Mooiste stranden Costa del Sol, Nerja

Slippers aan! De mooiste stranden aan de Costa del Sol

Met een kustlijn van ruim 200 km heb je aan de Costa del Sol geen gebrek aan stranden. Zeker niet rondom de populaire badplaatsen Torremolinos, Málaga, Marbella en Fuengirola. Maar vind je daar ook de leukste en mooiste stranden van de Costa del Sol? We zochten het voor je uit!

De Costa del Sol loopt grofweg van Gibraltar tot Motril, een plaats ten oosten van Málaga. Ruim 200 km aan kustlijn met goudgele stranden ligt op je te wachten. Het gros concentreert zich in het midden van het gebied, waar de bekende badplaatsen liggen. En waar je een ruim aanbod aan strandhotels vindt. Ga je mee chillen met je billen op die mooie stranden?

Zien & gezien worden in Marbella

Mooiste stranden Costa del Sol, MarbellaHet is dé plek van de (inter)nationale jetset en alles draait er om zien en gezien worden; Marbella. Dit geldt ook voor het populaire strand nabij Puerto Banus. Mensen kijken is hier de populairste sport, maar watersporten behoort ook tot de mogelijkheden. Én families komen er graag door het kalme water en de vele voorzieningen.

Schrik niet van de prijzen; gezien de populariteit zijn deze de laatste jaren enorm gestegen. Trakteer jezelf voor één keer op een dagje decadent doen en sluit af met tapas aan de Boulevard de la Fama. Hier voel je je zelf haast een beroemdheid!

Mooiste stranden Costa del Sol, Marbella: Iberostar Selection Marbella Coral BeachIberostar Selection Marbella Coral Beach – een relaxt adults only complex – ligt direct aan het strand. Via het strand loop je naar de levendige jachthaven Puerto Banus. Je hebt de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.

Zo’n 12 km ten oosten van Marbella vind je nog een fijn strand, Cabopino Beach. Dit fijne witte zandstrand ligt in een kleine baai en wordt omgeven door kalm water. Het doet gemoedelijk aan door het ontbreken van hoogbouw en het is er aanzienlijk rustiger dan aan het strand van Puerto Banus. Lunchen, borrelen en dineren kan bij een aantal chiringuitos (typische Spaanse strandrestaurants).

Verscholen tussen de baaien

Reis je naar Málaga? Houd het dan niet alleen bij de stadsstranden, maar reis een stukje naar het oosten af. Hier vind je La Cala de Mora, dat diverse awards voor een van de beste stranden van héél Spanje heeft mogen ontvangen. Dit komt o.a. door de ligging in een schilderachtige baai. Houd er wel rekening mee dat het door de populariteit wel relatief druk is voor een strand dat niet in de stad of één van de bekende badplaatsen ligt.

Zoek je meer rust? Zusje La Caleta de Maro (de kleine Maro inham) is een goed alternatief. Net zo mooi, alleen minder mensen. Dit laatste komt met name doordat het strand net wat lastiger te vinden is. Let dus goed op de borden. En leg vooral het laatste stuk lopend i.p.v. per auto af. Geiten en landbouwmachines versperren regelmatig de weg. Houd er daarnaast rekening mee dat je zelf drinken en eten meeneemt; er zijn geen voorzieningen. Je wordt echter wel getrakteerd op helder water (ga snorkelen!) en een kleine zoetwaterval.

Geen zin om jouw eigen eten & drinken mee te nemen? Ga dan zonnen aan La Cala de Mora. Aan het drukkere strand vind je genoeg chiringuitos om uit te kiezen.

Chillen onder het Balkon van Europa

Mooiste stranden Costa del Sol, NerjaAls je aan de Costa del Sol verblijft, is het Balcón de Europa in Nerja een must see. Het ‘balkon’ kreeg deze naam in 1884 van Koning Alfonso XII vanwege het geweldige uitzicht. Sta je op deze bijzondere plek, dan kun je hem alleen maar gelijk geven. Spectaculair!

Combineer een bezoek aan het balkon zeker met een middagje strandhangen in Nerja. Onder het balkon vind je namelijk het strand van Calahonda. Klein is het wel, slecht 120 meter lang. Toch heb je er alle faciliteiten voor een ontspannen dagje bij de hand; een reddingsbrigade, douches en hangmatten.

Aan de voet van het kasteel van Fuengirola

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van het populaire, maar kleine Fuengirola is het Kasteel van Sohail. Aan de voet van dit kasteel vind je direct ook het mooiste strand van de badplaats; het Playa del Castillo Sohail.

Het is er rustiger dan op het hoofdstrand van Fuengirola en gezinnen komen er graag; het Blauwe Vlag kenmerk geeft aan dat dit strand veilig en schoon is. Parkeerplekken zijn er voldoende en mocht je niet alleen willen luieren vanaf je strandhanddoek, dan worden er voldoende watersporten aangeboden.

Het populairste stadsstrand van Málaga

Mooiste stranden Costa del Sol, MalagaMálaga is de ideale plek voor vakantiegangers die cultuur, de drukte van een stad en strand met elkaar willen combineren. In en rondom de stad vind je een breed aanbod aan stranden. Meest bekend is La Malagueta, het strand nabij de haven van de Spaanse stad.

Je kunt er rekenen op een levendige sfeer en een breed aanbod aan faciliteiten zoals parasols, hangmatten en een reddingsbrigade. De chiringuitos maken het complete plaatje compleet. En niet te vergeten; ook dit strand is beloond met het Blauwe Vlag keurmerk.

Het is onmogelijk om dit strand te missen; de letters Malagueta staan enorm groot op het strand afgebeeld. De letters, die gemaakt lijken te zijn van zand, vormen samen één van de meest gefotografeerde plekken van Málaga en misschien wel de hele Costa del Sol.

Een andere aanrader in Málaga is overigens het strand van de oude visserswijk Pedregalejo. Op het strand worden sardientjes op een spies vers voor je klaargemaakt (of je mag ze zelf klaarmaken!) en aan de boulevard vind je talloze tapasrestaurants. Jouw dag aan het strand sluit je hier goed af met zicht op de kleurrijke zonsondergang.

Het oude vissersstrand van Torremolinos

Mooiste stranden Costa del Sol: TorremolinosAls je ons vraagt wat het leukste deel van Torremolinos is, dan roepen we direct de oude visserswijk La Carihuela. Niet alleen omdat dit nog het meest authentieke deel van de stad is, maar zeker ook omdat je hier het gelijknamige Playa de la Carihuela vindt. En een dagje hier vertoeven is zeker geen straf!

De pluspunten van dit strand? Het heeft een Blauwe Vlag, wat het geliefd maakt onder gezinnen, en er zijn talloze faciliteiten. Ligbedden en parasols, maar ook watersportmogelijkheden. Fanatiekelingen kunnen daarnaast een potje beachvolleyballen. Langs de boulevard vind je restaurants en chiringuitos, tapas eet je hier als de beste!

AluaSun Lago Rojo Hotel, TorremolinosOp een paar stappen van het strand vind je het onder Nederlandse reizigers populaire AluaSun Lago Rojo Hotel. Geniet hier 100% van jouw vakantie met dank aan de comfortabele kamers, het riante zwembad en diverse sportfaciliteiten.

Op welk van deze mooie stranden aan de Costa del Sol jouw keuze ook valt, door ons ruime aanbod vind je altijd wel een hotel in de buurt. Als je niet al hebt geboekt… Veel plezier aan deze zonnige Costa!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *