Minder bekende Griekse eilanden

Minder bekende Griekse eilanden: dit zijn de mooiste!

Kreta, Kos & Rhodos zijn jaar na jaar de populairste Griekse bestemmingen onder Nederlandse vakantiegangers. Maar hoe zit het met de minder bekende Griekse eilanden? We zetten de mooiste pareltjes op een rij.

Onbekend maakt niet onbemind. Als je naar een van deze minder bekende Griekse eilanden afreist, durven we je op papier mee te geven dat je een geweldige vakantie beleeft. Ondanks dat deze eilanden vaak kleiner zijn. Misschien kom je ook nog wel verliefd terug! Want ja, deze Griekse eilanden hebben onze harten al veroverd.

Kleinschalig Kefalonia

Betekent groot ook per definitie druk en toeristisch? Nee! Kefalonia is met een oppervlakte van ca. 800 km² het grootste eiland van de 330 Ionische eilanden. Druk is het er allerminst en de bewoners proberen het massatoerisme dat je op andere Griekse eilanden vindt ook wel enigszins uit de buurt te houden.

Wat je kunt verwachten van Kefalonia? Het eiland wordt gekenmerkt door een grillige kustlijn, een ruig en bergachtig binnenland, gezellige badplaatsen, een snufje cultuur én prachtige stranden. Vooral dat laatste. Myrtos Beach is niet alleen het mooiste strand van Kefalonia, maar misschien wel van heel Griekenland.

Bijzonder: in 1953 werd Kefalonia getroffen door een immense aardbeving, een groot deel van het eiland lag in puin. Eén dorpje in het bijzonder werd niet of nauwelijks getroffen, Fiskardo. Een zegen, want het was én is een van de leukste plekken van het eiland. Het straatbeeld bestaat uit kleurrijke huisjes aan de waterkant en schattige tavernes.

Fiscardonna Luxury Suites, KefaloniaIn Fiskardo verblijven? Bij Fiscardonna Luxury Suites draait alles – en de naam zegt het al – om luxe. Je kunt er daarnaast rekenen op een stijlvolle inrichting, rust en persoonlijke service. De ideale uitvalsbasis om het eiland te ontdekken!
Minder bekende Griekse eilanden: Kefalonia
Kefalonia is misschien een minder bekend Grieks eiland, het is er niet meer kleurrijk door

Magisch Mykonos

Waarom je wel verliefd moet worden op Mykonos? Voor ons is het de ultieme mix van eeuwenoude tradities en een hoge dosis luxe. Vanwege dit laatste wordt Mykonos ook wel het Ibiza van Griekenland geworden. En dat geeft direct een ander sterk punt aan; je kunt enorm goed stappen in de hoofdstad Mykonos-Stad.

De hoofdstad is sowieso dé hotspot van het eiland, óók overdag. Slenterend door de kleine straatjes met witte huisjes, felgekleurde balkons en blauwe koepeltjes is er één ding duidelijk; je waant je echt in de Cycladen. De vergelijking met het bekendere eiland Santorini is dan ook snel gemaakt. Alleen kom je hier minder Japanners tegen als je uitgebreid aan het dineren bent aan het Waterfront of foto’s wilt maken van de bekende windmolens van Mykonos. Die je ongetwijfeld zult herkennen uit de film The Bourne Identity…

Ben jij een strandganger? Het eiland kent een oppervlakte van slechts 86 km², maar biedt meer stranden dan je zou verwachten. Ook daar heeft het in dit geval – weer een andere – bijnaam aan te danken; het Saint-Tropez van de Egeïsche Zee. Voor een kijkje bij de Griekse jetset ga je naar Psarou Beach en één van de meest idyllische stranden is Ornos Beach. De beste feesten vinden plaats op Kalafatis Beach.

Mykonos Beach HotelMykonos Beach Hotel is een gemoedelijk complex; de ultieme plek om te ontsnappen aan de drukte en sleur van thuis. En de service? Je wordt met open armen ontvangen door de Griekse familie die dit kleinschalige resort runt.
Minder bekende Griekse eilanden: Mykonos
Mykonos, een van de minder bekende Griekse eilanden, wordt ook wel gezien als het ‘Ibiza van Griekenland’. O.a. door deze plek bij de waterkant!

Schilderachtig Skiathos

Als je het over schilderachtige Griekse eilanden hebt, dan staat Skiathos bij ons toch wel op het erepodium hoor. Ondanks dat dit overduidelijk een van de minder bekende Griekse eilanden is. Maar zoals we al zeiden; onbekend maakt zeker niet onbemind!

Voor wie nog nooit van het eiland heeft gehoord, even een kleine introductie. Het eiland behoort samen met Skopelos, Skyros en Alonissos tot de Sporaden. Het is ook nog eens direct het kleinste eiland van de hele groep. Het heeft een oppervlakte van nog geen 50 km².

Wat je op deze oppervlakte vindt? In elk geval geen massatoerisme en flinke hoeveelheden hotels. Wat dan wel? Schilderachtige dorpjes, een prachtige natuur en dito stranden (meer dan 50!), idyllische baaitjes, met olijf- en pijnbomen bezaaide gebieden… En dan heeft het eiland ook nog een hippe kant. Skiathos-Stad is een verzameling van hippe loungebars, waar de buitenlandse jetset maar al te graag komt om aan een cocktail te nippen.

Skiathos, Kassandra Bay Resort & SpaEen dagje relaxen aan het zwembad of genieten van een massage, met je voeten door het zand woelen (want het strand ligt direct voor de deur!) of genieten van lokale specialiteiten? Het kan allemaal bij het luxe Kassandra Bay Resort & Spa.
Minder bekende Griekse eilanden: Skiathos
Skiathos is niet groot, maar op dit minder bekende Griekse eiland vind je wel meer dan 50 (!) strandjes

Paradijselijk Karpathos

We gooien er nog een parel tegenaan; Karpathos. Het Grieks eiland is de laatste jaren bekender geworden, maar nog altijd staat het nergens in de toplijstjes. Wat gek is als je weet wat dit eiland allemaal te bieden heeft…

Voor we dat opsommen eerst even een kleine introductie. Karpathos heeft een lengte van bijna 49 km en een breedte variërend van 1 tot 15 kilometer. Hiermee is het het op een na grootste eiland van de Dodekanesos, de eilandengroep waar ook het grotere en bekendere Rhodos toe behoort. Tegelijkertijd is het niet dichtbevolkt en komen er ook geen massa’s toeristen.

Dat betekent dat je in alle rust prachtige stranden als Kyra Panagia en Apella Beach kunt bezoeken en door de straatjes van Menetes en Olympos kunt slenteren. Met deze vier toppers heb je meteen enkele van de hoogtepunten van het eiland te pakken.

En als we dan een vijfde hoogtepunt moeten noemen? Die is van een heel ander kaliber. Het gaat dan om de hoofdstad Karpathos-Stad, ook wel Pigadia genoemd. Hier vind je minder rust, maar wel een flinke dosis levendigheid in de vorm van toffe restaurants, bars en winkels. Wat ons betreft de ideale mix!

Minder bekende Griekse eilanden: Alimounda MareAlimounda Mare is een van onze populairste adresjes op Karpathos. Als je dat zwembad met uitzicht op de zee ziet snap je direct waarom! Bonuspunten voor de sport- en kinderfaciliteiten en de ligging in het sfeervolle Karpathos-Stad.
Minder bekende Griekse eilanden: Karpathos
Karpathos is (nu nog) relatief onbekend, waardoor je er in alle rust en zonder massa’s toeristen geniet van een zonvakantie

Zijn dit alle minder bekende Griekse eilanden?

Zeker niet! We kunnen er nog wel een aantal voor je aan het lijstje toevoegen als je graag de keuze hebt uit meer eilanden:

  • Naxos maakt – net als o.a. Mykonos en Santorini – onderdeel uit van de Cycladen. Dat betekent dat je hier kan rekenen op de pluspunten die ook de andere eilanden te bieden hebben. O.a. een zonnig klimaat, spierwitte dorpen, prachtige stranden en adembenemende zonsondergangen. Het is ook nog eens het meest vruchtbare eiland van de archipel en dat betekent dat je een enorm groen eiland in the pocket hebt.
  • Zeg je op-en-top Grieks, dan zeg je Paros. Op een oppervlakte van nog geen 200 km² vind je idyllisch dorpjes, prachtige stranden (met oh zo blauw water!), een mooie natuur en in het oog springende bergen. De gastvrije bevolking maakt het plaatje compleet. Tip: bezoek zeker Parikia. In de smalle straatjes met witte huisjes verdwalen we met liefde.
  • Skopelos is nog altijd een minder bekend Grieks eiland, maar wel een stukje bekender sinds 2007. Toen kwam de film Mama Mia! uit, die zich deels afspeelde op dit relatief kleine eiland. Het is onderdeel van de Sporaden en dat betekent dat je er kan rekenen op een turquoiseblauwe zee, groene natuur en prachtige bergen. Extra bonuspunten voor de oh zo Griekse hoofdstad Skopelos-Stad, die bestaat uit een wirwar van kleine straatjes.

 

Welk van deze minder bekende Griekse eilanden zou jij graag eens bezoeken?

Op vakantie naar een van de Griekse eilanden?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

6 thoughts on “Minder bekende Griekse eilanden: dit zijn de mooiste!

  1. Ben met mijn toenmalige echtgenoot naar het Griekse eilandje Leros geweest , een eiland die niet toeristisch was en waarschijnlijk nu nog niet want Leros wordt ook hier niet genoemd
    Ik herinner me de rust, de kiezelstranden, de aardige mensen, heerlijk eten in restaurantjes, sommige gevestigd op het strand. Prachtig!!
    Boottocht gemaakt en verse vis gegeten, heerlijk uitje met leuke Griekse kapitein.
    Na deze vakantie in 1987 besloten we aan ons huwelijk te gaan werken
    De rust, zon en gemoedelijkheid hadden ons zeer goed gedaan!

    1. Zie ook Poros niet. Prachtig eilandje ten zuiden van Athene. Mooie strandjes en fijne restaurantjes!!

  2. Vorige zomer zijn mijn man en ik op Lesbos geweest! In Molyvos.
    In 1 woord Schitterend! Kasteel bezocht, boottocht in de avond vanuit Molyvos.
    Wel een auto huren om het eiland te verkennen, prachtig, flamingo’s gespot.
    En mooie dorpjes, en verschillende natuurgebieden.
    Wij zijn geen strandmensen, maar dat kan daar ook, soms kiezel strand.
    En natuurlijk niet te vergeten de gastvrijheid van de aardige griekse bevolking. We gaan zeker een keer terug.
    Dit wil ik even kwijt als tip!

  3. Griekse eilanden, ik ben er dol op. Ooit ging ik naar Spetses, idyllisch, klein mooi. Je moet wel van varen houden, want we moesten bijna 5 uur varen om er te komen.

  4. Voor mij was tot nu toe,het mooiste eiland Thassos,
    Geweldig , en toen 1987, nog zo authentiek,leuk kontakt met de bevolking, en samen feesten.

  5. Evia is ook een prachtig groot (schier) eiland ten oosten van Athene . Heerlijke accomodaties, en nog niet ontdekt door massatoerisme… wel een auto nodig want t is best een groot eiland waar je enorm veel kunt gaan zien😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *