Mooiste stranden Costa Dorada›

Op naar de gouden kust! De mooiste stranden aan de Costa Dorada

Wil jij tijdens jouw vakantie een flinke dosis zon, zee en strand opdoen? Aan de Spaanse Costa’s vind je gegarandeerd een strand dat bij jou past. Wij nemen je mee langs onze favoriete stranden aan de Costa Dorada. Dat wordt nog moeilijk kiezen!

Costa Dorada is de Spaanse vertaling voor ‘gouden kust’. Dat zegt genoeg over het uiterlijk van de stranden! De kustlijn in het noordoosten van Spanje is maar liefst 200 kilometer lang en huisvest badplaatsen als Salou en Cambrils. De prachtige stranden in en rondom deze badplaatsen zullen absoluut een op-en-top vakantiegevoel bij je aanwakkeren.

Welke stranden aan de Costa Dorada eruit springen? We zetten ze voor je op een rij!

Rustig zonnen in Salou

Stranden Costa Dorada, SalouBij een vakantie in Salou denk je misschien aan feestende jongeren en tal van megadiscotheken. Dit is immers waar de badplaats bij veel Nederlanders om bekend staat. Maar wist je dat je er ook schitterende stranden vindt? Een voorbeeld hiervan is Playa Larga. Doordat het niet het hoofdstrand van Salou is, kun je hier in alle rust genieten van de Spaanse zon.

Playa Larga ligt op ca. 6 kilometer van het centrum, maar is de reis ernaartoe meer dan waard. Terwijl je op het strand ligt, geniet je namelijk van de prachtige natuur om het strand heen! Want geef toe… Een strand dat omringd wordt door dennenbomen is best bijzonder, toch?

Vakantie Costa Dorada, H10 Mediterranean Village Tijdens een vakantie in H10 Mediterranean Village in Salou ben je van alle gemakken voorzien. Voor de kleintjes zijn er diverse kinderfaciliteiten en ook vind je er meerdere restaurants. Gratis WiFi en een fitnessruimte maken het plaatje compleet!

Chillen tussen de locals in Tarragona

Stranden Costa Dorada, El MiracleVia het centrum van Tarragona loop je over de boulevard om bij El Miracle te komen. Dit kleinschalige strandje is de wandeling absoluut waard. Bestel een drankje bij de strandtent, kom tot rust op jouw handdoek en neem een verkoelende duik in zee. En dat alles tussen de locals, want het strand is onder toeristen niet zo bekend. Ideaal!

Niet ver van het centrum ligt een ander strand dat de moeite waard is om te bezoeken. L’Arrabassada beschikt over het Blauwe Vlag keurmerk, waardoor je ervan verzekerd bent dat het er schoon en veilig is. Op het kalme water dobbert een glijbaan, waar je naartoe kunt zwemmen om hem uit te testen. Kinderen zullen zich hier goed vermaken!

Relaxen aan helder water in La Pineda

Stranden Costa Dorada, Platja de la PinedaOok de badplaats La Pineda staat hoog op ons lijstje. Aan Platja de la Pineda, dat zo’n 3,5 kilometer lang is, kom je helemaal tot rust. Het water is er kristalhelder, dus neem zeker een duik in zee! Het strand is omringd met hoge pijnbomen, waardoor jouw stranddag zeker een zuidelijk tintje krijgt én je er verkoeling kunt zoeken. Ideaal!

Wil je deze badplaats bezoeken en relaxen aan een rustiger strand? Dan is Playa del Racó een goede plek. Tijdens jouw stranddag geniet je van de zon tussen de locals.

Met het hele gezin genieten in Cambrils

Stranden Costa Dorada, CambrilsPlaya de l’Ardiaca in Cambrils is een ideaal strand voor gezinnen. Het water is er ondiep en er zijn diverse palmbomen waaronder je schaduw kunt opzoeken. Het strand beschikt over een bijzondere M-vorm en het zand is hier absoluut goudgeel. Precies zoals je een vakantie aan de Costa Dorada voorstelt!

Aan het strand vind je diverse chiringuitos, strandrestaurantjes met typisch Spaanse gerechten. Terwijl je geniet van een vers visje en een heerlijk wijntje, bewonder je het schitterende uitzicht over de Costa!

Vakantie Costa Dorada, Estival Centurion Playa Wil je in Cambrils verblijven? Boek dan een vakantie in Estival Centurion Playa. Een restaurant, zwembad met uitzicht over zee en diverse kinderfaciliteiten staan hier tot je beschikking. Dat wordt genieten!

Snorkelen in l’Ametlla de Mar

Stranden Costa Dorada, l’Ametlla de MarBezoek je het liefst een ongerept stuk strand? In de badplaats l’Ametlla de Mar ben je aan het juiste adres! Ga naar Playa de Sant Jordi om van een schitterende natuur te genieten. Het goudgele zand steekt fel af tegen de blauwe zee. Het heldere water leent zich er perfect voor om de onderwaterwereld te verkennen, dus vergeet je snorkelsetje niet!

Aan het strand vind je restaurantjes en ook is het mogelijk om ligbedden en parasols te huren. Bijzonder is het kasteel dat aan het strand ligt. Deze stamt al uit de 12e eeuw en is gebouwd als uitkijktoren. Je geniet hier dus van een dagje aan het strand én van een bijzondere omgeving!

Aan welk van deze stranden aan de Costa Dorada zie jij jezelf komende vakantie wel liggen?

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *