Mooiste stadshotels

De mooiste stadshotels; stedentrippen in stijl!

Een stedentrip is wat ons betreft altijd een goed idee. Wil je een keer iets écht bijzonders? Kies dan voor een verblijf in deze mooiste stadshotels. We maken een handige selectie van stadshotels dichtbij huis, in Europa en daarbuiten. Kijk je mee?

De mooiste stadshotels dichtbij huis

Mooiste stadshotels, Pillows Grand Boutique Hotel ReylofLaten we dichtbij huis beginnen met de mooiste stadshotels. Een stedentrip waar je met de auto naartoe rijdt is perfect voor een mini-break!

  • Een stedentripje naar de Belgische stad Gent? Verblijf in het prachtige Pillows Grand Boutique Hotel Reylof dat gevestigd is in een charmant 18e-eeuws pand. Niet alleen de centrale ligging in het historische centrum is een plus, dat geldt ook voor de prachtige kamers met hoge plafonds en grote ramen, het toprestaurant en het wellnesscentrum.
  • Het mooiste stadshotel van Amsterdam is misschien wel NH Collection Amsterdam Grand Hotels Krasnapolsky. Dit hotel op De Dam heeft niet alleen een super centrale ligging, je kunt ook rekenen op een flinke dosis luxe in de vorm van chique kamers en restaurant met Michelin-ster.
  • Een mooi stadshotel in Rotterdam gezocht? Bij Hotel New York verblijf je in het voormalige hoofdkantoor van de Holland America Line. Je waant je hier echt in 1917; de oorspronkelijke details zijn bij de renovatie zoveel mogelijk behouden. De ligging aan de Maas en de knusse cocktailbar maken jouw stedentrip compleet.
  • Misschien iets verder van huis, maar wij zouden direct in de auto of het vliegtuig stappen voor een verblijf in Hotel Indigo Berlin – East Side Gallery in Berlijn. Wij zijn dol op de industriële inrichting en zien onszelf al een drankje drinken bij de rooftopbar. Helemaal fijn is de ligging tegenover de East Side Gallery; het meest bijzondere overgebleven stuk van de Berlijnse Muur.

Pareltjes van stadshotels in Europa

Mooiste stadshotels, H10 Duque de LouleWat de mooiste stadshotels in Europa zijn? Wij selecteerden deze pareltjes in Rome, Lissabon, Barcelona, Praag, Athene en Madrid:

  • Vanwege het prachtige dakterras met panoramisch uitzicht van H10 Duque de Loule zetten wij een stedentrip naar Lissabon op de bucketlist. De Portugese interieurontwerper Lázaro Rosa-Violán heeft op een unieke manier hedendaagse comfort en design weten te combineren met de 18e-eeuwse details van het pand. Zo kom je er o.a. de typische blauwwitte Portugese tegeltjes tegen.
  • Rome staat bovenaan onze Top 10 stedentrips; de historische stad is één groot openluchtmuseum. Wil je jouw stedentrip extra bijzonder maken? Kies voor het stijlvolle Hotel 87 EightySeven. Je verblijft in hartje Rome, kunt rekenen op comfortabele kamers én komt compleet tot rust op het dakterras met jacuzzi. En dan hebben we het nog niet eens over de wellnessfaciliteiten gehad. Een stedentrip was nog nooit zo ontspannen!
  • Eén van de mooiste stadshotels van Barcelona? Wat ons betreft gooit Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas hoge ogen. Dankzij de modern ingerichte kamers, ligging op steenworp afstand van Las Ramblas én het prachtige dakterras met zwembad wordt het gegarandeerd een geslaagde stedentrip.
  • Een stedentrip naar de Griekse hoofdstad Athene is hot! Coco-mat Athens BC Hotel ligt in het historische centrum en biedt een prachtig uitzicht op de wereldberoemde Arkopolis vanaf het dakterras. Dat terras beschikt trouwens ook over een fijn zwembad om bij te komen van het vele slenteren en om de meest fantastische zonsondergangen te spotten. Wij zijn verliefd!
  • Een stedentrip naar Madrid is al een feestje op zich, maar met een verblijf in NYX Hotel Madrid is het feest helemaal compleet. Op warme dagen ontsnap je aan de drukte van de stad op het dakterras met zwembad. De moderne en stijlvolle inrichting én de uitstekende ligging zorgen ervoor dat dit een onvergetelijke reis wordt!

Prachtige stadshotels buiten Europa

Mooiste stadshotels, Address Beach ResortVoor een stedentrip buiten Europa staan New York en Dubai – twee echte metropolen – op de bucketlist. En we zouden graag verblijven in een van deze mooie stadshotels:

  • Stad & strand combineer je in een handomdraai tijdens een vakantie in Dubai. Helemaal als je kiest voor Address Beach Resort. Dit luxe hotel ligt direct aan het strand, maar het (letterlijke) hoogtepunt van dit hotel is toch wel het inifinity-zwembad op de 75e verdieping. Wat een geweldig uitzicht!
  • Wij zijn dol op de industriële doch gezellige inrichting van Hotel Moxy Times Square. Je verblijft op ca. 10 minuten van Times Square en hebt de keuze uit maar liefst vijf eetgelegenheden, waaronder een visrestaurant en sandwich-shop. De dag sluit je gezellig af op het dakterras met een cocktail en uitzicht over de New Yorkse skyline.

Welk van deze mooie stadshotels staat nu op jouw bucketlist?  

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *