Ultieme vakantiegevoel creëren

Zo creëer je het ultieme vakantiegevoel! (zonder direct op vakantie te gaan)

Op vakantie gaan is geweldig! Maar qua budget is het voor de meeste mensen nog altijd onmogelijk om dit continu te doen. Geen nood aan de man. Ook zonder op vakantie te gaan, kun je het ultieme vakantiegevoel creëren. Kijk maar mee!

‘Vakantie’ in eigen land

Ultieme vakantiegevoel creëren in eigen landAls je op vakantie bent, ontdek je elke dag wat nieuws. Hoe leuk?!? Waarom doe je dit ook niet in eigen land? Nederland kent genoeg mooie plekjes om de hort op te gaan.

 • Toegegeven; onze stranden kunnen niet tippen aan de prachtige Caribische stranden, maar… een vakantiegevoel krijg je wel als je flaneert over de boulevard van Scheveningen of aan het strand ligt in Zeeland. Pak jouw tas maar snel in zodra de warme dagen hier in aankomst zijn. En vertrek pas na het werk. Grote kans dat je dan de files richting het strand (zo goed als) vermijdt.
 • Orlando het pretparkwalhalla? Ja! Maar ook in Nederland hebben we flink wat pretparken. Beleef een dag sprookjes in de Efteling, ga voor de achtbanen in Walibi Holland of beleef een flinke dosis familiepret in Drievliet.
 • Voor een prachtige natuur hoef je helemaal niet naar het buitenland; Nederland heeft een verrassend veelzijdig landschap. En dan hebben we het niet alleen over de stranden en duinen aan de kust, maar ook over bijv. Nationaal Park Hoge Veluwe en de prachtige heuvellandschappen in Zuid-Limburg.
 • Suppen is helemaal hot, ook in Nederland. En er zijn dan ook tal van plekken waar je een proefles kunt nemen. Op een bord op het water, zonnetje erbij & welkom vakantiegevoel!
 • Huur een bootje voor een dag & ontdek dat je niet alleen in het buitenland vanaf het water kan genieten. Heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel mooie binnenwateren Nederland heeft?

Summerfood & drinks

Ultieme vakantiegevoel creëren: eten & drinkenGaan vakantie & lekker eten voor jou hand in hand? Creëer jouw eigen vakantiegevoel met tropische maaltijden en meer.

 • Cocktails, is er iets – oké, buiten palmbomen – dat meer aan vakantie doet denken? Nee, toch? Nodig wat vrienden uit op een vrijdagavond, maak lekkere hapjes en luid het weekend in met een verse mojito of watermeloencocktail.
 • Liever een avondje alcoholvrij? Ga naar de markt en koop alle ingrediënten voor jouw favoriete vakantiemaaltijd. Dat kan een verse pasta zijn, maar ook een pittige Thaise curry. Waar heb jij de beste herinneringen aan?
 • Koop een vers visje, steek de barbecue aan & waan je alsof je met je voeten in het zand aan zee en visje oppeuzelt met je blote handen.
 • Ice ice baby! Onze deal op vakantie? Een zo groot mogelijk ijsje op eten. Dat betekent dus minimaal vijf bolletjes per keer. Waarom niet gewoon ook in Nederland doen? Welkom vakantiegevoel!

Vakantievoorpret

Ultieme vakantiegevoel creëren: vakantievoorpretHet hele jaar door op vakantie gaan, is dan misschien niet mogelijk. Maar één of twee keer een weekje? Door de juiste vakantievoorpret heb je dat vakantiegevoel al lang voor je in het vliegtuig of de auto stapt.

 • Verdiep je op tijd in jouw vakantiebestemming. Wat zijn leuke restaurants ter plaatse, wat valt er te zien en met welke etiquette dien je op jouw bestemming tekening mee te houden? Gegarandeerd vakantiegevoel!
 • Maak een vakantie playlist. Of meerdere. Eentje voor in het vliegtuig, eentje voor tijdens het rondreizen in jullie huurauto en eentje voor aan het strand. En wie weet kun je er nog wel meer bedenken!
 • Open Pinterest en sla alle foto’s die je tegenkomt van jouw volgende bestemming op. Zo krijg je een goed beeld van jouw volgende vakantie én kun je vast jouw vakantie in gaan delen. Wat mag je bijv. écht niet missen?
Meer tips voor de ultieme vakantievoorpret? Lees ons eerdere artikel met tal van tips. Als je dan nóg geen vakantievoorpret hebt, weten wij het ook niet meer…

Nog meer ideeën voor het ultieme vakantiegevoel

 • Trek je mooiste zomerjurk (of oké broek, mocht je dit als man lezen) uit de kast en boek een ticket voor een outdoor festival. Bestel een zomers drankje, ga op in de muziek en waan je met je voeten in het zand op een afgelegen strand. Oké, het weer kan wel eens tegenvallen in Nederland. Dus mocht het nu met bakken uit de hemel komen; dat is gewoon een tropische regenbui. Lekker verkoelend!
 • Wil jij jouw volgende vakantie thuiskomen met de beste vakantiefoto’s? Benut de tijd dat je niet op vakantie bent dan door te oefenen. Aan de hand van mijn eerdere fotografietips kun je aan jouw skills werken.
 • Tijdens een reis door Suriname maakte ik kennis met hangmatteren. Yes, de Surinamers hebben een woord voor ‘in een hangmat hangen’. En terecht, want oh, wat is dat fijn. En het zorgt ook nog eens voor dat gewenste vakantiegevoel! Tijd om een hangmat te kopen & mijn favoriete zomer-werkwoord jouw favoriete werkwoord te laten worden.
 • Het meest fijne aan vakantie? Geen e-mails van werk, minder social media en weg van het Nederlandse nieuws. Waarom dit ook niet in Nederland creëren door een weekendje offline te gaan? Welkom digital detox!
 • Plan een filmavond in met vrienden en zet alleen maar films op de planning die wat met vakantie te maken hebben. Ga bijvoorbeeld – hoe corny én hoe leuk – voor Costa!, Verliefd op Ibiza en Mamma Mia!.
 • Leef buiten! Heb je er weleens bij stilgestaan hoeveel uur je op vakantie buiten doorbrengt en wat dit met je humeur doet? Juist, dat kan je dus ook buiten jouw vakantie omdoen. Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, is het tijd voor terrasjes, lange wandelingen, zondagse picknicken en grotere rondjes met de hond.
 • Loop jij op vakantie graag op blote voeten? Doe dit lekker ook thuis!

Hoe zorg jij voor een vakantiegevoel zonder dat je op reis bent?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *