Herfst-stedentrips Spanje

De ideale herfst-stedentrips in Spanje

Wil jij in het najaar graag nog een dag of vier de zon opzoeken? En ben je dol op Spanje? We hebben fijne herfst stedentrips voor je in de aanbieding. Kiezen maar!

Palma de Mallorca

Herfst-stedentrips Spanje: Palma de MallorcaVoor wie? Voor liefhebbers van underdogs

Waarom? Veel vakantiegangers zien Mallorca echt als zonbestemming pur sang, maar de hoofdstad Palma de Mallorca leent zich perfect voor een herfst stedentrip. En het is een topper voor fanatieke stedentrippers die eens wat anders willen.

Hoewel Palma de Mallorca niet zo oud is als andere Spaanse steden is er aan cultuur geen gebrek. Het oude centrum wordt getypeerd door prachtige gebouwen uit de late middeleeuwen en Kathedraal La Seu is de trots van alle inwoners van het eiland. Imposant is deze kathedraal zonder meer! Direct naast de kathedraal vind je het Koninklijk Paleis. Ook al zo indrukwekkend.

Te midden van al dit cultureel erfgoed biedt Mallorca typische souvenirwinkels, grote kledingzaken, schattige boetiekjes en een hoop gezelligheid in de vorm van tapasrestaurants en bars. En mocht je onverwacht behoefte hebben aan strand; ook deze is binnen handbereik.

Hoe is het weer? Eén van onze vaste partners, Transavia, vliegt het hele jaar op Mallorca en dat is niet zonder reden. Het kwik stijgt er in september nog tot zo’n 25 °C, in oktober nog boven de 20 °C en in november zakt het er net onder. Ideaal voor een actieve stedentrip.

Extra tip? Wie van goede cocktails houdt, is aan het goede adres bij 49 Steps Bar & Grill. Ga bij voorkeur naar deze rooftopbar rond zonsondergang. Een spectaculair uitzicht over de haven is gegarandeerd!

Herfst-stedentrip Spanje: Palma de Mallorca, Puro Hotel PalmaPuro Hotel Palma is een modern urban designhotel. Alles draait er om rust, gastvrijheid en kleinschaligheid. En de locatie? Je verblijft midden in het historische hart van Palma de Mallorca, met de kathedraal op loopafstand.

Barcelona

Herfst-stedentrips Spanje: BarcelonaVoor wie? Voor liefhebbers van bijzondere architectuur

Waarom? Er zijn veel redenen om verliefd te worden op Barcelona. Eén van die redenen is – als je het ons vraagt in elk geval – Antoni Gaudí. Deze architect annex kunstenaar is niet alleen verantwoordelijk voor de hierboven genoemde kathedraal van Palma de Mallorca, maar ook voor het straatbeeld van Barcelona.

De Sagrada Familía, Park Güell, Casa Míla, Casa Batllo en Palau Guëll komen stuk voor stuk van Gaudí’s hand en zijn must-sees. Maar laten we vooral ook niet vergeten dat Barcelona veel meer is dan dat. De verschillende wijken hebben elk hun eigen karakter.

En om je op dat gebied een voorzetje te geven; Barrio Gótico is een van onze favoriete wijken en meteen ook een van de oudste. Het wordt gekenmerkt door prachtige gotische gebouwen. Het is het thuis van de Kathedraal van Barcelona en in de smalle steegjes zijn leuke boetiekjes verstopt. Ook aan levendige terrasjes voor een middagje tapas geen gebrek!

Hoe is het weer? Hoewel het in Barcelona – dat immers een stuk hoger ligt dan Valencia en Sevilla – vanaf november een stuk koeler wordt, is het er altijd nog aanzienlijk fijner dan in Nederland. De maximale temperatuur is 19 °C. De winterjas kan dan achterwege worden gelaten. Oh, en de herfstkleuren zijn hier prachtig!

Extra tip? Heb jij niet zo’n groot budget voor jouw herfst stedentrip? In Barcelona is genoeg gratis te doen. Eerder gaven we hier 26 fijne tips om geld te besparen.

Herfst-stedentrip Spanje: Barcelona, Catalonia PortCatalonia Port ligt in Barrio Gótico en op loopafstand van de wijk El Born en de haven. Het kleinschalige hotel beschikt over een zwembad op de binnenplaats, een fijn ontbijtrestaurant en gratis WiFi.

Málaga

Herfst-stedentrips Spanje: MálagaVoor wie? Voor wie zich graag laat verrassen

Waarom? Málaga wordt de laatste jaren steeds minder een underdog, maar nog steeds vliegen de meeste mensen hier aan op de luchthaven om vervolgens direct door te rijden naar badplaatsen als Fuengirola, Marbella en Torremolinos. Eeuwig zonde!

Málaga is een stad die menig vakantieganger bij een eerste bezoek verrast. Het charmante oude centrum is niet groot en dat zorgt – ondanks de toenemende populariteit – voor een gemoedelijke sfeer. Op het kleine oppervlakte vind je tevens een flink aantal bezienswaardigheden. De Kathedraal van Málaga bijvoorbeeld, maar ook het Alcazaba en het Kasteel van Gibralfaro.

Naast cultuur snuiven kun je er als de beste tapas eten, shoppen aan en rond de boulevard Muelle Uno en uitwaaien aan de boulevard. Vanaf het enorme stadsstrand leidt deze naar kleine visserswijken. Stap op de fiets & ga voor een vers visje. Die serveren zie hier als de beste!

Hoe is het weer? Door de zuidelijke ligging van Málaga kun je rekenen op een temperatuur die toch al snel een graad of 5 warmer is dan in Barcelona. Geen weer om in bikini op het strand neer te strijken, maar wel om op goede dagen met korte mouwen door de stad te lopen. Fijn!

Extra tip? Dat versje visje is het lekkerst wanneer je naar Restaurant Antonio gaat. Je vindt deze aan de boulevard in El Palo. Meer restauranttips? Lees dit artikel met meer adresjes.

Herfst-stedentrip Málaga, Vincci Seleccion Posada del PatioVincci Seleccion Posada del Patio heeft een centrale ligging; je loopt in ca. 10 minuten naar veel hoogtepunten van de Spaanse stad. Een ander pluspunt is het restaurant met mediterraan menu. Smullen maar!

Nog meer herfst-stedentrips in Spanje

Herfst-stedentrips Spanje: ValenciaHeb jij graag meer te kiezen? Dat komt in het geval van de Spaanse steden goed uit, ze zijn eigenlijk allemaal meer dan de moeite waard.

  • Valencia is de laatste jaren flink in populariteit gestegen en niet zonder reden. Je kunt er rekenen op fijne temperaturen, een strand, charmant oud centrum én moderne kant (sla zeker Ciudad de las Artes y Ciencias niet over). Tel daar de talloze tapasrestaurants, de prachtige street art in El Carmen en het relaxte Turiapark bij op en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde herfst-stedentrip.
  • De hoofdstad van Spanje – Madrid – wordt vaak vergeten en dat is wat ons betreft zonde. Zo vind je er het grootste koninklijke paleis van West-Europa. Palacio Real is met ruim 3.400 kamers twee keer zo groot als Buckingham Palace. Onder leiding van een gids kun je er een kijkje nemen. Genieten van het Spaanse zonnetje doe je in Madrid niet op het strand, maar in Madrid Río; een stadsgebied met meerdere parken aan de Mazanares Rivier. En als het een dagje onverhoopt toch wat slechter weer is vind je indrukwekkende musea.
  • Vanwege de ligging in het noorden van Spanje ga je niet voor het goede weer naar Bilbao in het najaar. Hoewel; je kunt er in oktober en november nog rekenen op temperaturen tussen de 15 en 20 °C. Waarvoor je volgens ons wél naar Bilbao moet? Het moderne Guggenheim-museum, het oude centrum Casco Viejo met de kathedraal van Bilbao en de overdekte markthal Mercado de la Ribera. Met recht een stad van uitersten!
  • Ga jij voor een zonnige herfst-stedentrip in Spanje? Dan is Sevilla de beste optie. Deze stad ligt in het zuidelijke Andalusië en beschikt over een mediterraan klimaat. Pak je korte broeken maar in en zet een bezoekje aan Real Alcázar – een van de oudste koninklijke paleizen in Europa dat nog in gebruik is – op je to-dolijstje. Het paleis is een prachtige mengelmoes van verschillende bouwstijlen die je o.a. terugziet in versierde bogen, kleurrijke mozaïeken, gotische en barokke elementen én versieringen uit de renaissance. Andere bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn de Joodse wijk Santa Cruz, de kathedraal en de klokkentoren van Sevilla en Plaza España.
Herfst-stedentrip Spanje: Sevilla, Soho Boutique SevillaHet charmante en kleinschalige Soho Boutique Sevilla ligt in het hart van Sevilla; alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Na een dag vol sightseeing kun je afkoelen in het zwembadje op het dakterras en siësta houden in je stijlvolle kamer.

Bekijk al onze stedentrips naar Spanje

Welk van deze Spaanse bestemmingen wil jij nu graag bezoeken voor een herfst stedentrip?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *