Cocktails vakantiestemming

De lekkerste cocktails om in vakantiestemming te komen

Zijn vakantie en cocktails voor jou onlosmakelijk met elkaar verbonden? Dan kom je van dit artikel zeker in vakantiestemming én waan je je direct tussen de palmbomen. We selecteerden namelijk de lekkerste cocktails voor je. Ga jij binnenkort een avondje voorproeven?

Ken je klassiekers!

Mojito’s, daiquiri, margarita, caipirinha, pina colada, cosmopolitan, tequila sunrise, sex on the beach; allemaal cocktailnamen die je direct in vakantiesfeer brengen. Maar wist je dat je buiten de basisrecepten enorm veel leuke varianten hebt op een deel van deze lekkere cocktails? We zetten ze voor je op een rij!

Op naar de supermarkt en ingrediënten in huis halen. Want zo heb je meteen het vakantiegevoel te pakken. Al moeten we toegeven; cocktails smaken natuurlijk het lekkerste bij een tropische achtergrond vol palmbomen en met een flinke dosis zon.

Mojito to the max

Voor mij zijn mojito’s en vakantie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zodra ik plaatsneem in een cocktailbar of beachbar, kijk ik eerst wat er allemaal op de kaart staat. En het meest blij maak je me dan met een leuke variant op de klassieke mojito. Zo dronk ik in Kaapstad de aller-lekkerste mojito ever, een granaatappel-mojito.

Hoewel er natuurlijk niets mis is met een klassieke mojito. Dit drankje, dat in de basis bestaat uit munt, rietsuiker, limoen, rum en sodawater, is verfrissend op warme dagen. Toch word ik extra blij van deze varianten:Cocktails vakantiestemming - Mojito

Nog meer tropische cocktails!

Oké, ik ben me er van bewust dat niet iedereen zo gek is op mojito’s als ik. Tijd voor een flinke dosis andere cocktailrecepten met een twist:

Cocktails vakantiestemming - Cocktails

Wat is vakantie zonder sangria?

Is sangria officieel een cocktail? Ach, eigenlijk maakt dat ook niets uit; sangria hoort bij vakantie en zeker als je dol bent op Spanje. Oók dit drankje is in vele varianten te maken. Check bijvoorbeeld deze recepten:

Cocktails vakantiestemming - Sangria

Hippe cocktails met een twist

Tegenwoordig kun je niet meer om de esma’s (Espresso Martini) en poma’s (Pornstar Martini) heen. Ook voor deze hippe cocktails hebben we leuke zomerse recepten met een twist voor je:

  • De Pornstar Martini is een fijne – Instagrammable – cocktail o.b.v. passievrucht en vanillewodka. Érg zomers en lekker. Maar wat dacht je van deze zoetzure French Martini met frambozen?!
  • Een Espresso Martini kan altijd, maar is vooral lekker na het diner op een terrasje. Bij warm weer kiezen we maar wat graag voor de Frozen Espresso Martini. Kijk hier hoe je hem zelf maakt.
  • Ook de Moscow Mule is een cocktail in opkomst. Deze verfrissende cocktail met gingerbeer en wodka wordt geserveerd in een koperen mok. Geef ‘m een Mexicaanse twist door de wodka te vervangen voor tequila. Check deze variant.
  • Ben jij ook zo dol op Aperol Spritz? Maak ‘m eens een keertje met citroenbier. Lekker verfrissend!

Met welk van deze zomerse cocktails kom jij graag in vakantiestemming?
Cocktails vakantiestemming - Pornstar Martini

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “De lekkerste cocktails om in vakantiestemming te komen

  1. Ik ben op zoek naar een Naturisten resorts,
    Zoals die reclame man het voorbeeld gaf op de tv.
    En niets anders. Zo vrij mogelijk om je zelf te zijn in de natuur.
    Wat God ons niet verboden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *