Toeristenbelasting

Invoering toeristenbelasting Turkije uitgesteld tot 2021

Eerder dit jaar kondigde Turkije aan de visumverplichting af te schaffen. De blijdschap onder reizigers was van korte duur, want al snel volgde het bericht dat er wel toeristenbelasting zou worden ingevoerd, nog voor het zomerseizoen. Inmiddels is bekend dat deze belasting pas in 2021 ingevoerd zal worden.

Dit besluit hangt ongetwijfeld samen met het coronavirus. Met het uitstellen van de toeristenbelasting hoopt de overheid van Turkije later dit jaar – wanneer er weer gereisd kan worden – toch nog toeristen te kunnen overhalen om hun vakantie in hun geliefde land door te brengen.

Wij volgen op de voet wanneer de toeristenbelasting definitief wordt ingevoerd. Voor zover nu bekend is dat in elk geval niet voor januari 2021. We houden je hier op de hoogte van de ontwikkelingen.