Mooiste stranden Lefkas

Gespot! De mooiste stranden van Lefkas

Strand, daarvoor is Lefkas een fantastische vakantiebestemming! Het Griekse eiland is slechts 356 km2 groot en met een huurauto kan je daardoor eenvoudig en in een korte tijd alle stranden van Lefkas afgaan. Wij belichten de mooiste stranden die het eiland te bieden heeft.

De meeste stranden van Lefkas liggen over de westkust verspreid, maar ook de zuidkust en het knusse Nidri in het oosten hebben stranden waar je probleemloos je kleurtje kunt bijwerken. We reizen met je langs de schitterende goudgele zandkorrels in het zuiden en het noorden om te eindigen in het levendige oosten.

De stranden in het zuiden van Lefkas

Mooiste stranden zuiden LefkasIn het zuiden van Lefkas vind je Vasilikí. Deze stad is gebouwd in een prachtig groene omgeving. Vanuit Vasilikí zijn diverse stranden eenvoudig te bereiken. Op onze lijst: Porto Katsiki en Egremni.

  • Porto Katsiki is veruit het populairste strand op Lefkas. Je kunt hier eenvoudig met de auto heen reizen dankzij de geasfalteerde wegen. Tegen betaling parkeer je de auto om de hoek om vervolgens enkele treden af te lopen en je handdoek uit te slaan. In de buurt van het strand vind je rotsen vanwaar je een adembenemend uitzicht op de Ionische Zee hebt. Op deze rotsen zijn ook enkele restaurants gebouwd. Heerlijk wegdromen met een cocktail in de hand dus!
  • Het witte zandstrand van Egremni raakt ook steeds meer in trek. In 2015 werd dit strand door een aardbeving getroffen, waardoor een deel van de rotsen zijn ingestort. De afgelopen jaren zijn de voorzieningen op het strand weer opgebouwd, waardoor het steeds toegankelijker is geworden. Net als in Porto Katsiki is er een parkeerplaats. Kom echter wel vroeg, want het kan druk zijn! Aan het strand vind je een relaxte strandtent, de Egremni Beach Bar, waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Ook kun je gebruik maken van ligbedden en parasols. Houd bij een bezoek aan Egremni wel rekening met een korte looptocht naar het strand. Voor kinderen en mensen die slecht ter been zijn, kan dit een uitdaging zijn!

De stranden in het westen van Lefkas

Mooiste stranden westen LefkasReis je naar het westen van Lefkas dan zal je niet teleurgesteld worden! Kathisma en Pefkoulia zijn twee bekende, fijne stranden. Ze liggen nog geen 7 km van elkaar vandaan en kunnen dus beide op één dag worden aangedaan. Bezoek dan ook gelijk even Agios Nikitas; dit Griekse dorpje ligt precies tussen Kathisma en Pefkoulia in.

  • Turquoise water, een wit zandstrand en groene heuvels; de natuur van Kathisma is mooi, mooier, mooist! Comfortabel is het ook, want aan het strand kunnen ligbedden en parasols worden gehuurd én je kunt eten in een van de tavernes of strandtentjes. Er wordt bij sommige zelfs geserveerd op het strand, zodat jij niet je ligbed af hoeft te komen! Heerlijk toch?
  • De kleur van het zeewater op Pefkoulia zal je ook direct in vakantiestemming brengen. Pefkoulia is makkelijk toegankelijk per auto en het strand is langgerekt, waardoor er altijd wel een plekje te vinden is om je handdoek neer te leggen. Houd er wel rekening mee dat er een beperkt aantal ligbedjes beschikbaar is.

De stranden in het oosten van Lefkas

Mooiste stranden oosten LefkasAl huist het westen van Lefkas toch wel de meeste stranden, ook de oostkust heeft genoeg te bieden voor strandliefhebbers. De drukst bezochte badplaats van Lefkas, Nidri, bevindt zich hier. Aan de kust van het gezellige dorpje vind je twee langgerekte stranden. De zee aan deze stranden is meestal kalm en er zijn tal van voorzieningen, waaronder ligbedden, parasols en strandtentjes.

Het is heerlijk om in Nidri lekker languit te liggen en aan niks te hoeven denken, maar er is ook van alles te doen aan het strand. Boottochten, fietstochten, windsurfen, kitesurfen; you name it! En als je na al die calorieën verbranden trek hebt gekregen, zit je zo met een Griekse maaltijd voor je neus. In de haven van Nidri kan je genieten van lokale gerechten bij de talrijke tavernes en restaurants.

Fijne (strand)hotels op Lefkas

Mooiste stranden Lefkas, hotelsDe stranden liggen voor je klaar, nu nog een fijne verblijfsplaats! Wij helpen je op weg met een greep uit ons aanbod:

  • Op zoek naar luxe? Kies dan voor Appartementen Royal Nidri. Het complex ligt op slecht 200 m van het strand. Blijf je liever binnen het complex? Dan staan er een zwembad, whirlpool en bar voor je klaar. Door de gratis WiFi mis je niks van het thuisfront.
  • Verblijf je graag in het zuiden? Hotel Odeon in Vasilikí is een goed adresje voor zonliefhebbers. Het ligt namelijk direct aan het strand! Ontbijten doe je geheel in vakantiestijl; aan de beachbar bij het strand. Uiteraard heb je met een eigen kitchenette ook de keuze zelf je ontbijtje te regelen.
  • Zoek je een betaalbare locatie? Hotel Avra Beach is een gastvrij familiehotel in Nidri. Persoonlijke service voert de hoofdtoon. Het hotel ligt nog geen 100 m van een kiezelstrand. Geniet van een ontbijtje en spendeer de rest van je dag aan het strand.

Wil jij met je tenen door het warme zand van Lefkas woelen? Bekijk dan gauw ons volledige aanbod op dit Griekse eiland en boek die reis!

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

2 thoughts on “Gespot! De mooiste stranden van Lefkas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *