luxe hotels Cuba: Iberostar Varadero

4x luxe hotels op Cuba mét all inclusive formule

Cuba staat bij veel mensen hoog op hun bucketlist. Wij snappen dat; paradijselijke stranden, een hoop cultuur én rum & salsa. Nog mooier wordt die vakantie als je verblijft in een luxe vijfsterren hotel met all inclusive formule. Wij selecteerden onze vier favorieten.

Hotel Playa Pesquero

All Inclusive Cuba, Hotel Playa PesqueroHotel Playa Pesquero is al jarenlang een van onze best beoordeelde accommodaties op Cuba. En dat is niet zo gek als je bekijkt wat je allemaal kunt verwachten…

Het hotel ligt in een beschutte baai aan het sfeervolle strand van Playa Pesquero. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en aan ontspanning is zeker geen gebrek. Zo kun je o.a. chillen in een van de zwembaden, de whirlpool of op het zonneterras met hangmatten en ligbedden. Voor wat meer actie zijn er mogelijkheden voor beachvolleybal en diverse watersporten.

Extra genieten wordt het in dit luxe vijfsterren hotel dankzij de uitgebreide all inclusive formule. Je geniet van een ontbijt-, lunch- en dinerbuffet in één van de twee buffetrestaurants én je kunt daarnaast vier keer per week terecht in een van de Aziatische, Italiaanse of vegetarische à la carte restaurants (altijd met reservering). Geselecteerde (non)alcoholische drankjes zijn ook al bij de prijs inbegrepen. Ook leuk; Hotel Playa Pesquero heeft een oude locomotief omgebouwd tot koffiebar.

In de directe omgeving van Hotel Playa Pesquero vind je diverse bezienswaardigheden, waaronder het plaatsje Rafael Freyre welke ontstaan is rond de oude suikerfabriek Central Santa Lucía. Mocht je een vakantie geboekt hebben naar Cuba puur voor ontspanning? Ga zonnebaden op Playa Pesquero, of breng een bezoek aan het strand van het iets verderop gelegen Guardalavaca. Hier zijn tal van watersportmogelijkheden.

Iberostar Selection Varadero

All Inclusive Cuba, Iberostar Selection VaraderoIn de populairste badplaats van Cuba – Varadero – ligt Iberostar Selection Varadero. Dit hotel is de ideale uitvalsbasis voor een tropische (familie)vakantie.

Het hotel ligt direct aan het ca. 20 km lange strand van Varadero. Hier is het op-en-top genieten van de Cubaanse zon en kunnen actievelingen zich helemaal uitleven dankzij het watersportaanbod. Het centrum van Varadero bestaat uit mooie straatjes, gezellige restaurantjes en talloze winkeltjes en ligt op ca. 15 km. Maak hier – onder het genot van een mojito of sigaar – kennis met de lokale bevolking.

Geen zin om Iberostar Selection Varadero te verlaten? Geen probleem, je verblijft in Iberostar Varadero o.b.v. all inclusive. Dit betekent dat je dat je de hele dag door kunt genieten van diverse (non)alcoholische drankjes en buffetmaaltijden. Daarnaast kun je à la carte dineren, vraag hiervoor ter plaatse naar de voorwaarden.

Het hotel is een paradijs voor kinderen, zij zullen zich geen moment vervelen. Iberostar Selection Varadero beschikt over meerdere buitenzwembaden en een apart kinderbad. Tevens kunnen kinderen spelen in de miniclub (4 t/m 12 jaar), in het speeltuintje of in het waterpark. Een animatieteam zorgt voor diverse activiteiten voor jong en oud. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan danslessen of duikinstructies krijgen

Paradisus Rio de Oro Resort & Spa

All Inclusive Cuba, Paradisus Rio de Oro Resort & SpaRustzoekers zijn aan het juiste adres bij Paradisus Rio de Oro Resort & Spa. Het hotel hanteert namelijk een adults only formule, wat betekent dat je vakantie viert met mensen die allemaal ouder dan 18 jaar zijn. Geen schreeuwende en spelende kinderen om je heen dus. Heerlijk!

Het resort wordt omgeven door tal van palmbomen en je hebt direct toegang tot het strand. Welkom vakantiegevoel! Met dank aan de uitgebreide all inclusive formule zijn niet alleen de maaltijden en de drankjes inbegrepen, maar ook diverse sporten waaronder (tafel)tennis, volleybal en fitness. Je kunt daarnaast meedoen aan diverse activiteiten, waaronder danslessen. Gooi die heupen maar los!

Het uitgebreide wellnesscentrum draagt zeker een steentje bij aan een luxe ontspannen vakantie op Cuba. Je kunt genieten van de sauna of het stoombad óf – om je echt in de watten te laten leggen – een schoonheidsbehandeling of massage boeken.

Ocean Varadero El Patriarca

All Inclusive Cuba, Ocean Varadero El PatriarcaWil je met het gezin een vakantie boeken naar Cuba, maar verlang je ook wel naar een beetje ontspanning? Ocean Varadero El Patriarca biedt genoeg vertier en faciliteiten voor jong & oud.

Terwijl kinderen zich vermaken in de miniclub, de speeltuin of het zwembad kun jij relaxen aan het zwembad met een goed boek. Of wat dacht je van meedoen met een van de vele activiteiten die georganiseerd worden door het animatieteam? Kies jij voor een dans- of taallesje?

Breng je als koppel je vakantie door in dit resort dan kun je ondanks de familievriendelijkheid rustig verblijven. Er is namelijk een apart adults only gedeelte waar je gebruik van mag maken als je een privilege kamer boekt. Naast een grotere kamer heb je dan toegang tot een apart zwembad en de privilege lounge.

Chillen op het strand van Varadero? Ocean Varadero El Patriarca ligt direct aan het hagelwitte strand van deze badplaats. Je bereikt deze via de tropische tuinen, waar je o.a. de 500 jaar oude Patriarca cactus kunt spotten. Juist, de plant waar het hotel haar naam aan dankt.

Meer over Cuba

Ondanks dat je heerlijk kunt ontspannen in bovenstaande hotels en je geen moment zult vervelen dankzij de vele activiteiten en de all inclusive formule, zou het zonde zijn om niets van Cuba te ontdekken.

In Cuba kun je terecht voor indrukwekkende natuur, mooie oude steden, vriendelijke mensen en – niet geheel onbelangrijk – een heerlijk klimaat. We zetten de highlights voor je op een rij.

  • Tijdens een vakantie in Cuba – en dan vooral als je in Varadero verblijft – mag een bezoek aan de prachtige stad Havana niet ontbreken. Mis vooral niet het historische centrum en de boulevard met de mooie baai.
  • Ook Santiago de Cuba is een aanrader. In deze stad vind je schitterende historische gebouwen aan steile straatjes en overal hoor je muziek.
  • In de stad Trinidad, die welverdiend een vermelding heeft op de UNESCO Werelderfgoedlijst, loop je over slingerende keienstraatjes langs pastelkleurige huisjes.

Vind jij het moeilijk om een keuze te maken uit deze hotels of kijk je liever welke luxe hotels op Cuba we nog mee hebben? Bekijk het volledige aanbod voor een zonovergoten en bovenal luxe vakantie op Cuba.

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

One thought on “4x luxe hotels op Cuba mét all inclusive formule

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *