Theme background
Duik in de geschiedenis van het Griekse eiland
Bewonder de ‘Mamma Mia’-kerk én het bijhorende uitzicht
Relaxen op het strand
Vaar naar buureilanden Skiathos en Alonissos

Welkom op Skopelos

Het Griekse eilandje Skopelos staat bekend om haar groene natuur, prachtige stranden en fotogenieke dorpjes. Het behoort – samen met Skiathos, Skyros en Alonissos – tot de Sporaden, een archipel aan de oostkust van Griekenland. Wat je kan verwachten van een vakantie op Skopelos? Wij vertellen het je graag!

Het eiland is dan wel relatief klein, het heeft toch wereldwijd op heel veel schermen geschitterd. De bekende film ‘Mamma Mia’ werd in 2007 namelijk deels opgenomen op Skopelos. Tijdens een vakantie op Skopelos kun je diverse tours met informatie over de opnames en locaties boeken.

Een duik in zee

Tijdens een vakantie op Skopelos verbaast de turquoiseblauwe zee elke keer weer. Ook de fijne stranden die worden omringd door groene natuur, bergen en kliffen zijn fotowaardig. Er is een mix tussen levendige stadstranden en kleine afgelegen stranden. Tip; neem weterschoentjes mee, want er zijn ook kiezelstrandjes op het eiland.

De grootste steden van het eiland

De hoofdstad van het eiland is Skopelos-Stad. Op de bordjes wordt het ook aangeduid als Chora, wat in het Grieks simpelweg ‘stad’ betekent. Dwaal tijdens een vakantie op Skopelos door een wirwar aan straatjes. Er zijn veel witte en stenen huisjes, winkeltjes en gezellige barretjes en cafés.

Het Venetiaanse Kasteel is in de 13e eeuw gebouwd op de ruïnes van de stad Peparithos. Alleen al voor het uitzicht is dit kasteel een bezoek waard tijdens een vakantie op Skopelos. Skopelos-Stad is ook de plek waar ferry’s af en aan varen. Maak eenvoudig een dagtrip naar buureilanden Skiathos of Alonissos.

Glossa is de op een na grootste stad. Wandel door de leuke straatjes met traditionele huisjes, gekleurde luiken en bougainvilles. Het is goed te combineren met een bezoek aan de haven van Loutraki. Tijdens een vakantie op Skopelos zijn in deze omgeving ook diverse ruïnes te zien.

Nog meer must-sees voor een vakantie op Skopelos

Ga tijdens een vakantie op Skopelos richting de oostkust. Hier staat op de top van een rots de kerk van Agios Ionnis Kastri. Dat zorgt voor een geweldig uitzicht over de kust. ‘Mamma Mia’-fans opgelet; deze locatie vormde het romantische decor voor de trouwscenes. Zet jij onderweg de bijhorende ABBA-muziek alvast op repeat?

Rijd je verder naar het noorden van het eiland, dan staat daar de Gourouni vuurtoren. Het is in 1889 gebouwd en daarmee een van de oudste vuurtorens van Griekenland. Voor geschiedenis en cultuur zit je met een vakantie op Skopelos sowieso goed. Andere tips zijn bijv. het Museum van Cultureel Erfgoed, Folkloremuseum en Geschiedenismuseum,

Nog niet uitgekeken? Verspreid over het eiland zijn diverse kloosters te bezoeken tijdens een vakantie op Skopelos. Voor mooie 15e-eeuwse fresco’s ga je naar het Klooster van Agia Varvara. Deze is makkelijk te combineren met het 16-eeuwse Klooster van Metamorforsi. Het 17e-eeuwse Klooster van Timios Prodromos herbergt een klein museum.

Niet bang voor een luguber uitstapje tijdens een vakantie op Skopelos? Trek de wandelschoenen aan en ga naar de piratengraven bij Sendoukia, op de berg Karia. Volgens een legende heeft de lokale bevolking vroeger de legendarische piraat Barbarossa en zijn gevolg tegengehouden. Op deze plek zijn de gesneuvelden met twaalf gouden kisten begraven in uitgehouwen rotsen. Als geesten zouden ze nu het goud beschermen.

Weer & klimaat

 • JAN
  13max
  4 uur
  10 dgn
  18
 • FEB
  13max
  5 uur
  10 dgn
  16
 • MRT
  16max
  6 uur
  8 dgn
  17
 • APR
  20max
  8 uur
  7 dgn
  18
 • MEI
  26max
  10 uur
  4 dgn
  19
 • JUN
  31max
  11 uur
  1 dgn
  22
 • JUL
  35max
  12 uur
  -
  1 dgn
  25
 • AUG
  36max
  11 uur
  1 dgn
  26
 • SEP
  29max
  9 uur
  2 dgn
  27
 • OKT
  23max
  7 uur
  6 dgn
  22
 • NOV
  18max
  5 uur
  9 dgn
  21
 • DEC
  14max
  4 uur
  12 dgn
  18
Bron: KNMI Climate

Plaatsen in Skopelos

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder