Kleurrijk Lefkas-Stad

Lefkas-Stad: idyllische steegjes & kleurrijke huisjes

Een vakantie op Lefkas staat in het teken van cultuur snuiven én genieten van de zon. Verblijf je op dit Griekse eiland? Breng dan zeker een bezoek aan de hoofdstad Lefkas-Stad. Idyllische steegjes en kleurrijke huisjes tekenen hier het straatbeeld. En dan kun je er ook nog eens relaxen aan een prachtige lagune!

Lefkas-Stad in een vogelvlucht

Lefkas-Stad, havenLefkas-Stad, door de Grieken Lefkada genoemd, is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Lefkas, één van de Ionische eilanden. Het eiland Lefkas ligt nabij het vasteland van Griekenland en is hiermee verbonden door een heel bijzondere brug. Deze brug drijft op het water en kan een kwartslag draaien wanneer er boten langs varen. Bijzonder! Steek je de brug vanaf het vasteland over dan ben je direct in Lefkas-Stad.

In 1948 is Lefkas-Stad in zijn geheel verwoest door een zware aardbeving. Hierdoor is een groot deel van de bevolking vertrokken; van de 30.000 inwoners zijn er tegenwoordig nog zo’n 8.000 woonachtig in de stad. De kleurrijke huisjes die Lefkas-Stad tekenen, zijn dan ook gebouwd nadat deze aardbeving plaatsvond.

Bezoek het pittoreske centrum

Lefkas-Stad, centrumHet centrum van Lefkas-Stad bestaat uit een wirwar van kleine straatjes en kleurrijke huisjes. Vergeet je camera niet mee te nemen wanneer je het centrum bezoekt, want de stad is erg fotogeniek! Shopliefhebbers kunnen hun slag slaan in de vele souvenir- en kledingwinkeltjes. De hoofdstraat, de Goulielmou Derpfeld, is enkel bestemd voor voetgangers. Je kan hier dus ongestoord rondstruinen!

Loop vervolgens naar de jachthaven van Lefkas-Stad. Bij deze moderne haven kijk je in de zomermaanden je ogen uit; dan meren er oneindig veel zeilbootjes aan. Aan de haven ligt een boulevard, waar tal van restaurantjes gevestigd zijn. Ook vind je hier veel vistavernes, waar je een heerlijk vers visje kunt bestellen.

Uitgebreid cultuur snuiven

Lefkas-Stad beschikt over verschillende musea. Meer leren over de Griekse geschiedenis kan in het Archeologisch Museum en het Folkloristisch Museum. Een ander uniek museum is het Grammofoonmuseum, dat middenin het centrum ligt. Hier kun je grammofoonplaten bewonderen uit de periode 1860-1948.

Historici kunnen hun hart ophalen bij het fort van Agia Mavra, dat de stad van de 14e eeuw tot halverwege de 17e eeuw beschermde tegen piraten. Dit fort ligt bij de drijvende brug en is absoluut een bezoekje waard.

Lefkas-Stad op een sportieve manier verkennen? Dat kan door een fiets te huren. Met de fiets kun je door het centrum rijden én bereik je binnen no time alle bezienswaardigheden en musea. Ook fiets je gemakkelijk naar de kust.

Relaxen aan het strand

Lefkas-Stad, strandWil je tijdens je bezoek aan Lefkas-Stad luieren aan het strand? Rondom de stad vind je diverse stranden én een mooie lagune. Genoeg plek om jouw handdoek neer te leggen dus!

Het dichtstbijzijnde strand is het Gyra strand, dat ten noorden van Lefkas-Stad begint en aan de westkant van de stad nog kilometers lang is. Aan de noordkant van de stad vind je ook een prachtige lagune. Neem een duik in het heldere, groene water en laat dat vakantiegevoel maar komen!

Ten westen van de stad, op ca. 1,5 kilometer van het centrum, ligt Aghios Ioannis. Een bijzonder strand, want naast genieten van de Griekse zon, kun je hier ook diverse oude windmolens bewonderen. Dat geeft jouw stranddag een uniek tintje!

Dansen tot in de vroege uurtjes

Ben jij gek op uitgaan? Ook dan ben je in Lefkas-Stad aan het goede adres! De stad beschikt over diverse bars en discotheken waar je hele nachten door kunt halen. Wil je uitgaan in Griekse stijl? Er zijn tal van barretjes waar typisch Griekse muziek wordt gedraaid. In sommigen wordt er zelfs met borden gesmeten. Hier ontkom je er niet aan om de Sirtaki te dansen!

Praktisch!

Lekfas-Stad, hotelsZie jij een bezoek aan Lefkas-Stad wel zitten? Wij hebben aanbod in de plaatsen Nidri (ca. 25 minuten rijden vanaf Lefkas-Stad) en Vasilikí (ca. een uur rijden). Geniet onderweg van een prachtig uitzicht over het eiland, zet een muziekje aan en gaan!

  • Wil je in de levendige badplaats Nidri verblijven? Boek dan een vakantie naar Appartementen Royal Nidri . Een zwembad, luxe whirlpool én gratis WiFi staan hier tot je beschikking na jouw dag struinen door Lefkas-Stad. Je komt hier helemaal tot rust!
  • Een topper in ons aanbod is Ponti Beach Hotel. Dit hotel in Valisikí biedt alles voor een ontspannen zonvakantie, waaronder faciliteiten als een zwembad en gratis WiFi. Bestel aan het eind van de dag een heerlijke cocktail om jouw vakantie compleet te maken!
  • Waterratten zijn in Appartementen Ifigenia in Nidri aan het juiste adres. Je kunt hier afkoelen in wel drie zwembaden én relaxen in de jacuzzi. Gratis WiFi, een speeltuin voor de kleintjes en een privéparkeerplaats zijn andere faciliteiten waar je gebruik van kunt maken. Je hebt alles bij de hand!

Zie jij een bezoek aan Lefkas-Stad wel zitten? Bekijk dan ons aanbod in Nidri en Vasilikí en rijd tijdens jouw vakantie binnen no time naar deze bijzonder mooie stad!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *