Bezienswaardigheden Havana, Cuba

Treed in de voetsporen van Ernest Hemingway: de mooiste bezienswaardigheden van Havana

De prachtige stranden van Varadero nodigen je uit om een hele week niks te doen tijdens een vakantie in Cuba. Zonde! Het prachtige land heeft zo veel meer te bieden. Vanuit de hotels zijn excursies binnen no time geboekt. Waaronder bijvoorbeeld naar de hoofdstad Havana. Tijd om deze prachtige stad, waarvan een deel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, onder de loep te nemen.

Cuba in een vogelvlucht

Bezienswaardigheden Havana: TrinidadDe meeste mensen brengen hun vakantie in Cuba door in de prachtige badplaats Varadero. Het hoogtepunt is hier het kilometerslange zandstrand. Het zou echter zonde zijn om enkel met deze badplaats kennis te maken en niet met het échte Cuba. De tijd lijkt op veel plekken namelijk te hebben stilgestaan.

Spaanse, koloniale huizen en de bekende Amerikaanse oldtimers bepalen veelal het straatbeeld. Maar Cuba heeft meer te bieden dan alleen sigaren, rum en salsa. In het westen vind je het mooie natuurgebied Viñales. Liefhebbers van sigaren moeten hier dan ook zeker een bezoekje brengen. De vallei is daarnaast dé plek voor mooie wandelingen en paardrijdtochten.

En het kleurrijke plaatsje Trinidad, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is één van de hoogtepunten van het land. Kleurrijke straatjes en pleinen zijn het fotomomentje van de dag. En de sfeer? Die is hier heel relaxed en ongedwongen. Cultuurliefhebbers zijn daarnaast aan het goede adres in Santa Clara. Hier ligt namelijk dé man van de revolutie begraven, Che Guevara. Maar laten we vooral niet de grootste must see van Cuba niet vergeten; de hoofdstad Havana.

Havana op z’n best

Bezienswaardigheden Havana: oldtimerDe auto’s zijn flink opgeknapt, waardoor ze niet echt meer heel oud voelen, en de chauffeurs verdienen er een goed zakcentje mee. Maar zeg nou zelf: je kunt Cuba toch niet verlaten zonder een ritje in een oude Amerikaanse oldtimer gemaakt te hebben? Daarnaast is Havana een verspreide stad en liggen veel bezienswaardigheden niet op loopafstand van elkaar. Als je de stad dus in een korte tijd wil verkennen, is dit de ideale oplossing.

Ik heb tijdens mijn reis naar Cuba afgelopen mei ook zo’n ritje mogen maken en wij reden o.a. langs El Capitolio Havana. Je herkent dit gebouw al van veraf, want hij lijkt sterk op Het Capitool in Washington. Wij brachten ook een bezoek aan Plaza de la Revolución, het plein van de Revolutie waar voormalig president Fidel Castro zijn speeches voor het volk hield. Op het plein vind je o.a. het standbeeld van Cuba’s nationale held José Martí. En op het gebouw van het Ministerie van Binnenlandse Zaken hangt de grote afbeelding van Che Guevara. Het ritje eindigde met een ritje over de Malecón, de enorm lange boulevard welke loopt van Castillo de San Salvador tot aan Vedado.

Een kijkje in Havana Vieja

Bezienswaardigheden Havana: plein Havana Vieja – het oude centrum van Havana, welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat – verken je het beste door lekker rond te dwalen en je mee te laten nemen door muziek, vrolijke mensen op straat en de geuren van tabak en cocktails.

Een must see in Havana Vieja is het bekendste plein van de stad, Plaza de la Cathedral. Aan dit plein ligt de kathedraal van de heilige Maria. De kathedraal is in barokke stijl opgetrokken en heeft twee klokkentorens. Binnen hangen prachtige schilderijen.

bezienswaardigheden havana, Iberostar Parque CentralMidden in het historische centrum vind je het luxe Iberostar Parque Central. Dit hotel combineert Spaanse invloeden met moderne faciliteiten en services. Op het dak van het hotel vind je een prachtig zwembad.

Overige bezienswaardigheden in Havana

Bezienswaardigheden Havana: La Bodeguita del MedioNaast een toertje met de typische Amerikaanse auto’s en een stadswandeling door Havana Vieja, dien je ook zeker een bezoek brengen aan enkele andere bezienswaardigheden die de Cubaanse stad herbergt:

  • Het beroemdste café van Havana is La Bodeguita del Medio, o.a. een van de stamkroegen van Ernest Hemmingway, die hier graag een daiquiri dronk. Wist je dat hier de allereerste mojito werd geschonken?
  • Een vakantie in Cuba is niet compleet zonder mojito’s, maar ook zeker niet zonder sigaren! Wil je meer weten over hoe sigaren gemaakt worden, breng dan een bezoek aan een tabaksfabriek.
  • Castillo de la Real Fuerza, een fort aan de westkant van de haven van Havana, stamt uit 1982 en staat inmiddels op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
  • Hotel Nacional de Cuba is de plek waar de rijke Amerikanen in de jaren ’50 van hun luxe leven genoten. Wie dit precies zijn? In een deel van het hotel vind je een ruimte terug met allemaal foto’s van deze rijke Amerikanen. Een tipje van de sluier: Winston Churchill en Ernest Hemingway waren enkele van deze gasten.
  • Bezoek een van de grootste begraafplaatsen ter wereld, Cristobal Colon, ook wel bekend als Cementerio de Cristóbal Colón.
  • In het district Vedado in Havana vind je het John Lennon Park. Op een van de banken in het park vind je een beeld van John Lennon. Een fijne plek om de drukte van de stad even te ontvluchten!

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Havana om je minstens één dag te vermaken! Bekijk ons volledig vakantieaanbod naar Cuba en boek je excursie naar Havana zodra je aankomt. Laat je ons weten wat je van de stad vond?

Fotografie: Kamira | Shutterstock.com (beeld La Bodeguita del Medio)

Over de auteur

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *