Vakantie Menorca tips

Op vakantie naar Menorca? Check deze tips!

Ga jij binnenkort op vakantie naar het zonovergoten Spaanse eiland? Met onze tips over Menorca weet je in no time alles over jouw vakantiebestemming. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad. Wel zo fijn!

Je kunt onvoorbereid vertrekken naar Spanje en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter – als je het ons vraagt – het maximale uit als je je een beetje inleest in je vakantiebestemming. Check deze Menorca-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je niet mag missen.

Heb je nog geen vakantie geboekt, maar ben je na het lezen van dit artikel wel overtuigd dat Menorca de juiste vakantiebestemming is voor jou? Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips.

Waar ligt Menorca?

Menorca maakt onderdeel uit van de Balearen. Je vindt deze Spaanse eilandengroep – waar ook Mallorca, Ibiza en Formentera toe behoren – in de Middellandse Zee, ten oosten van het Spaanse vasteland.

In de zomermaanden is de eilandengroep een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Dit dankt het aan het mediterrane klimaat en – zéker niet onbelangrijk – de korte vluchttijd. Vlieg je vanaf Amsterdam naar Menorca? Dan sta je in ca. 2,5 uur op Spaanse bodem.

Waar staat Menorca bekend om?

De bekendste bijnaam van Menorca is buggy-eiland en daarmee heb je meteen te pakken waar dit eiland bekend om staat; het is kindvriendelijk. Dat zit hem niet alleen in eerdergenoemde geringe vluchttijd, maar ook in de kleine baaitjes waar het veilig zandkastelen bouwen is én het aanbod aan kindvriendelijke hotels.

Toch kan je er ook zonder kinderen een geweldige vakantie beleven. Mede door de compactheid. Het eiland is met een oppervlakte van ca. 700 km² vijf keer zo klein als buureiland Mallorca. Dit heeft als voordeel dat je veel van Menorca in een korte tijd kan zien. Je hebt dus niet per se een vakantie van twee weken nodig.

Zien & doen op Menorca: de ultieme tips

Zo fijn; door de oppervlakte van Menorca kun je in een korte tijd veel zien. We begrijpen het echter ook als je niet je hele vakantie wil volproppen met activiteiten, maar gewoon simpelweg een of meerdere dagen aan het zwembad of strand wil vertoeven.

Vakantie Menorca tips: doenDaarom zetten we hieronder vooral de belangrijkste highlights op een rij. Dat wat je echt niet mag overslaan tijdens een vakantie op Menorca:

  • Menorca mag dan niet enorm groot zijn, het heeft wel een kustlijn van 200 km én dus heel veel baaitjes en strandjes om aan te relaxen. Welke stranden we aanraden? We hebben de mooiste stranden op Menorca op een rij gezet.
  • Combineer jij strand graag met cultuur? Bezoek de voormalige hoofdstad van Menorca, Ciutadella. De geschiedenis gaat vele eeuwen terug, maar door een inval van de Turken in de 16e eeuw is veel verloren gegaan. Dit geldt echter niet voor de 13e-eeuwse kathedraal, een plaatje! Het telt daarbij eindeloos veel charmante straatjes met gebouwen uit de 17e en 18e eeuw.
  • Het hoogste punt van Menorca? Dat is de ca. 350 meter hoge berg Monte Toro. Onderschat de klim niet; op sommige plekken is het steil en ga je al slingerend naar boven. Gelukkig hoef je dit niet te voet te doen. De top is per auto te bereiken. En het uitzicht is de moeite meer dan waard!

Bekijk wat je nog meer kunt doen op Menorca

De beste reistijd voor Menorca

Door de ligging in de Middellandse Zee kun je op Menorca rekenen een mediterraan klimaat. Dat betekent dat de zon hier van april t/m oktober zo’n 10 uur per dag schijnt. Deze maanden zijn dan ook het meest populair. Welke maand voor jou geschikt is? Dat is afhankelijk van je plannen!

Kom jij naar Menorca voor zon, zee & strand en doe je beperkt aan sightseeing? Dan zijn de maanden juni, juli, augustus en september erg fijn. Je kunt dan rekenen op maximale temperaturen van 21 tot 30 °C. Er is dan ook nagenoeg geen regen en de watertemperatuur schommelt rond de 23 °C.

Ga jij voor een actievere vakantie en wil je de charmante bergdorpjes bezoeken, wandelen in prachtige natuurgebieden en cultuur snuiven? Dan tippen we de maanden mei en oktober, wanneer het er tussen de 18 tot 23 °C graden is. En regen? Die is er dan ook nog beperkt.

De leukste hotels op Menorca

Vakantie Menorca tips: hotelsDe keuze aan hotels en appartementen op Menorca is ruim; we hebben ca. 100 accommodaties in ons aanbod. We pikten er speciaal voor jou een aantal favorieten van onze vakantiegangers uit:

  • Ga jij naar Menorca vanwege het familievriendelijke imago en wil je een dosis waterpret? Dan past Carema Beach Menorca ongetwijfeld goed in jouw straatje. Een zwembad is binnen handbereik en het hotel ligt direct aan het strand dat langzaam afloopt in zee.
  • Vervelen is geen optie bij Hotel Zafiro Menorca. Het hotel beschikt over meerdere zwembaden en diverse wellness-, sport- en kinderfaciliteiten. Bovendien ligt het op loopafstand van een prachtig strand en allerlei leuke restaurants. Heb je zin om zorgeloos te genieten? Verblijf dan o.b.v. all inclusive!
  • Reis je zonder kinderen en ben je op zoek naar rust? Kies dan voor La Quinta Menorca by Portblue Boutique. Je beleeft een relaxte vakantie dankzij de adults only formule van het hotel én de uitstekende wellnessfaciliteiten. Bovendien zijn er prachtige stranden binnen handbereik. Wat wil je nog meer?

Heb je graag de keuze uit meer hotels? Met deze handige links vind je eenvoudig de accommodatie die bij jou past.

Vervoer op Menorca

Om veel in een korte tijd te zien, raden we je aan een auto te huren. Dit kan bij ons eenvoudig tijdens boeking. Heb je dat niet gedaan & wil je alsnog een auto huren? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Liever georganiseerd op pad? Er worden – o.a. via onze partner GetYourGuide – talloze excursies aangeboden ter plaatse. Zo kun je een uitstapje maken naar de prachtige plaatsen in het westen of – wanneer je voor iets speciaals wilt gaan – een ballonvaart maken. En een boottochtje is altijd een goed idee!

Meer tips voor een vakantie op Menorca

Vakantie Menorca tips: extraTot slot; nog een aantal extra Menorca-tips om alles uit jouw vakantie te halen:

  • Je hebt de keuze uit meerdere badplaatsen op het Spaanse eiland. Maar welke past er nu bij jou? We hebben leukste badplaatsen op Menorca op een rij gezet om je op weg te helpen.
  • De inwoners van Menorca spreken Spaans of Catalaans. Mocht je dit zelf niet spreken, is er geen man over boord; je kunt hier goed uit de voeten met de Engelse taal.
  • Gaan vakantie en lekker eten voor jou hand in hand? We hebben een blog geschreven met fijne eet-adresjes op Menorca.
  • Ga je met het gezin naar Menorca? Dan hebben we nog wat extra tips voor jouw familievriendelijke vakantie op het Spaanse eiland.

Zie jij door onze tips een Menorca-vakantie helemaal zitten? Dan rest je alleen nog een vakantie uit te zoeken of – als je dat al hebt gedaan – jouw koffer in te pakken. We wensen je veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *