste reisapps vorig jaar.
>> Download voor Apple | Google

3. XE Currency

Tijdens je vakantie buiten de eurolanden precies weten wat je moet betalen voor die ene mooie tas of die kleurrijke bikini? XE Currency rekent het bedrag binnen no time van Amerikaanse dollars/Chinese yuan/Thaise baht/Indonesische rupiah/Mexicaanse peso’s naar euro’s. De reisapp werkt offline dus je hoeft er geen dure databundel voor aan te breken.
>> Download voor Apple | Google | Windows

4. Google Translate

Ik kan mij in het Engels best verstaanbaar maken, maar Spaans, Frans of Italiaans? Google Translate is daarom mijn beste vriend tijdens het reizen. Wel zo leuk om locals in hun eigen taal aan te spreken, niet?

Extra leuk is dat de app spraak herkent. Spreek je zinnen in het Nederlands uit en hij praat in de gekozen taal terug. Weet je meteen hoe je het uit moet spreken. En kun je een (verkeers)bord niet lezen, richt dan je camera op het bord. Foto maken en de Nederlandse vertaling staat in je scherm.
>> Download voor Apple

5. Packing Pro

Toffe reisapps: Packing ProIk ben een controlfreak als het aankomt op reizen en wil alles goed én op tijd geregeld hebben. Zo ligt mijn koffer standaard een week voor vertrek al open in de logeerkamer om er steeds dingen in te leggen. Alles om niets te vergeten!

Sinds kort heb ik een maatje die mij helpt met alles inpakken. De app Packing Pro maakt het mogelijk om georganiseerde lijsten voor elke soort trip te maken. Hij vertelt je aan de hand van je reisgezelschap precies wat je mogelijk moet inpakken en hoeveel.

Oh, en de app – die qua layout overigens niet enorm sexy is – helpt je er ook aan herinneren dat je niet moet vergeten een verzekering af te sluiten en je afwezigheidsmail moet aanzetten. Handig & stressverlagend!
>> Download voor Apple

6. TripColor

Weg met de papieren dagboeken, met de app TripColor kun je aan de hand van jouw foto’s (en max. 250 tekens tekst per foto) jouw reis vastleggen. Aan de hand van de locatievoorziening op je telefoon maakt hij ook nog eens een kaart met jouw route.

Delen doe je vervolgens eenvoudig via Facebook, Twitter of e-mail. Of stuur een van je foto’s vanaf je vakantieadres als ansichtkaart naar vrienden of familie.
>> Download voor Apple

7. Musement

Ben jij een cultuurliefhebber en is een vakantie voor jou niet compleet zonder één of meerdere bezoeken aan een plaatselijk museum? De app Musement laat je alle musea in de buurt zien, incl. welke voorstellingen er zijn. In veel gevallen kun je direct een kaartje kopen, waardoor je wachtrijen bij de kassa vermijdt.
>> Download voor Apple | Google

8. Douane reizen

Die mooie leren tas op die markt in Thailand mag dan heel verleidelijk zijn, grote kans dat je het officieel niet eens mag importen. Met de app Douane reizen (voorheen bekend onder de naam Is dit OK?) kun je eenvoudig controleren of dit wel of niet mag. Weet je tenminste zeker dat je ook in Nederland kunt genieten van je aankopen. Ook de regels m.b.t. dranken en sigaretten staan er in en de reisapp beschikt daarnaast over een handige omrekenmodule.
>> Download voor Apple | Google

9. Rizon

Toffe reisapps: RizonMijn liefde voor reizen is net zo groot als mijn liefde voor fotografie. Ik kies mijn bestemming uit op fotogeniekheid, serieus. En een aantal reisapps m.b.t. fotografie ontbreekt dan ook zeker niet op mijn telefoon. Rizon is er daar één van.

De app Rizon vertelt je exact – aan de hand van je GPS locatie – wanneer bij jou het gouden uur is. Het gouden uur, ook wel magische uur genoemd, is een term uit de fotografie, die de korte periode na zonsopgang of voor zonsondergang aangeeft, waarin er meer indirect zonlicht is en waardoor het licht meer rood en zachter is. Weg harde contrasten, weg fletse kleuren en welkom warmte!
>> Download voor Apple

Meer uit je reisfotografie halen? Met deze tips voor reisfotografie vertel ik niet alleen meer over het gouden uur, maar geef ik je ook nog eens 12 andere tips voor goede reisfotografie.

10. Jet Lag Rooster

Geen zin om de eerste dagen van je vakantie te laten verpesten door een jetlag? De app Jet Lag Rooster geeft je op basis van wetenschappelijke gegevens tips om deze te voorkomen. Zo vertelt hij je wanneer je het zonlicht moet opzoeken en wanneer juist niet. En je krijgt een op maat gemaakt reis- en slaapschema.

11. OpenTable

Is eten voor jou ook zo’n belangrijk aspect van het reizen? Met de app OpenTable kun je aan de hand van jouw wensen (bijv. prijs en soort keuken) altijd een restaurant in de omgeving vinden. Er staan namelijk meer dan 32.000 (!) restaurants in de app.

De foto’s bij de restaurants geven je een goed zicht over de sfeer in het restaurant en ook de reviews helpen je bij het maken van je keuze. Keuze gemaakt? Bij een groot aantal restaurants kun je direct zien of er nog plek is en in sommige gevallen kan je zelfs reserveren.
>> Download voor Apple | Google

12. Sunburn Timer

Toffe reisapps: Sunburn TimerIk ben ‘gezegend’ met een enorm blanke huid; bruin word ik niet, rood des te meer. En niet al tijdens het zonnen, maar pas als ik ’s avonds tot rust kom. Ik kan je vertellen; ik heb er flink wat slapeloze en pijnlijke nachten door gehad op vakanties. De Sunburn Timer is dé app die ik komende zomer veelvuldig zal gebruiken.

Sunburn Timer houdt bij hoelang je al in de zon ligt en wanneer je je moet insmeren. Hij berekent dit n.a.v. je huidtype, de factor van je zonnebrandcrème en de sterkte van de zon. Wanneer je je weer moet insmeren gaat er een zoemer. Zo kun je dus echt niet meer vergeten je op tijd in te smeren. Ideaal!
>> Download voor Apple | Google

13. Here

Gooi die TomTom maar aan de kant; met de app Here kun je vooraf gratis wegenkaarten downloaden van je vakantieland. Op vakantie wijst deze app je de weg zonder dat je je databundel hoeft aan te breken. Ideaal voor als je rondreist, maar ook om tijdens stedentrips op zoek te gaan naar dat ene restaurantje. Ik ben fan!
>> Download voor Apple | Google

Ik ben nog elke dag op zoek naar nieuwe reisapps om mijn telefoon mee uit te breiden. Laat dus gerust weten wat jouwe favoriet reisapps zijn en waarom!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

3 thoughts on “13 toffe reisapps die eigenlijk niet op je telefoon mogen ontbreken

  1. Goed lijstje! Zelf vind ik 10things een super app om de wat minder bekende plekjes te ontdekken in een stad. Goede bars, restaurants en winkels enzo. Ze hebben alleen nog niet genoeg steden, maar verder echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *