Mooiste stranden Menorca

Gespot! De mooiste stranden van Menorca

Op zoek naar een minder bekende strandbestemming in Europa? Wij tippen Menorca! De kustlijn van het Spaanse eiland wordt gekenmerkt door baaitjes met bijzondere kleine stranden, rotsformaties en langere zandstranden. Stuk voor stuk pareltjes, maar wat zijn nu de mooiste stranden op Menorca? We zetten ze op een rij. Vamos a la playa!

Het Spaanse eiland Menorca, onderdeel van de Spaanse eilandengroep Balearen, heet in het Latijn insula minor. Dit betekent letterlijk vertaald ‘kleiner eiland’. Dat betekent geenszins dat Menorca nu echt klein is. Er is meer dan 200 km aan kustlijn te vinden en er zijn talloze stranden met prachtige uitzichten te vinden.

Tijd om de mooie stranden van Menorca op een rij te zetten en je meteen op weg te helpen met hotels die dichtbij deze pareltjes liggen.

Kun je na het lezen van dit artikel niet kiezen uit deze mooiste stranden op Menorca? Huur een auto en ga een of meerdere dagen strandhoppen. In het laagseizoen huur je voor ca. 225,- een auto voor een week.

Cala en Turqueta

Mooiste stranden Menorca: Cala en TurquetaKlein, maar fijn én een van de bekendste en mooiste stranden van Menorca; dat is Cala en Turqueta, een pareltje aan de zuidkust van het eiland. Het staat bekend om het turkooizen water en daar dankt het dan ook direct haar naam aan.

Het blauwe water steekt fel af tegen het fijne, witte zand. Het strand wordt omgeven door kliffen met dennenbomen. Deze optelsom zorgt ervoor dat de inham haast Caribisch aandoet. Even lijk je ver weg van de bewoonde, toeristische wereld.

Hoewel je er dan wel weer – hoe fijn! – toiletten vindt. En bij de parkeerplaats vind je een chiringuito, een typische Spaanse strandtent. Wees er wel op tijd uit om een plekje te bemachtigen, want het strand is klein en dat geldt ook voor de bijbehorende parkeerplaats.

Appartementen MenorcaMar, MenorcaCala en Turqueta ligt redelijk afgelegen, maar vanaf het populaire Cala’n Bosch ben je er in ruim een half uur rijden. Hier verblijven? Wij tippen Appartementen MenorcaMar. Het complex – met fijn buitenbad – voelt aan als een klein vakantiedorp.

Cala Mitjana

Mooiste stranden Menorca: Cala MitjanaEen plekje zoeken vinden op Cala Mitjana is niet zo moeilijk; genoeg ruimte op dit langgerekte strand, dat door menigeen in één adem wordt genoemd met ‘mooiste stranden Menorca’. Waar het strand deze eer aan te danken heeft?

Het strand ligt in een klein ongerept baaitje en wordt omgeven door pijnbomen, die direct ook voor de nodige schaduw zorgen. De kliffen rondom zijn een geliefd object van zwemfanaten, die gerust een sprong vanaf een meter of 10 wagen. Een tof schouwspel. En de zonsondergang? Die wil je!

Ook fijn: naast Cala Mitjana ligt het kleinere Cala Mitjaneta. Aan beide kanten van de stranden vind je geweldige uitzichtpunten voor foto’s van het strand. Alsof het een ansichtkaart is!

Melia Cala Galdana, MenorcaCala Mitjana en Cala Mitjaneta liggen op ca. 10 minuten lopen van Cala Galdana. In deze badplaats verblijven? Check Melia Cala Galdana. Dit luxe hotel beschikt over meerdere zwembaden en een ander strand pal voor de deur.

Playa de Son Bou

Mooiste stranden Menorca: Son BouKleine baaitjes; wij vinden ze geweldig. Maar misschien ben jij van de lange stranden. Dan tippen we graag het langste strand van het eiland, het 4 km lange Playa de Son Bou.

Dit strand ligt – en de naam doet het al vermoeden – in Son Bou, één van de populairste badplaatsen op Menorca.

Op dit strand zijn ze helemaal ingespeeld op het toerisme; het is voorzien van alle gemakken. Er zijn ligbedden en parasols te huur, lokale ondernemers bieden watersporten aan, er is een ruime parkeerplaatsen en er zijn een paar tentjes voor een hapje en drankje.

Royal Son Bou Family Club, MenorcaEen geweldige vakantie voor jong & oud? Bij Royal Son Bou Family Club lukt dit zonder twijfel. Het familiehotel ligt om de hoek van dit mooie strand en biedt zoveel faciliteiten dat je je haast niet kunt vervelen. En je kunt o.b.v. all inclusive verblijven.

Cala’n Porter

Mooiste stranden Menorca: Cala'n PorterOf de mooiste stranden van Menorca ook kindvriendelijk zijn? Ja. In elk geval wel als we het over het strand van Cala’n Porter hebt. Het strand – dat direct aan het centrum biedt – is per trap bereikbaar.

Wees niet bang dat je voor elk drankje of hapje de klim moet trotseren; op het strand zelf zijn eettentjes aanwezig. Ook kun je er ligbedjes en parasols huren, zijn er douches aanwezig en worden er watersporten aangeboden.

Fijn; het strand loopt langzaam af in zee en doordat het wordt beschermd door kliffen is er weinig wind aanwezig. Dat is nog eens rustig zandkastelen bouwen met het kleine grut.

Nog meer mooie stranden op Menorca

Met zoveel stranden op één eiland was het nog lastig kiezen. En moesten we ook wat pareltjes skippen. Of toch niet…? We geven je gewoon nog wat extra mooie stranden op Menorca. Komt ‘ie!

  • Een van de populairste – en let op; dus ook wat drukkere – stranden is Cala Galdana. Het hoefijzervormige strand strekt zich uit over een lengte van 400 meter en wordt omringd door rotsen. Je kunt er rekenen op een flinke reeks aan faciliteiten, waaronder ligbedjes en parasols om te huren, leuke strandtentjes en watersportmogelijkheden.
  • Het strand van de badplaats Cala’n Bosch is perfect voor kinderen doordat de zeebodem geleidelijk afloopt. Het wordt omgeven door vlakke duinen, die zorgen voor beschutting.
  • Ontdek de zee onder of boven water! Playa Fornells biedt veel voor avontuurlijke reizigers en is dan ook een favoriet bij watersportliefhebbers. Waag je kans en ga duiken, zeilen of windsurfen. Of doe het rustiger aan en maak een boottochtje.
  • Zonnen tussen de locals? We tippen het oostelijk gelegen Sa Mesquida. Naast een parkeerplaats en kiosk zijn er weinig faciliteiten. En dat betekent rust, zeker doordeweeks als de bewoners van het eiland aan het werk zijn.

Aan welk van deze mooie stranden op Menorca zie jij jezelf wel liggen?

Bekijk ook de mooiste stranden op andere Spaanse eilanden:

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *