Vakantie Chiang Mai

Meer dan strand! Ontdek Chiang Mai in Noord-Thailand

Zuid-Thailand is een populaire vakantiebestemming voor velen. Strand en zon lonken hier! Cultuurzoekers kunnen echter beter Noord-Thailand aan hun bucketlist toevoegen. Wij reizen mentaal met je mee door de mooiste stad van het noorden: het adembenemende Chiang Mai.

Wat onderscheidt Noord-Thailand van de rest van het land? In tegenstelling tot het zuiden – waar strand de boventoon voert – zijn er in het noorden leuke tours en excursies door de betoverende Thaise natuur. De leukste activiteiten vind je in en rondom Chiang Mai! Denk bijvoorbeeld aan ziplinen door de jungle en het spotten van geredde olifanten. Hieronder belichten wij het mooiste van het mooiste en het gaafste van het gaafste van deze levendige stad.

Chiang Mai in een notendop

Chiang Mai, Noord-Thailand; natuurChiang Mai staat voornamelijk bekend om haar mooie natuur en fantastische sfeer. De stad ligt tussen de hoge bergen van Noord-Thailand in. Het biedt een soelaas in vergelijking met de drukte van Bangkok, want de stad heeft ondanks haar levendigheid een relaxt karakter behouden.

Toch is Chiang Mai niet klein. Sterker nog, het is na Bangkok de grootste stad van Thailand! Dat betekent dat er van alles te doen is. Er zijn prachtige bezienswaardigheden die je echt niet wilt missen. Deze bezienswaardigheden spotten én lokale gerechten proeven hoeft in Chiang Mai niet duur te zijn. Waar Zuid-Thailand aan de prijzige kant kan zijn voor Thaise begrippen, is Chiang Mai erg vriendelijk voor de portemonnee! Zo houd jij je geld in je zakken en weet je toch een fantastische ervaring aan jouw reisrugzak toe te voegen.

Chiang Mai verkennen kan op een unieke wijze: met een tuk-tuk of een songtaew. Een songtaew wordt ook wel een bahtbus genoemd. Dit is een soort (kleine) bus met twee rijen zitplaatsen die je voordelig van locatie naar locatie brengt. Tuk-tuks en taxi’s zijn een comfortabeler alternatief; deze zijn echter ook net iets duurder. Hoe je ook door Chiang Mai reist, je zult versteld staan van al het moois!

Avontuurlijk Chiang Mai

Als er één garantie is voor een vakantie in Chiang Mai, dan is het wel dat je je niet zult vervelen. Zelfs niet als je op zoek bent naar een echte thrill! De meest avontuurlijke activiteiten vind je ten noordwesten van het centrum met als tofste activiteiten het Elephant Nature Park en de Eagle Track.

Vakantie Chiang Mai, Noord-Thailand; Elephant Nature ParkElephant Nature Park is een waar pareltje. Waar vroeger veel olifanten als toeristische attractie werden ingezet en extreem werden verwaarloosd, heeft dit park de taak op zich genomen om mishandelde en gewonde olifanten op te vangen en een nieuw thuis te geven. Toeristen kunnen de olifanten fruit voeren en zien hoe de machtig mooie dieren zich in de rivier wassen. Wees er wel op tijd bij en reserveer al voor je vakantie een plekje, want het zit snel vol!

Wil je door de jungle slingeren als een aap? Of het gevoel hebben door de natuur te zweven als een arend? Dan mag ziplinen tijdens jouw vakantie in Noord-Thailand niet ontbreken. De Eagle Track in Chiang Mai brengt je dwars door de jungle. Een kort tripje is het niet: je kunt tot wel twee uur door de lucht zweven.

Shoppen in Chiang Mai

Slenteren langs winkeltjes en hier en daar een snuisterij aanschaffen kan perfect in Chiang Mai. Er zijn twee bijzondere markten die je gezien moet hebben, al is het maar om de sfeer te proeven: de Sunday Walking Street en de Night Bazaar.

De Sunday Walking Street is een fenomeen in Chiang Mai. Iedere zondag stallen talloze marktkooplieden hun spullen uit in de oude stad. Handgemaakte tassen, sarongs (een soort Aziatische wikkelrok), theepotjes en knick knacks zijn hier te vinden. Juist omdat de locals de markt ook bezoeken, is dit de perfecte plek om de atmosfeer van Chiang Mai te ervaren. De Sunday Walking Street start rond 16.00 uur en eindigt om middernacht. Breng ook zeker een bezoekje aan de Night Bazaar. Een groot deel van de bevolking leeft van de verkoop van hun waren op deze bazaar. Behalve snuisterijen in allerlei kraampjes zijn er ook altijd muzikanten en straatartiesten aanwezig die voor entertainment zorgen.

De tempels van Chiang Mai

Chiang Mai, Noord-Thailand; Wat Phra That Doi SuthepDenk je aan Thailand, dan denk je aan tempels. Heel veel tempels. De populairste tempel van Chiang Mai onder toeristen is de Wat Phra That Doi Suthep. Beklim je de 309 treden van dit kunststuk, dan word je beloond met een beeldschoon uitzicht over Chiang Mai. De tempel is namelijk gebouwd op de berg waar het gebouw tevens naar is vernoemd, de Doi Suthep. Is de trap wat veel voor je? Er is tevens een lift aanwezig.

De Wat Umong, ook wel de Forest Temple genoemd, is weer van een heel ander kaliber; deze ligt middenin de jungle aan de voet van de Doi Suthep. De tempel kenmerkt zich door de met mos begroeide boeddhabeelden en de drie met elkaar verbonden tunnels waar je doorheen kunt lopen.

Tenslotte vind je in het historische centrum van Chiang Mai de Wat Chedi Luang. Deze tempel stamt uit 1481. Tijdens een aardbeving in de 16e eeuw is de stupa (de ronde piek die op veel Thaise tempels prijkt) ingestort, waardoor de tempel een belangrijk deel van haar structuur heeft verloren. Eind 20e eeuw is een restauratieplan in gang gezet. Dit heeft verdere schade en verwaarlozing voorkomen.

De mooiste hotels in ons aanbod

Heb je Chiang Mai op het oog? Er zijn veel hotels om uit te kiezen zonder dat je de hoofdprijs betaalt. Wij hebben drie comfortabele hotels geselecteerd die je bezoek in Thailand compleet maken.

  • Het sfeervol ingerichte Ratilanna Riverside Spa Resort biedt ontspanning na een dag struinen door Chiang Mai en omgeving. Het boutique hotel heeft een gratis shuttleservice naar de Night Bazaar en een fantastisch zwembad. Ook kun je heerlijke Thaise massages boeken!
  • The Empress Chiang Mai ligt in het centrum van Chiang Mai; ideaal dus als je de rest van de stad wilt verkennen. In het hotel zelf beschik je over een fijn zwembad en een heuse cocktaillounge waar je verkoelende drankjes bestelt.
  • Verblijf je in The Imperial Mae Ping Hotel dan kun je heerlijk ronddobberen in een zwembad tussen de bomen in. En wat dacht je van een wellnesscentrum om je spieren even goed los te laten kneden?

Nieuwsgierig geworden naar Chiang Mai, maar heb jij jouw ultieme verblijfsplaats nog niet gevonden? Bekijk dan ons gehele aanbod!

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *