Tarragona hippe stad vol historie

Tarragona, een hippe Spaanse stad vol historie

Staat een vakantie naar de Costa Dorada op de planning? Breng dan zeker een bezoek aan Tarragona. Deze historische stad is een walhalla voor geschiedenisliefhebbers, maar ook zonaanbidders zijn hier aan het juiste adres. Tijd om kennis te maken met de mooie stad!

Tarragona in een vogelvlucht

Tarragona is de hoofdstad van de gelijknamige Spaanse regio en ligt aan de Costa Dorada. Wanneer je in badplaatsen als Salou en Cambrils verblijft, rijd je binnen ca. een half uur naar de stad toe.

De authentieke havenstad herbergt tal van Romeinse ruïnes, maar ook moderne kunst is er in overvloed te vinden. Na een dag cultuur snuiven kom je tot rust aan één van de stranden en proef je de lekkerste gerechten op een levendig terrasje. Wij nemen je mee langs alle hoogtepunten van de Spaanse stad!

Een kijkje nemen in de geschiedenis

Tarragona hippe stad vol geschiedenis, amfitheaterWanneer je door het oude centrum Tarragona wandelt, neem je meteen een kijkje in de geschiedenis. Vroeger was de stad namelijk in handen van de Romeinen. Daarnaast was het de grootste stad van de toenmalige provincie Hispania. Vanuit Tarragona, dat door de Romeinen Tarraco werd genoemd, werd de strijd aangegaan met de bewoners in het binnenland.

In het huidige Tarragona zijn hier nog veel sporen van te zien. Je vindt er tal van oude Romeinse gebouwen, waarvan er velen op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Bezoek zeker de ruïnes van het amfitheater uit de 2e (!) eeuw, wandel langs de oude Romeinse stadsmuren en loop over het Forum.

Wil je nog meer leren over de historie van Tarragona? Dat kan in het Archeologisch Museum, het Romeins Museum én het Geschiedenismuseum. Genoeg keus!

Maar in Tarragona is meer te bewonderen dan enkel Romeinse ruïnes. Sla de indrukwekkende gotische Kathedraal van Tarragona niet over. Ga zeker naar binnen, want in de kathedraal kun je een enorme kunstcollectie bewonderen.

En dat zijn slechts enkele gebouwen in het centrum! Wil je nog meer archeologische hoogstandjes bewonderen? Op ca. 3 kilometer van het centrum vind je een Romeins aquaduct dat maar liefst 217 meter lang is. Ook de Toren van Spicios, een Romeins grafmonument, is een bezoekje waard.

Struinen langs mooie street art

Tarragona hippe stad vol historie, steertartDenk je nu dat je in Tarragona enkel eeuwenoude kunstwerken en gebouwen kunt bewonderen? Mis! Middenin het centrum vind je ook een aantal indrukwekkende graffitikunstwerken.

Wandel naar Plaça dels Sedassos om één van de meest gefotografeerde punten van de stad te bekijken. Je bewondert hier een immense muurschildering. Deze is gemaakt is in 1995 en beeld het leven uit van de late 19e eeuw. Balkonnetjes met mensen erop en tal van ramen zijn op de muur geschilderd. Je kunt haast niet meer zien dat het feitelijk een kale muur is!

Wie nog meer street art wilt spotten, kan tijdens een wandeling in het oude centrum heel veel moois bewonderen. Daarnaast wordt er jaarlijks (in de maand september) het Tallers Oberts festival georganiseerd. Gedurende dit evenement worden talloze straatjes in het oude centrum versierd met kleurrijke kunstwerken. Bijzonder om mee te maken!

Relaxen aan het strand Tarragona hippe stad vol historie, strand

Het meest bekende strand is Playa del Miracle. Dit strand wordt door het treinspoor gescheiden van het centrum, maar is de wandeling absoluut waard. Zoek verkoeling in de blauwe zee en bestel vervolgens iets lekkers in één van de strandtenten. Je beleeft hier gegarandeerd een fijne stranddag!

Direct achter het spoor vind je een bijzonder uitkijkpunt. Wandel naar Balcó del Mediterrani, waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht over zee. Vergeet je camera niet!

Een ander fijn strand is L’Arrabassada, dat iets buiten het centrum ligt. Zwem naar de glijbaan, die op een drijvend plateau op zee dobbert, en roetsj snel naar beneden. Ideaal met kinderen!

De lekkerste gerechten proeven

Tarragona hippe stad vol historie, havenCultuur snuiven, genieten van de zon en… lekker eten! In Tarragona kun je de lekkerste gerechten proeven. Een aanrader voor foodlovers is de Mercado Central de Tarragona. In deze markthal vind je tal van eetkrampjes, waar je o.a. vlees en vers fruit kunt kopen. Hier scoor je gegarandeerd een lekkere lunch. Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant van het gebouw is indrukwekkend. De prachtige muurschilderingen staan zeker goed op jouw vakantiefoto’s!

En wanneer je trek hebt in een vers visje, kun je het best naar de haven lopen. Hier bieden vissers aan het eind van de dag hun dagvangst aan. Verser kan je vis niet zijn!

Kun jij niet wachten om Tarragona te bezoeken? Bekijk dan ons volledige aanbod in Salou en Cambrils en rijd binnen no time naar de stad toe. Wij wensen je een fijne vakantie vol zon en cultuur!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *