redenen-griekenland-vakantie

9 redenen waarom wij zo van Griekenland houden

Er zijn van die landen waar je wel van moet houden en nóóit genoeg van krijgt. Wat ons betreft is Griekenland er daar één van. Ben jij er nooit geweest? Na het lezen van deze blog heb je geen reden meer om een vakantie naar het Zuid-Europese land nog langer uit te stellen.

Zon, zee & strand in overvloed

Redenen Griekenland vakantie: strandWie naar Griekenland afreist, doet dat niet in de laatste plaats voor het weer. Zonzekerheid is dan ook een van de redenen waarom wij zo van Griekenland houden.

Het land kent een zonnig klimaat, zonniger en warmer dan op de andere Zuid-Europese bestemmingen. Gemiddeld kun je er rekenen op ca. 250 dagen zon per jaar, lokaal kan dit zelfs oplopen. Op Kreta zijn dit er bijv. gemiddeld 300 per jaar.

Optimaal van deze zon genieten kan aan een van de vele stranden die het land herbergt. En daar staat je nog een flinke keuze te wachten… Griekenland beschikt over ruim 6.000 eilanden en wordt omgeven door vooral heel veel water. Dit zorgt samen voor een kustlengte van ca. 15.000 km. Echt genoeg strand dus!

Bekijk de mooie stranden van Griekenland

Meer dan 400 stranden zijn bekroond met een Blauwe Vlag-keurmerk. Dit betekent dat het er veilig en schoon is. Vooral families kiezen ervoor om op deze stranden te gaan sunsnacken.

Betaalbare pareltjes

Redenen Griekenland vakantie: betaalbaarKos, Rhodos en Kreta zijn de meest bekende eilanden van Griekenland, maar het land herbergt nog meer geweldige bestemmingen. Met wateren zo blauw dat je er u tegen zegt. En je betaalt aanzienlijk minder voor deze vakanties dan voor een vakantie naar bijv. de Caraïben. Fijn voor je portemonnee!

Of we nog wat tips hebben voor deze pareltjes? Jazeker!

  • Skiathos was niet zonder reden het decor van de eerste Mamma Mia!-film. Op het eiland vind je kleine haast schilderachtige dorpjes en een flinke dosis groen. Massatoerisme kent men er niet, kleinschaligheid ten top!
  • Nog zo’n pareltje is Kefalonia. Het wordt gekenmerkt door een veelzijdig landschap; prachtige bergen, paradijselijke stranden en pittoreske havenstadjes wisselen elkaar op dit Ionische eiland af.
  • Of skip de Griekse eilanden en ga naar het vasteland. De Olympus Rivièra strekt zich uit over een kustgebied van ca. 100 km met op de achtergrond de Mount Olympus. Een dagje strand wissel je hier eenvoudig af met een goed glas wijn in en traditioneel bergdorpje. En ook actieve vakantiegangers zijn er aan het goede adres!

Hoe minder bekend de eilanden zijn, hoe duurder over het algemeen de reis. Maar… ter plaatse zijn de uitgaven op de minder toeristische plekken juist weer minder. En ga niet direct bij de bekende plaatsen eten, maar sla een zijstraatje in om jouw vakantie nog betaalbaarder te maken. Extra leuk: je begeeft je dan vaak tussen de locals.

Ontdek de minder bekende Griekse eilanden

Mmmmmmm…. Grieks eten!

Is een vakantie voor jou niet compleet zonder lekker eten? Griekenland is een fijne plek voor foodies. De inwoners hechten veel waarde aan lokale specialiteiten en het kan nog wel eens lastig worden om uit de vele lekkernijen te kiezen.

Redenen vakantie Griekenland: etenOm je vast op weg te helpen en jouw keuzestress ter plaatse te verminderen, zetten we onze persoonlijke favorieten op een rij:

  • Kaasliefhebbers kunnen niet onder saganaki uit. Voor dit gerechte wordt kaas (o.a. fetakaas van schaap) gesmolten in een speciale pan tot het borrelt. Daarna kan je dippen met brood. Lekker als voorgerecht!
  • Liever een flinke dosis vlees? Grieken zijn er dol op en je zal zeker niets tekortkomen. Vooral souvlaki wordt er in grote hoeveelheden aangeboden. Feitelijk betekent souvlaki dat je vlees op een spies geserveerd krijgt. En het maakt daarbij niets uit of het nu lams-, runder-, kippen- of varkensvlees is.
  • Vegetariërs doen er goed aan om moussaka te bestellen. Deze ‘pastavrije lasagne’ wordt veelal opgebouwd uit gebakken aubergine, tomaat, ui, knoflook, aardappelen, bechamelsaus en gegrilde kaas.
  • Het meest bekende bijgerecht? Tzatziki! Deze dip – met als basis yoghurt, komkommer en knoflook – kan je overal mee combineren. Vlees, brood, groenten; alles wordt er nog lekkerder van!
Benieuwd wat je nog meer kunt aantreffen op de Griekse menukaarten? We schreven een uitgebreid artikel over de lokale specialiteiten.

Een ruime keuze aan bestemmingen

Redenen Griekenland vakantie: bestemmingenWe noemden het hierboven al kort; Griekenland herbergt meer dan 6.000 eilanden. Dit leidt echt niet direct tot keuzestress, want slechts 200 van deze eilanden zijn bewoond. En ook dan hoeft kiezen nog niet moeilijk te zijn. Als je maar voor ogen houdt waar je naar op zoek bent voor jouw volgende vakantie

Wil je met kinderen op vakantie? Ga dan bijv. voor het gemoedelijke Kos. Een veelzijdige vakantie is binnen handbereik op o.a. Kreta en Zakynthos. Luxepaarden kunnen het beste afreizen naar Santorini of Mykonos. En voor wie van natuur houdt, is Corfu een aanrader. Of Lesbos, want daar vind je het grootste versteende woud ter wereld.

Rhodos moet juist weer op de bucketlist van de die hard cultuurliefhebber. Skiathos is dé plek voor een schilderachtige vakantie ver weg van de massa en Kefalonia herbergt prachtige stranden en baaitjes.

Meer informatie over welk Grieks eiland je het best kunt kiezen? In een uitgebreid artikel lichten we diverse eilanden voor alle type vakantiegangers toe.

Meer dan zon, zee & strand!

Redenen Griekenland vakantie: cultuurGriekenland is de ultieme zonbestemming. Maar… denk niet dat zonnen het enige is dat je kan doen. Ook voor de actieve vakantiegangers hebben de Griekse vakantiebestemmingen genoeg in huis.

Op Kreta kun je je als wandelaar wagen aan de tocht door de Samariakloof, Kos leent zich prima om te fietsen door het vlakke landschap in het noorden en Santorini is populair onder snorkelaars. Om maar een paar voorbeelden te noemen!

Ben je een cultuurliefhebber pur sang? In menig geschiedenisboek speelt Griekenland een grote rol. Deze lange geschiedenis vind je eigenlijk terug op elke bestemming, bijv. in de vorm van opgravingen en oude theaters. Athene is misschien wel het meest bekende voorbeeld, maar wat dacht je van het meer dan 2.000 jaar oude centrum van Rhodos-Stad of de opgravingen bij Knossos op Kreta? 

Hotels voor elk type vakantieganger

Redenen Griekenland vakantie: hotelsVan sommige hotels in Griekenland slaan we steil achterover bij het zien van de foto’s en willen we het liefst meteen het vliegtuig in stappen. Je snapt wat we bedoelen als je deze (wegdroom) hotels op Santorini ziet.

Past dit niet helemaal binnen jouw vakantiebudget? Niet getreurd, Griekenland biedt voor elk type vakantieganger en binnen elke prijsklasse een geschikt hotel. Wij helpen je op weg in onze eerder geschreven artikelen:

Familiehotels in GriekenlandKleinschalige verblijven in de mooiste boutique hotels in GriekenlandLuxe vind je in deze vijfsterren hotels in GriekenlandKleinschalig én all inclusive verblijven in Griekenland

Nog meer redenen om voor Griekenland te kiezen

  • Het is niet nodig om 10 uur in het vliegtuig te zitten voor een geslaagde vakantie. De meeste Griekse eilanden zijn vanaf Nederland binnen 4 uur te bereiken. Ideaal ook als je met kinderen reist. Of gewoon niet zo dol bent op vliegen….
  • Fransen worden nog wel eens als arrogant gezien en Italianen hebben veelal een opdringerig karakter. Maar hoe zit dat met Grieken? Hoewel ze soms ook hun dag niet hebben (dat heb jij ook niet altijd!), staan ze doorgaans wel bekend als hartelijk en gastvrij. Welkom voel je je dan ook snel in Griekenland!
  • Hoewel het vasteland van Griekenland steeds populairder wordt, blijft Griekenland voor ons toch wel het ultieme land om het eilandgevoel te ervaren. Wind in je haren, zon op je bolletje en een vers visje aan de haven. We love it!

Heb je nog meer redenen nodig om naar Griekenland te gaan? Nee toch!?! Bekijk snel ons volledige aanbod & boek jouw ultieme (eiland)vakantie.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “9 redenen waarom wij zo van Griekenland houden

  1. Ooit zijn we begonnen met het ontdekken van Griekse eilanden. In 2003 kwamen we na vele vakanties gehad te hebben op de diverse Griekse eilanden op Kos terecht. Na die vakantie hebben wij Kos nooit meer in de steek gelaten. Onze 2021 vakantie op Kos was dan ook weer zalig “thuiskomen” en een supervakantie gehad. Wij kijken al uit naar Kos 2022. Wij houden van de Grieken en hun mooie eilanden 🇬🇷

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *