Lekkerste cocktails om vakantiestemming te komen

De lekkerste cocktails om in vakantiestemming te komen

Zijn vakantie en cocktails voor jou onlosmakelijk met elkaar verbonden? Dan kom je van dit artikel zeker in vakantiestemming én waan je je direct tussen de palmbomen. We selecteerden namelijk de lekkerste cocktails voor je. Ga jij binnenkort een avondje voorproeven?

Ken je klassiekers!

Mojito’s, daiquiri, margarita, caipirinha, pina colada, cosmopolitan, tequila sunrise, sex on the beach; allemaal cocktailnamen die je direct in vakantiesfeer brengen. Maar wist je dat je buiten de basisrecepten enorm veel leuke varianten hebt op een deel van deze lekkere cocktails? We zetten ze voor je op een rij!

Op naar de supermarkt en ingrediënten in huis halen. Want zo heb je nu al een flinke dosis vakantie-voorpret te pakken. Al moeten we toegeven; cocktails smaken natuurlijk het lekkerste bij een tropische achtergrond vol palmbomen en met een flinke dosis zon.

Mojito to the max

Lekkerste cocktails om in vakantiestemming te komen: MojitoVoor mij zijn mojito’s en vakantie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zodra ik plaatsneem in een cocktailbar of beachbar, kijk ik eerst wat er allemaal op de kaart staat. En het meest blij maak je me dan met een leuke variant op de klassieke mojito. Zo dronk ik in Kaapstad de aller-lekkerste mojito ever, een granaatappel-mojito.

Hoewel er natuurlijk niets mis is met een klassieke mojito. Dit drankje, dat in de basis bestaat uit munt, rietsuiker, limoen, rum en sodawater, is verfrissend op warme dagen. Toch word ik extra blij van deze varianten:

Nog meer tropische cocktails!

Lekkerste cocktails om in vakantiestemming te komenOké, ik ben me er van bewust dat niet iedereen zo gek is op mojito’s als ik. Tijd voor een flinke dosis andere cocktailrecepten met een twist:

Wat is vakantie zonder sangria?

Lekkerste cocktails om in vakantiestemming te komen: sangriaIs sangria officieel een cocktail? Ach, eigenlijk maakt dat ook niets uit; sangria hoort bij vakantie en zeker als je dol bent op Spanje. Oók dit drankje is in vele varianten te maken. Check bijvoorbeeld deze recepten:

Met welk van deze zomerse cocktails kom jij graag in vakantiestemming?

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *