Stranden Mauritius

Retourtje naar de tropen? Check de mooiste stranden van Mauritius

Het grootste pluspunt van Mauritius? De hagelwitte stranden vol palmbomen aan helderblauw water. En met enorm veel kustlijn (lang leve eilandvakanties!) zijn er erg veel van deze paradijselijke stranden te vinden. Op zoek naar de mooiste stranden van Mauritius!

De mooiste stranden in Noord- en West-Mauritius

Stranden Mauritius: WestkustDe meest populaire stranden vind je aan de noord- en westkust van het eiland. De stranden liggen hier achter de centrale bergrug, welke wind en regen tegenhoudt. We maakten een kleine selectie:

  • In het noordwesten van Mauritius vind je Trou aux Biches. Met dank aan het schone water en de vele faciliteiten staat dit strand bekend als een van de beste van het hele eiland. Je kunt er rekenen op 2 km aan wit zandstrand en koraalriffen voor de kust. Ideaal voor een ochtendje of middagje duiken!
  • Iets ten noorden van Trou aux Biches vind je Mont Choisy, één van de langste stranden van Mauritius. In de weekenden vind je hier geen rust, maar vooral gezelligheid. Doordeweeks en de ochtenden hoef je het strand met aanzienlijk minder mensen te delen.
  • Over naar het kleinste strand van Mauritius! Op La Cuvette heerst daardoor een rustige en intieme sfeer. In de bijna verborgen baai zal je versteld staan van het kristalheldere water!
  • Het strand van Flic en Flac is populair bij de locals. In het weekend verschijnen er eetkraampjes langs de rand van het strand en regelmatig verzamelt de lokale bevolking zich hier voor een avond vol muziek en lekker eten.
  • Voor een mooi uitzicht ga je naar Tamarin Beach. Terwijl je neerstrijkt op een ligbedje geniet je van een geweldig uitzicht op de Black River Mountain.

Sunsnacken aan de stranden in Oost-Mauritius

Stranden Mauritius: oostkustAan de oostkust vind je misschien wel enkele nog mooiere stranden. Toch komen hier minder toeristen: de resorts aan deze kant van het eiland zijn hier over het algemeen een stukje duurder.

  • Île aux Cerfs is één van de bekendste stranden van Oost-Mauritius. Het strand is vernoemd naar de herten (cerfs) die hier ooit rondliepen. Anno 2017 komen hier vakantiegangers om te genieten van een dagje zon. Families zie je er veel; door het ondiepe water is het er veilig. Sportievelingen kunnen gebruik maken van de vele watersportfaciliteiten.
  • Met maar liefst een lengte van ca. 10 km is er altijd wel een fijn plekje te vinden op Belle Mare Plage. Het is daarnaast de populairste duik- en snorkelplek aan de oostkust; je vindt hier The Pass, een van de populairste duikplekken.
  • Voor duiken zit je ook goed bij Blue Beach, een strand dat onderdeel uitmaakt van een beschermd marinepark. Relaxen in de zon is hier uiteraard ook mogelijk!

Ook bijzonder!

Stranden Mauritius: Le MorneIn het uiterste zuidwesten van het eiland vind je Le Morne Beach, een strand dat doorgaans aanzienlijk rustiger is dan bijv. de stranden in het noorden en westen. Dit ongerepte strand biedt het ideale plaatje; palmbomen om onder te ontspannen, zon waarvan je langzaam wegdoezelt en een cocktail zodra je dorst hebt gekregen. Sluit je ogen en je ziet het tafereel vast voor je!

Dit deel van het eiland bezoek je overigens niet alleen vanwege één van de mooiste stranden van Mauritius; je vindt er ook een hoop cultuur. Het strand ligt op het – bijna gelijknamige – schiereiland Le Morne Brabant.

Dit schiereiland was in de 19e eeuw een toevluchtsoord voor gevluchte slaven. Na de afschaffing van de slavernij reisde een politie-expeditie naar het eiland om het goede nieuws te vertellen. Niet alle slaven begrepen de boodschap; ze sprongen van de rotsen af, hun dood tegemoet. Vanwege deze geschiedenis staat het in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Onze favoriete strandhotels op Mauritius

Stranden Mauritius: hotelsMet een kustlijn waar je u tegen zegt, liggen de meeste hotels direct of op slechts een steenworp afstand van een van bovenstaande stranden. Om je het kiezen iets makkelijker te maken, hebben we onze favoriete hotels voor je op een rij gezet:

  • In alle rust en onbezorgd genieten op het prachtige schiereiland Le Morne Brabant? Riu Palace Mauritius hanteert een adults only én all inclusive formule. En omdat het samen met twee andere hotels één groot complex vormt, heb je extreem veel faciliteiten tot je beschikking.
  • Le Palmiste Resort & Spa is een kleinschalig hotel op een steenworp afstand van het strand van Trou aux Biches. Je hebt de beschikking over o.a. een wellnesscentrum, restaurant, twee bars, drie zwembaden en een breed aanbod aan sportfaciliteiten.
  • Voor een geslaagde familievakantie ga je naar Beachcomber Le Canonnier. Dankzij de aanwezigheid van een miniclub hoeven kinderen zich geen moment te vervelen en volwassenen vinden ontspanning in het wellnesscentrum. Daarnaast heb je de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.

Zie jij jezelf al liggen op een van deze tropische stranden van Mauritius?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *