Vakantie Calella

Stappen & luieren aan het strand in Calella

Het minder bekende, maar oh zo fijne Calella verwarmd de harten van zonzoekers én stapliefhebbers. In deze Spaanse badplaats vind je een luilekkerland aan het strand en kun je tegelijkertijd fantastisch uitgaan.

Calella in een vogelvlucht

Vakantie Calella, vogelvluchtCalella is een badplaats aan de Costa Barcelona, een van de vele mooie Spaanse Costa’s. Voordat het toerisme in Calella opkwam, waren de textiel- en visindustrie hier prominent aanwezig. Dit laatste is nog goed te merken wanneer je één van de vele visspecialiteiten proeft.

Calella is niet alleen een plek voor fijnproevers, het is ook een uitgaansplaats bij uitstek. Jongeren beleven een fantastische tijd in deze Spaanse badplaats. Maar er is meer, want enkele bezienswaardigheden zijn zeer de moeite waard. We nemen je mee in alles wat deze badplaats te bieden heeft.

Hangen op het strand van Calella

Er zijn drie stranden in Calella die stuk voor stuk de Blauwe Vlag hebben ontvangen: het Garbí Beach met een mooie promenade, het Grande Beach dichtbij het centrum en het rotsachtige Las Rocas Beach met verschillende baaien. Alleen stranden die milieuvriendelijk en schoon zijn ontvangen de Blauwe Vlag, dus je hebt de garantie dat je fijn op je handdoek kunt liggen en in het zeewater kunt zwemmen.

Zoek jij het avontuur graag op? De kust van Calella heeft veel te bieden. Naast zonnebaden kan je er voor kiezen te gaan watersporten. Enkele opties zijn zeilen, ritjes op de beruchte bananenboot, flyfishen, waterskiën en surfen.

Strandvakantie Calella, Hotel VolgaBen jij graag zo snel mogelijk op het strand? No problemo! Bij een verblijf in Hotel Volga ben je slechts door een weg gescheiden van het strand. En door de aanwezigheid van een restaurant, zwembad, kinderbad en animatie is dit een toplocatie voor jong én oud!

Stappen in Calella

Het is misschien nog wel waar Calella het meest bekend om staat: haar discotheken en bars. Stappen kan goed op verschillende plekken in deze badplaats. De uitgaansgelegenheden zijn de hele week en daarbij ook de avonden en nachten geopend.

Er zijn voldoende mogelijkheden voor een goede avond stappen. Een café waar het om relaxen draait, is Café Bar Top. Zit je op het terras, dan geniet je van een cocktail of een koud biertje onder de palmbomen. Een wildere avond beleef je in Disco Avenue, waar enorme dansvloeren overheersen. Andere opties zijn Discotheek Turisme 35, Discotheek Menfis of Feestcafé Hans en Grietje, het enige Hollandse café van Calella.

Shop till you drop!

Shoppen, dat kan in Calella in het kwadraat. Calella heeft namelijk een lange winkelstraat vol gezellige winkeltjes. Het is zelfs een van de langste winkelstraten in de regio! De sfeer in deze straat is top en het feit dat het in het oude gedeelte van Calella ligt, maakt de shopervaring toch net even anders. Tijdens het winkelen kun je de tassen ook even neerzetten en een drankje drinken in één van de cafeetjes.

Toffe bezienswaardigheden

Strandvakantie Calella, bezienswaardighedenAl voeren uitgaan en het strand de hoofdtoon in Calella, zijn er ook bezienswaardigheden die voor een fijne afwisseling zorgen tijdens jouw stap-/strandvakantie.

  • Vanaf het strand loop je zo naar de vuurtoren van Calella, Sant Sebastia. Voor het bouwwerk is een hoge klif gekozen waarvan de top 168 m boven zee ligt. De vuurtoren stamt uit 1857 en biedt een prachtig uitzicht!
  • Even iets heel anders: een huis volledig omringd door cactussen. Het Cactushuis is leuk voor wie graag kiekjes maakt op vakantie.
  • Het stadspark Parc Dalmau is de ideale plek voor ontspanning in de schaduw van de bomen. Het park is ca. 180.000 m2 groot en wordt ’s zomers regelmatig ingezet voor concerten. Maar het is bovenal erg fijn voor wie even de drukte van de stad wil ontsnappen.

Calella heeft veel in petto! Wil je deze badplaats zelf ook beleven, check dan ons volledige aanbod. Enjoy & vergeet niet een vers visje te proeven.

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *