Doen in Varadero, Cuba

Dit kun je doen in Varadero (naast sunsnacken natuurlijk!)

Azuurblauw water, ruim 20 kilometer aan strand en vrolijke parasolletjes; dat is het beeld dat veel mensen hebben bij Varadero. En dat klopt helemaal! De Cubaanse badplaats is daarmee een walhalla voor zonliefhebbers. Maar wat als je meer wilt dan sunsnacken? Er is – en dat weten maar weinig mensen – gelukkig meer te doen in Varadero.

Varadero in het kort

Vakantiegangers die voor een zonvakantie naar Cuba vliegen, komen bijna altijd in Varadero uit. De noordelijk gelegen stad beschikt over een van de mooiste stranden van het land. En dan is deze ook nog eens kilometerslang. Wegbranden in de zon doe je er niet; door de ligging op een smal schiereiland kun je eigenlijk altijd rekenen op een fijn briesje.

Je vindt in Varadero ook een centrum met restaurants en stadspark. Omdat de vele luxe (all inclusive) hotels hier een aantal kilometer vandaan liggen, zie je hier echter weinig toeristen. Wat ons betreft just daarom een must-see. Maar nog leuker dan dat, is ons lijstje met dingen die je écht moet doen in Varadero. Als afwisseling op ultiem strandhangen natuurlijk! (meer…)

Lees meer

Verliefd op Cuba, redenen

Verliefd op Cuba! Waarom wij zo van dit Caribische eiland houden

Heb jij de film Verliefd op Cuba ook gezien? Wij hadden de film niet nodig om op het land verliefd te worden, dat waren we al. Waarom? We proberen het voor je samen te vatten. Al is dat haast onmogelijk… Cuba moet je beleven!

Cuba in een vogelvlucht

Laten we beginnen met een stukje basiskennis, voor wie stiekem maar weinig weet van Cuba. Het eiland ligt in het Caribische gebied, wordt omringd door de Caribische Zee, de Golf van Mexico én de Atlantische Oceaan en heeft een oppervlakte van ca. 110.00 km². Ter vergelijking: de oppervlakte van Nederland is slechts 27,5% hiervan.

Met dank aan het riante oppervlakte staat Cuba ook voor veelzijdigheid. Zo herbergt het Spaanstalige land zes nationale parken met moerassen, groene heuvels en ongerepte bossen. En met een kustlijn van ca. 600 kilometer is er ook strand in overvloed. Cultuur vind je voornamelijk in grote steden als Havana en Trinidad. (meer…)

Lees meer

Praktische tips Cuba

Goed voorbereid op reis; praktische tips voor Cuba

Een vakantie naar Cuba is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Wij snappen dat heel goed. Je vindt er namelijk paradijselijke stranden, fascinerende cultuur en een gastvrije bevolking. En dan hebben we nog niet eens het fijne klimaat genoemd, waardoor je het hele jaar geniet van temperaturen rond de 30 °C.

Klinkt goed, toch? Maar voordat je een vakantie naar Cuba kunt overwegen, is het fijn om je goed in te lezen over je nieuwe vakantiebestemming. Daarom geven wij jou enkele praktische tips die je zullen helpen bij jouw keuze. Lees je mee?

(meer…)

Lees meer

Bezienswaardigheden Havana, Cuba

Treed in de voetsporen van Ernest Hemingway: de mooiste bezienswaardigheden van Havana

De prachtige stranden van Varadero nodigen je uit om een hele week niks te doen tijdens een vakantie in Cuba. Zonde! Het prachtige land heeft zo veel meer te bieden. Vanuit de hotels zijn excursies binnen no time geboekt. Waaronder bijvoorbeeld naar de hoofdstad Havana. Tijd om deze prachtige stad, waarvan een deel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, onder de loep te nemen. (meer…)

Lees meer