Mooiste stranden Spanje

Las playas más bonitas: de mooiste stranden van Spanje

Vraag honderd mensen naar de mooiste stranden van Spanje en je zult honderd verschillende antwoorden krijgen. Er zijn ook zoveel prachtige stranden! En het blijft nu eenmaal een kwestie van smaak. Om je toch een beeld te geven van de mooie stranden die het zonovergoten land rijk is, zetten we de wat ons betreft mooiste Spaanse stranden op een rij.

1. Cala Bassa (Ibiza)

Het Spaanse eiland Ibiza nodigt – met dank aan de vele brede stranden en kleine baaitjes – uit tot een weekje relaxen. Wij doen dit bij voorkeur bij Cala Bassa, in het noordwesten van het eiland.

Waarom wij dit een van de mooiste stranden van Spanje (en daarmee automatisch ook van Ibiza) vinden? De rotsen rondom de baai lenen zich voor een duik in het water en chillen kan in de ‘rock pools’ of in de schaduw van de bomen die het strand omringen. Er zijn enkele restaurants en bars en ook douches, toiletten en kleedruimtes zijn aanwezig.

Het strand is per auto te bereiken, maar nog leuker is om dit met de boot te doen. Bijvoorbeeld vanaf de badplaats Sant Antoni Portmany.

Bekijk meer mooie stranden op Ibiza

Palladium Hotel Palmyra, IbizaHet kleinschalige maar luxe Palladium Hotel Palmyra is in mediterrane stijl ingericht en ligt nabij het centrum van San Antoni de Portmany, de boulevard én het strand. Cala Bassa is binnen handbereik als je in de haven op de boot stapt!
Mooiste stranden Spanje - Cala Bassa

2. Playa de Calahonda (Costa del Sol)

De meest bekende plek van de badplaats Nerja aan de Costa del Sol is het Balcón de Europa. Wie op dit balkon – dat de naam in 1884 van Koning Alfonsa XII kreeg – staat, wordt getrakteerd op een geweldig uitzicht over de kustlijn. Maar dat is niet alles; je kunt vanaf daar ook nog eens een van de mooiste stranden van Spanje bewonderen.

Playa de Calahonde ligt namelijk onder het balkon; via een trap loop je zo naar het gemoedelijke en vooral kleine strand. Het is slechts 120 meter lang. Wel kun je er rekenen op tal van faciliteiten, waaronder douches en hangmatten. Ook de reddingsbrigade huist hier.

En aan het einde van de dag? Dan loop je de trap weer op en heb je in het oude centrum van Nerja de keuze uit leuke (tapas)barretjes om de dag op een gezellige manier af te sluiten.

Bekijk meer mooie stranden aan de Costa del Sol

Bijzondere vakantiebestemmingen: Nerja, Hotel Balcon De Europa Hotel Balcon De Europa grenst aan de gelijknamige boulevard en beschikt over o.a. een zwembad met jacuzzi op de 5e verdieping en twee restaurants (waarvan één aan het strand!).
Mooiste stranden Spanje - Playa de Calahonda

3. Cala Llombards (Mallorca)

Van alle Spaanse eilanden herbergt Mallorca misschien nog wel de meeste stranden; door een kustlijn van bijna 600 km vind je hier meer dan 175 baaien en stranden. Favoriet bij ons is Cala Llombards, een strand in het zuiden.

Waarom dit strand wat ons betreft tot een van de mooiste stranden van Spanje behoort? Het ligt in een idyllische baai en wordt omgeven door pijnbomen en rotsen. Dat oogt ruig, maar niets is minder waar; door het ondiepe en rustige water is het juist populair bij families.

Je kunt er ligbedjes huren voor een ontspannen dagje onder de Spaanse zon en het zoute water spoel je eenvoudig van je af met dank aan de aanwezige douches. Dorst gekregen? Er is een bar aanwezig voor verkoelende drankjes. Het is trouwens ook een prachtige baai om te snorkelen. Neem je snorkelset dus mee!

Bekijk meer mooie stranden op Mallorca

Hotel Santanyi Port, MallorcaJe hebt de best of both worlds in handen wanneer je kiest voor een verblijf in Hotel Santanyi Port. Je bent in no time op dit geweldige strand en ook de levendige badplaats Cala d’Or ligt op rijafstand. Extra punten voor het fijne zwembad.
Mooiste stranden Spanje - Cala Llombards

4. Playa Granadella (Costa Blanca)

Als het aan de Spanjaarden zelf ligt – en wie kan het nu beter weten – is Playa Granadella zeker een van de mooiste stranden van Spanje. Het werd ook twee keer door een Spaanse tv-zender daadwerkelijk uitgeroepen tot het mooiste strand van het hele land. En we begrijpen waarom…

Het (kiezel)strand – dat op ca. een uurtje rijden van Benidorm ligt – is idyllisch te noemen. Het strand ligt in een kleine hoefijzervormige baai met helderblauw water (neem je snorkelset mee!). Het wordt omgeven door grillige rotsen en pijnbomen.

Groot is het strand niet; het heeft een lengte van slechts 220 meter. In het hoogseizoen raden we je daarom aan om vroeg op pad te gaan om het beste plekje te scoren.

Bekijk meer mooie stranden aan de Costa Blanca

RH Ifach, CalpeTussen Playa Granadella en Benidorm vind je RH Ifach in Calpe. De naam dankt dit hotel aan het geweldige uitzicht op de berg Peñon de Ifach. Je kan met een slechter uitzicht aan het zwembad liggen!
Mooiste stranden Spanje - Playa Granadella

5. Dunas de Maspalomas (Gran Canaria)

Het is een klein beetje een vreemde eind in de bijt, we geven het toe. Dunas de Maspalomas is namelijk niet alleen een strand; het omvat een enorm woestijngebied met zandduinen die tot wel 10 meter hoog reiken. Eindeloos lijken ze te zijn!

Maar dat is niet helemaal waar; wie door dit duingebied op Gran Canaria loopt, zal uiteindelijk toch echt bij het strand van Playa del Inglés uitkomen. Dat bevindt zich namelijk achter de duinen. En na dat stuk wandelen, is een relaxdag meer dan welkom. Met een glimlach op je gezicht omdat je net zo’n prachtig gebied hebt mogen aanschouwen.

Lees meer over Dunas de Maspalomas

Abora Catarina by Lopesan Hotels, Gran CanariaPraktisch naast de duinen verblijven? Kies dan voor Abora Catarina by Lopesan Hotels. De faciliteiten lijken haast zo oneindig als de duinen en je kunt er – voor een volledig verzorgde vakantie – verblijven o.b.v. all inclusive.
Mooiste stranden Spanje - Dunas de Maspalomas

Nog meer mooie stranden in Spanje

Het was nog geen makkelijke opgave om onze vijf favoriete mooiste stranden in Spanje op een rij te zetten. Want er zijn er zoveel! Wil je meer keuze? Lees ook eens onderstaande artikelen:

Aan welk van deze mooiste stranden in Spanje zou jij graag jouw handdoek uitvouwen?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *