Leukste adresjes Menorca

Verzameld! Bijzondere adresjes op Menorca

Houd je van lekker eten en een verfrissend drankje? Sla deze bijzondere adresjes dan op in je geheugen als je naar Menorca gaat. Succes gegarandeerd!

Proef kreeftensoep in Fornells

Aan de oostkust van Menorca ben je aan het goede adres voor écht verse vis. Hier vind je namelijk het kleine vissersplaatsje Fornells. Bestel in één van de aanwezige restaurants zeker caldereta de langosta. Deze kreeftensoep is een lokale specialiteit. Een ander visgerecht waar ze op Menorca dol op zijn is peix en form, een visgerecht uit de oven.

Mercat des Claustres

In de grootste en meest levendige stad van Menorca, Mahón, vind je de leukste dagelijkse markt van het eiland. Gezond eten staat er voorop en je vindt er dan ook een breed aanbod aan fruit en groenten. Op zaterdagochtend vind je in de hal ernaast een grote selectie aan tapas. Er is veel schaduw en dat maakt het onder toeristen een geliefd uitje op warme dagen.

Gastronomisch genieten bij Torralbenc

Leukste adresjes Menorca: restaurantVroeger was Torralbenc een klein huisje dat gebruikt werd voor druivenoogst en waar het vol stond met houten vaten vol wijn. Nu is het een van de meest bekende en gewaardeerde restaurants van Menorca.

Waar Torralbenc deze eer aan dankt? Ze maken vooral gebruik van seizoensgebonden producten die worden ingekocht bij lokale ondernemers. Deze worden vervolgens verwerkt tot traditionele Menorcaanse specialiteiten. Alles vers, tot aan het ambachtelijk kaasplankje toe!

Lekkerbekken opgelet!

Ben jij een zoetekauw, reis dan af naar het binnenland van Menorca. In het dorpje Es Mercadal vind je Cas Sucrer. Al meer dan 10 jaar is dit dé plek voor een goede kop koffie en een ruime selectie aan koekjes en cake. Let wel op je tanden: de hoeveelheid suiker (hoe kan het ook anders met die naam?) die gebruikt wordt is enorm.

De mooiste plekken voor cocktails

Sluip binnen in het Barcelo-hotel in Mahón en zoek het dakterras van Blue Sky Bar op (weersafhankelijk geopend, van ca. juni t/m september. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de haven van de levendige plaats. Bijzonder is het feit dat je jouw cocktail kunt nuttigen vanuit een jacuzzi.

Leuke adresjes Menorca: bars cocktailsEen andere mooie plek voor een cocktailavondje vind je in Cala’n Porter, op ca. 15 minuten rijden vanaf Mahón. Club Menorca is een belevenis op zich! De bar is gebouwd bovenop een klif, zo’n 30 meter boven zeeniveau. Een mooi uitzicht en dito zonsondergang zijn gegarandeerd!

Een mooi uitzicht heb je ook bij bar annex club Cova d’en Xoroi. Sterker nog: het uitzicht vanaf deze bar wordt gezien als één van de mooiste van Menorca. De bar is deels gebouwd in een grot en vanaf de witte hemelbedden en riante stoelen op de terrassen is het leven nog mooier dan het al is. Zodra de zon ondergaat verandert de bar overigens in een echte club. Dj’s draaien er de sterren van de hemel!

Een kijkje in de geschiedenis van mayonaise

Als we de Menorcanen mogen geloven, komt mayonaise van hun geliefde eiland. Met dank aan Franse maarschalk en levensgenieter Richelieu. Hij nam deel aan de Frans-Engelse oorlog in de 18e eeuw en kwam naar Menorca toen deze in Franse handen viel. Hij kreeg in deze periode in Mahón een saus geserveerd die hij omdoopte tot sauce mahonese. Later zou dit zijn verbasterd tot mayonaise.

In veel restaurants staat de oorspronkelijke saus nog op de kaart. Het best smaakt deze wanneer het wordt geserveerd met slakken; een lokale specialiteit!

Oeps, laat die weegschaal maar achterwege tijdens jouw vakantie op Menorca. Daarna maar weer even aan de lijn!

Fotografie: Andrei Bortnikau | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *