Vakantie Malgrat de Mar

Strand én historie in Malgrat de Mar

Aan de Costa Barcelona vind je het levendige Malgrat de Mar. Dit pareltje heeft het allemaal: een ligging aan de kust, culturele bezienswaardigheden en een fantastische uitgaanssfeer. Ben jij nog niet in Malgrat de Mar geweest of wil je gewoon meer weten, lees dan hier over deze badplaats.

Watersporten en zonnen op het strand

Vakantie Malgrat de Mar, zonnen watersportenMalgrat de Mar is niets zonder haar strand; het is het meest populaire deel van de badplaats. Dat heeft te maken met de breedte en de vele faciliteiten. Ook kun je veilig zwemmen in de zee, omdat de stroming zomers over het algemeen niet sterk is. En je kunt er watersporten beoefenen. Wat dacht je van een rondje op de bekende bananenboot of waterskiën?

Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker luieren. Het is mogelijk om op verschillende plekken aan het strand van Malgrat de Mar ligbedden en parasols te huren. Heb je meer zin in shoppen dan zit je vrijwel direct op de boulevard. Hier kun je heerlijk flaneren langs restaurants, winkels en terrasjes.

Een kerk met een bijzondere klokkentoren

Wat je zeker niet mag missen tijdens jouw bezoek aan Malgrat de Mar is de Parròquia de Sant Nicolau. De grootte van het gebouw heeft ervoor gezorgd dat de kerk bekend staat als La Catedral de la Costa. Ofwel de kathedraal van de kust.

Een bijzonder detail aan de Parròquia de Sant Nicolau is dat de klokkentoren nooit is afgemaakt. Al prijkt de toren grandioos naast de kerk, de plek waar de klok zou moeten schitteren, is toch echt niet meer dan een plat dak.

Een stukje Middeleeuwen in Malgrat de Mar

Vakantie Malgrat de Mar, middeleeuwenIn Malgrat de Mar draait niet alles om zon, zee en strand. Je kunt er ook voor kiezen om de historie van de badplaats te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de 14e eeuwse toren in de Spaanse badplaats.

Torre del Castell gekregen is gebouwd door een inwoner uit de nabijgelegen plaats Palafolls; hij wilde hiermee de kustlijn verdedigen tegen piraten. Mettertijd heeft het bouwwerk zijn functie verloren. Nu wordt de Torre del Castell ingezet om het toerisme te boosten. Er is zelfs een lift geïnstalleerd, die je direct naar de toren met aangelegen park brengt. Dit tochtje op zich is al de moeite waard.

Smullen in Malgrat de Mar

Lekker eten kan als de beste in Malgrat de Mar. Er zijn verschillende gerechten waarbij het water je in de mond loopt. De bekende paella is erg smakelijk, maar ook arròs negre en Crema Catalana (de crème brûlée van Catalonië) zijn aanraders.

Feesten in cafés en discotheken

Heb je een goede bodem gelegd, dan is het tijd om de stoute schoenen aan te trekken! Uitgaan in Malgrat de Mar is namelijk erg leuk. Maar waar begin je wanneer er zoveel keuze is? Feestcafé Costa is een goede optie. Hier draait het om lol maken door bijv. mee te doen met de karaoke.

Dans je liever op de beat van een goede plaat, ga dan naar de discotheek Tropicana. Een kleinere discotheek is Frog, waar je net even iets goedkoper kunt drinken.

Per quad de omgeving ontdekken

Wil je op een unieke manier de omgeving van Malgrat de Mar zien, dan is een quad huren een topidee! Je kunt in Malgrat de Mar blijven en door het plaatselijke natuurgebied rijden of verder crossen naar een andere badplaats, zoals Blanes of Santa Susanna. Ook kun je ervoor kiezen een jeepsafari te boeken!

Overnachten in Malgrat de Mar

Vakantie Malgrat de Mar, overnachtenKies voor een all inclusive hotel of ga juist voor een adults only formule. Reis je met kids, dan is een kindvriendelijke verblijfsplaats van groot belang! Deze drie hotels in Malgrat de Mar hebben voor ieder wat wils:

  • Een all inclusive vakantie is pas echt ontspannen; je hoeft aan niets te denken! Ibersol Sorra d’Or maakt deze formule extra relaxt met een zwembad, zonneterras en live muziek. Het hotel is daarnaast kindvriendelijk en heeft veel leuks voor de kleintjes, zoals een speeltuin, kinderbad en miniclub.
  • Hotel Tropic Park is één van onze meest gewaardeerde hotels. Waarom? Een binnen- én buitenzwembad om mee te beginnen. Daarnaast geniet je ook nog van een sauna, tennisbanen en leuke faciliteiten voor de kinderen, zoals een miniclub en apart kinderbad.
  • Verblijf je graag in een adults only hotel waar je meer rust kunt pakken? Sumus Hotel Monteplaya is een fijne optie. Buiten loopt een waterval het zwembad in voor een tropisch gevoel en een lekkere rugmassage. Daarnaast bevind je je direct aan de boulevard en het strand!

Kust en cultuur, je vindt het volop in Malgrat de Mar! Wat zou jij doen tijdens jouw vakantie in deze badplaats?

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *