Doen Costa del Maresme

¡Hola, España! 7x doen aan de Costa Barcelona

In het zuidoosten van Spanje vind je de Costa Barcelona. Dit kustgebied is een aanrader door de mooie culturele bezienswaardigheden en de fijne stranden. Of je nu met het hele gezin gaat, met z’n tweetjes of alleen, er is mucho te doen aan de Costa Barcelona! 

De Costa Barcelona herbergt veel prachtige badplaatsen en steden waaronder Malgrat de Mar, Santa Susanna, Calella en Pineda de Mar. Strandhangen lukt tijdens jouw vakantie zeker, want strand is er voldoende. Maar er is zeker meer wat een bezoekje aan dit stukje Spaanse Costa de moeite waard maakt. We laten je zien wat je allemaal kunt doen aan de Costa Barcelona

1. Spetter in Marineland Catalunya

Doen Costa Barcelona, waterparkLeuk voor een familie-uitje: Marineland Catalunya in Malgrat de Mar. Dit dolfinarium én waterpark tovert een glimlach op het gezicht van jou en de kleintjes. In het waterpark kun je van talloze glijbanen glijden. Op een luchtbootje glijd je door de Black Hole, een 12 meter lange donkere tunnel. De 15 meter hoge Boomerang (een soort half pipe) zorgt daarnaast voor een flinke dosis adrenaline.

Ook worden er dagelijks leuke shows met dolfijnen, zeeleeuwen en vogels opgevoerd. Je kunt daarnaast o.a. pinguïns bezoeken en kijken hoe de dieren gevoederd worden.

2. Geniet van tapas op een terras in Calella

Beeld het je even in: een cocktail in de hand, lekkere Spaanse tapas voor je neus en de wind in de haren op een terras. Dat kan in het authentieke oude centrum van Calella. Het is heerlijk mensen kijken en voedsel verorberen vanaf zo’n terrasje. Houd je van een goed glas wijn, maak dan ook even tijd voor een bezoekje aan een wijnbar.

Doen Costa del Maresme, Checkin Garbi HotelDoor direct in Calella te verblijven kan je eenvoudig naar het centrum wandelen voor een lekkere tapa. Verblijf je in Checkin Garbi Hotel dan geniet je van een fijne ligging, zwembad en restaurant.

3. Shop je rot op de markten van Santa Susanna

Iedere week zijn er verschillende markten in Santa Susanna. Kleren, sieraden, zeepjes en heerlijk eten en drinken; de markten hebben veel in petto. Van april tot oktober kan je iedere dinsdagochtend terecht bij de Mercat Setmanal Avinguda Del Mar. De tweewekelijkse vlooienmarkt op de zaterdagochtend zorgt voor nieuw leven voor tweedehandsproducten. De Mercat Artesanal is juist perfect voor wie graag zelfgemaakte items mee naar huis neemt.

4. Lekker zonnen op het strand

Doen Costa Barcelona, zonnen strandBij een vakantie aan de Costa Barcelona zal het strand je zeker niet ontgaan. Er zijn meerdere fantastische opties; maar Platja de l’Astillero in Malgrat de Mar is zeker een van onze favorieten.

Het leuke aan de stranden is dat je naast heerlijk zonnen – wat op zich al een goed excuus voor een vakantie naar de Costa Barcelona is – ook kunt watersporten. Langs de kust zijn op diverse plekken mogelijkheden voor watersporten, zoals surfen, waterskiën en duiken.

5. Hike langs de prachtige kustlijn

Een stevige wandeling door het natuurgeweld van de Costa Barcelona is al een traktatie op zich. Er zijn paden aangelegd voor wie graag de kust al hikend verkent en er zijn meerdere routes die je af kunt leggen. De mooie uitzichten tijdens de wandeling zijn fantastisch!

6. Een cultureel hoogstandje: bezoek de vuurtoren in Calella

Je hebt keuze te over aan de Costa Barcelona wanneer je een museum wilt bezoeken. Een leuke optie is de Calella vuurtoren. Deze vuurtoren is omgedoopt tot een museum waar bezoekers meer kunnen leren over de functie en het functioneren van een vuurtoren. Omdat het museum erg interactief is, zullen ook jonge bezoekers zich prima vermaken.

7. Aanschouw de kunst van Gaudí in Barcelona

Doen Costa Barcelona, Gaudi BarcelonaHij behoort officieel niet tot de Costa Barcelona, maar mag zeker niet ontbreken tijdens een vakantie aan de Costa Barcelona. Als er één stad leeft door de kunstwerken van Gaudí dan is het wel Barcelona. De Sagrada Família is het bekendste gebouw dat van zijn handen komt. Al in 1882 werd gestart met het bouwen van deze basiliek, maar tot vandaag wordt er nog steeds gewerkt aan het Godshuis.

Een ander prachtstuk van Gaudí is Park Güell. Dit park staat vol bomen en de architectuur van de kunstenaar. Voordat hij met het terrein aan de slag ging, was Park Güell niet erg indrukwekkend. Nu is het een bruisend onderdeel van Barcelona.

Wil je meer weten over de werken van Gaudí’s hand in Barcelona? Collega Laura schreef er eerder een uitgebreid artikel over. Er is namelijk meer dan bovenstaande twee pareltjes te vinden.

Wat ga jij allemaal doen aan de Costa Barcelona? Bekijk ons volledige aanbod!

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *