Dorpjes Costa Dorada

De mooiste stadjes en dorpjes aan de Costa Dorada

Salou is veruit de meest bekende stad aan de Costa Dorada. Maar de Spaanse kustlijn beschikt over nog veel meer mooie plaatsen! Idyllische stranden, authentieke gerechten en eeuwenoude gebouwen… Je vindt het hier allemaal. Tijd om de mooiste plaatsen onder de loep te nemen!

Cambrils

Dorpjes Costa Dorada, CambrilsCambrils wordt door velen de culinaire hoofdstad van de Costa Dorada genoemd en dat is niet zonder reden. De plaats is van oudsher een vissersdorp en dat merk je aan alles! Dagelijks bieden vissers hun dagvangst aan in de lokale restaurants. Een ideale plek om eens een nieuw visje te proeven. Wat dacht je van verse inktvis?

Wil je liever cultuur snuiven? Het stadshart stamt uit de 12e eeuw, waardoor er diverse historische bezienswaardigheden te bezichtigen zijn. Een voorbeeld hiervan is de Torre de L’Ermita, een verdedigingstoren uit de 14e eeuw, en het vestigingswerk Castell de Vilafortuny. Je kunt te voet eenvoudig Cambrils verkennen, maar het is ook mogelijk om een fiets te huren. Vergeet je in elk geval niet in te smeren!

Daarnaast is Cambrils een ideale plek om van de Spaanse zon te genieten. Het dorp beschikt over een kustlijn van maar liefst 9 kilometer. Je vindt gegarandeerd een plekje om te relaxen aan één van de stranden! Veel van de stranden beschikken trouwens over een Blauwe Vlag keurmerk, waardoor je zeker weet dat ze schoon én veilig zijn. Dat maakt het een fijne plek voor gezinnen! Wil je actief bezig zijn tijdens je stranddag? Neem dan plaats op een zeilboot of op een surfplank om Cambrils vanaf het water te verkennen.

La Pineda

Dorpjes Costa Dorada, La PinedaWil je in een rustig dorp verblijven? Dan is een vakantie in La Pineda iets voor jou! Het dorpje is een ideale plek voor mensen die willen ontsnappen aan de drukte van alledag. De kustlijn van ca. 3,5 kilometer wordt omgeven door pijnbomen, waardoor je er naast zon ook voldoende schaduw vindt. De stranden van La Pineda worden trouwens door velen beschouwd als de mooiste van de Costa Dorada. Dit komt niet alleen door de groene omgeving, maar ook zeker door het kristalheldere water!

Rustzoekers kunnen niet alleen bijkomen aan het strand, maar ook in het wellnesscentrum van La Pineda. Dit is niet zo maar een wellnesscentrum; het is de grootste van heel Catalonië! Aquum Spa & Club is maar liefst 4.000 m2 groot en biedt tal van ontspanningsmogelijkheden. Neem een duik in één van de negen (!) zwembaden of laat jezelf insmeren met wijn of chocolade. Voor kinderen is er een apart kindergedeelte. Klinkt goed, toch?

Mooiste dorpjes Costa Dorada, Hotel Estival Park ResortIn Hotel Estival Park Resort vermaakt jong en oud zich eindeloos. Het hotel ligt, ondanks dat de naam anders doet vermoeden, in La Pineda. En door te kiezen voor een verblijf o.b.v. all inclusive, ben je al helemaal van alle gemakken voorzien!

Tarragona

Mooiste dorpjes Costa Dorada, TarragonaCultuurliefhebbers mogen tijdens hun vakantie aan de Costa Dorada absoluut Tarragona niet overslaan! In deze stad, die de hoofdstad is van de gelijknamige regio, vind je namelijk tal van ruïnes uit de Romeinse tijd. Deze archeologische pareltjes staan dan ook niet zonder reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Bewonder jij liever een amfitheater uit de 2e eeuw of toch de overblijfselen van diverse kerken? Het kan allemaal!

Naast cultuur snuiven is Tarragona ook een ideale plek om te zonnen. Je vindt er drie stranden waaraan je heerlijk kunt ontspannen. Bezienswaardigheden bekijken en relaxen kun je hier dus goed combineren!

l’Ametlla de Mar

Mooiste dorpjes Costa Dorada, l'Ametlla de MarZonfanaten zijn in l’Ametlla de Mar aan het juiste adres. Je kunt overal aan de Costa Dorada genieten van de zon, maar in L’Ametlla de Mar doe je dit aan één van de idyllische baaien. Neem een verfrissende duik en geniet van het prachtige uitzicht over de groene omgeving. Het heldere water leent zich er daarnaast perfect voor om de onderwaterwereld te verkennen, dus vergeet je snorkel niet! En wil je liever de omgeving bovenop het water verkennen? Neem dan deel aan een lesje zeilen.

Wil je nog meer natuur verkennen? Maak dan een stevige wandeling naar Ebro Delta, een natuurgebied op ca. 15 kilometer van het dorp. Het is wel aan te raden om deze tocht vroeg in de ochtend te maken, want de Spaanse zon kan erg heet worden!

Miami Platja

Dorpjes Costa Dorada, Miami PlatjaMiami Platja is een strandbestemming bij uitstek. Het dorpje beschikt over diverse stranden, waaronder een paar die verborgen liggen tussen de rotsen. Loop ernaar toe en wie weet beschik je (tijdelijk) over een privéstrandje. Dat is pas vakantie!

Wil je liever geen zoektocht maken naar een verborgen strandje? In Miami Platja vind je ook twee grote stranden. Naast luieren, kun je er diverse sporten beoefenen. Wat dacht bijvoorbeeld je van een potje beachvolleybal? Waterratten kunnen zich op het water uitleven door te gaan windsurfen. Aan de stranden zijn daarnaast diverse restaurants te vinden, waar je de lekkerste lokale gerechten proeft.

Dorpjes Costa Dorada, Hotel Pino Alto Een restaurant, twee zwembaden en gratis WiFi staan tot je beschikking in Hotel Pino Alto. Daarnaast kom je helemaal tot rust in de sfeervolle palmentuin en kun je jezelf in het zweet werken tijdens een potje squash. Dat wordt genieten!

Welk van deze stadjes dorpjes aan de Costa Dorada wil jij het liefst bezoeken?

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *