Kleinschalige all inclusive hotels Griekeland

Kleinschalig & all inclusive? In Griekenland kan het!

Aan all inclusive vakanties hangt vaak het imago van grote hotels. En dat klopt ook in veel gevallen; in landen als Spanje, Turkije & Griekenland vind je geweldige resorts met waterparken, talloze faciliteiten voor jong & oud en meerdere restaurants. Maar wat als je op zoek bent naar kleinschalig en all inclusive? In Griekenland heb je dan óók de keuze uit geweldige hotels.

Het concept all inclusive ging voor het eerst in de boeken in 1950. Toch werd het pas decennia later – toen het betaalbaarder werd – een succes. Nu is het een immens populaire vorm van vakantie. En dat is niet verrassend als je het ons vraagt; een all inclusive vakantie geeft je vooraf simpelweg meer zekerheid over jouw vakantiebudget. Je hoeft ter plaatse een stuk minder uit te geven omdat eten & drinken al bij de reissom is inbegrepen.

Wat veel vakantiegangers ook fijn vinden, is het feit dat veel all inclusive hotels een ruim aanbod aan faciliteiten hebben en alles binnen handbereik is. Je hoeft niet per se op pad. Maar wat als je nu juist veel op pad wilt? Wat heb je dan aan al die faciliteiten?

Gelukkig zijn er kleinschalige all inclusive hotels. In Griekenland bijvoorbeeld. Maaltijden zijn dan weliswaar inbegrepen, de hotels zijn wel van een ander kaliber. Want de door ons geselecteerde hotels bieden stuk voor stuk minder dan 50 kamers. Ideaal als je na een dagje de omgeving ontdekken aan het zwembad wilt liggen zonder animatie om je heen. Of wanneer je wilt lunchen met minder drukte.

Klinkt jou dit als muziek in de oren? Wij selecteerden onze favoriete kleinschalige all inclusive hotels in Griekenland. Je hoeft enkel nog te kiezen!

LET OP! De door ons geselecteerde kleinschalige hotels zijn allemaal o.b.v. all inclusive te boeken, maar dat is niet standaard. Bekijk de reisdetails en verander waar nodig het verzorgingstype naar ‘all inclusive’.

Mare Boutique (Kreta)

Kleinschalig all inclusive Griekenland, Mare BoutiqueDe meeste kleinschalige all inclusive hotels in Griekenland zijn te vinden op het grootste eiland, Kreta. Eén van onze toppers hier is Mare Boutique.

Dit adults only hotel – nog meer rust! – is met dank aan een restaurant (met uitzicht!) en pool- annex snackbar te boeken o.b.v. all inclusive. Waarbij je voor buffetmaaltijden en geselecteerde (non)alcoholische drankjes jouw portemonnee niet hoeft te trekken. Ideaal!

Wat Mare Boutique naast de all inclusive mogelijkheid te bieden heeft? Ca. 40 moderne kamers, een fijn zwembad en diverse wellnessfaciliteiten. Oh, en vergeet niet de omgeving. Door de centrale ligging kun je veel uitstapjes ondernemen. Onze favoriet om te bezoeken? Het stadje Rethymnon met de Venetiaanse haven.

Eagles Villas (Chalkidiki)

Kleinschalig all inclusive Griekenland: Eagles VillasEen luxe all inclusive vakantie in de opkomende regio Chalkidiki? Dan ben je in Eagles Villas aan het juiste adres. Dit stijlvolle complex biedt luxe villa’s met privézwembad en geweldig uitzicht op zee. Extra pluspunten scoort het complex voor het privéstrand voor de deur. Hier worden tegen betaling diverse watersporten aangeboden.

Als gast mag je gebruikmaken van de (vele) faciliteiten van het naastgelegen zusterhotel. Zo kun je rekenen op meerdere zwembaden en een wellnesscentrum. De jongste vakantiegangers vermaken zich bij de mini-, kinder- en tienerclubs van Eagles Villas.

Aan goed eten geen gebrek. De restaurants worden gerund door een Michelin-sterrenchef. Dat wordt ultiem genieten!

Compass Stalis Beach (Kreta)

Kleinschalig all inclusive Griekenland: Compass Stalis BeachDirect aan het strand verblijven? Op Kreta vind je het kleinschalige Compass Stalis Beach, waarvan het restaurant uitkijkt over zee. Daar zien we onszelf wel ontbijten, lunchen en dineren zonder extra kosten. Dat geldt overigens ook voor de drankjes wanneer je boekt o.b.v. all inclusive.

Of dit hotel meer pluspunten biedt dan enkel de all inclusive formule en kleinschaligheid? Jazeker! Het zwembad bijvoorbeeld. Ook deze kijkt uit over het strand. Van dit uitzicht geniet je vanaf een van de ligbedjes. Iets te warm? Dan klap je simpelweg een parasol open of – en laat die portemonnee maar in je kamer liggen – bestel je een verkoelend drankje aan de poolbar.

Extra credits krijgt dit hotel voor de gratis WiFi en de centrale ligging. Je kunt vanuit hier meer van Kreta ontdekken. We raden je in elk geval aan een dagje naar Agios Nikolaos te gaan en hier met uitzicht op het binnenmeer te lunchen met Griekse tapas.

Meer kleinschalige all inclusive hotels in Griekenland

  • Ben je niet op zoek naar een enorm groot hotel, maar wil je wel graag een kindvriendelijk complex met glijbaan voor de jongste vakantiegangers? Dan is Sunshine Aparthotel op Kos een aanrader. Extra fijn aan dit hotel; de ligging in het gemoedelijk Tigaki.
  • Oasis Hotel Skaleta op Kreta wordt gerund door een gastvrije Griekse familie. In het restaurant geniet je van Griekse specialiteiten en Europese delicatessen, aan het zwembad vang je de warme Griekse zonnestralen. Een combinatie waar wij graag ‘ja’ tegen zeggen.
  • Bij Palm Beach op Kreta zien wij onszelf wel liggen met een drankje aan het zwembad. Want dit zwembad grenst direct aan het strand! Het ultieme vakantiegevoel heb je direct na aankomst in the pocket.
  • Het modern ingerichte Hotel Cactus Bay is een kleinschalig all inclusive hotel op Kreta. Met name van de ligging zijn we fan; je kijkt prachtig uit over zee, het strand ligt vlakbij en het bruisende Chersonissos ligt praktisch om de hoek. Het is ultiem relaxen bij het zwembad en in het wellnesscentrum.

Voor welk van deze kleinschalige all inclusive hotels op Griekenland zou jij kiezen?

Meer keuze? Bekijk alle kleinschalige all inclusive hotels in Griekenland

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *