Zonvakantie Meer van Ohrid

Een geslaagde zonvakantie aan het Meer van Ohrid

Veel reizigers zien Macedonië als een ingesloten land zonder strandmogelijkheden. Niets is minder waar, want Macedonië heeft het prachtige Meer van Ohrid. Aan de oevers van dit meer zijn talloze mogelijkheden om te zonnen! Een vakantie naar het opkomende land is alleen al om deze reden dubbel en dwars de moeite waard.

Het Meer van Ohrid in een vogelvlucht

Het Meer van Ohrid is – zoals de naam al weggeeft – een meer. Al dekt dit door de flinke oppervlakte (ca. 360 km2) misschien niet geheel de lading, want het voelt haast als één grote zee. Het Meer van Ohrid is een van de diepste meren van Europa. En de oudste. De geschiedenis gaat zo’n vijf miljoen jaar terug in de tijd. Tel al deze cijfers bij elkaar op en het is niet verrassend dat het meer een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft veroverd.

Een kijkje in Ohrid

Zonvakantie Meer van Ohrid, vogelvluchtWat ook al meteen door de naam duidelijk wordt is de ligging. Het Meer van Ohrid ligt aan de zuidelijk gelegen plaats Ohrid. Dit is misschien wel één van de leukste plaatsen aan het meer, of sterker nog, van heel Macedonië.

Het is een badplaats vol gezelligheid, maar bovenal met een rijke geschiedenis. Tijdens een wandeling door de stad snuif je dan ook cultuur op. Bezienswaardigheden die je niet mag missen in de stad? Nou, deze bijvoorbeeld:

  • Beklim de berg van Ohrid en loop naar de top, waar de ruïne van Fort Samuel ligt. Het originele pand is ca. duizend jaar geleden gebouwd en is nog deels intact. Zo zijn er nog vier torens en kilometers aan stadsmuur te bewonderen.
  • Het antieke Griekse theater van Ohrid is pas een eeuw geleden herontdekt, ondanks dat het al eeuwenoud is. Sinds de vondst wordt het theater ingezet voor o.a. concerten en andere evenementen. Ook kun je er als toerist een kijkje nemen.
  • Er zijn in Ohrid heel veel keuzes wanneer het op kerken aankomt. Een van de indrukwekkendste is de Sveti Bogorodica Perivlept. Deze kerk heeft schitterende religieuze muurschilderingen.

De stranden rondom het meer

Zonvakantie Meer van Ohrid, strandenWe zeiden het eerder al: een gebrek aan een kustlijn betekent geen gebrek aan stranden. Want aan de oevers van het Meer van Ohrid vind je deze voldoende. Aan een deel van de stranden worden watersportmogelijkheden aangeboden.

Het is bijvoorbeeld leuk om een bootje te huren en zo het water over te scheuren. Je maakt het uitdagender door een ritje met de beruchte bananenboot te maken. Hoe lang blijf jij zitten?

Maar waar het strand nog altijd het meest geschikt voor is: luieren, ontspannen, niks doen! Dat is geen enkel probleem, want op veel van de stranden kunnen ligbedden worden gehuurd.

De stranden aan het Meer van Ohrid zijn veelal kiezelstranden. Het is dus aan te raden waterschoenen mee te nemen. Zeker als je met de kleintjes op pad gaat!

Fijn verblijven aan het Meer van Ohrid

Uiteraard is de omgeving van belang, maar hoe mooi is het als je een toplocatie kunt combineren met een goed hotel of appartementencomplex? In plaats van eindeloos te zoeken helpen we je een handje op weg door enkele toppers aan het Meer van Ohrid uit te lichten:

  • Het wellnesscentrum is het hoogtepunt van luxe in Hotel Tino Sveti Stefan. Je beschikt hier over een sauna, whirlpool én stoombad. We doen er nog een schepje bovenop, want je kunt je ook nog eens heerlijk laten masseren in het hotel. Zennnnnn!
  • Kies je voor een verblijf in Villa Veron? Dan bevind je je op nog geen 100 meter van het Meer van Ohrid. Tegelijkertijd is er rust, want dit is een kleinschalig familiehotel.
  • Wil je o.b.v. all inclusive verblijven? Dan valt jouw keuze mogelijk op Hotel Sileks. Zoek ontspanning op in de sauna en het zwembad of proef lokale specialiteiten in het restaurant.

Meer keuze? Bekijk hier ons volledige aanbod naar het Meer van Ohrid. Op naar Macedonië!

Over de auteur

Marieke

Marieke is gek op reizen én schrijven. Ze heeft al flink wat van Europa gezien, maar is nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ze neemt je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

2 reacties op “Een geslaagde zonvakantie aan het Meer van Ohrid

  1. Al een keer of vier geweest,schitterend meer,veel vertier in Ohrid ,heerlijk en betaalbaar genieten.Zoek wel een hotel bij Ohrid,Tino of Sileks zijn prima liggen 4 km van Ohrid is te doen voor een paar € kan je met de taxi.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *