La Carihuela Torremolinos

La Carihuela, de authentieke visserswijk van Torremolinos

Torremolinos is een voormalig vissersdorpje dat een transformatie heeft ondergaan tot een toeristische badplaats. De authenticiteit van Torremolinos is echter nog steeds terug te vinden in sommige delen. In het bijzonder in de visserswijk La Carihuela is er volop sfeer; een fantastische belevenis tijdens jouw vakantie.

Mensen van alle windstreken zoeken de Spaanse badplaats Torremolinos op voor een ontspannen vakantie. Ook veel Nederlanders weten de badplaats te vinden. En dat is niet zo gek; je kunt er rekenen op warm weer en aan de kust vind je mooie zandstranden. De belangrijkste ingrediënten voor een topvakantie!

Ga je een dagje naar de visserswijk La Carihuela, dan vang je een glimp op van hoe Torremolinos ooit geweest was, terwijl je ook eenvoudig naar het strand en de boulevard wandelt. Kijk je met ons mee naar deze bijzondere wijk?

La Carihuela: van vissershuisjes tot strand

La Carihuela TorremolinosHeb jij een zwak voor sfeer, cultuur en architectuur, dan zal je je ogen uitkijken in La Carihuela. Deze wijk staat namelijk vol schattige authentieke vissershuisjes. Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn, want het is simpelweg heerlijk om door de smalle straatjes te wandelen en de woningen te bekijken.

Omdat La Carihuela aan de kust ligt, is er ook een strand. Dat overigens geheel toepasselijk Playa de la Carihuela heet. Met een lengte van meer dan 2 km is er altijd wel een plekje om te zonnen. En met dank aan de vele faciliteiten – zoals ligbedden, parasols, toiletten en douches – heb je hier zeker een comfortabel dagje! Actievelingen kunnen gebruik maken van de watersportmogelijkheden.

Winkelen, vis eten & uitgaan

De wijk La Carihuela herbergt niet alleen vissershuisjes en strand, maar ook een levendige promenade. Aan de promenade zijn talloze winkels gevestigd. Een walhalla voor wie graag met leuke souvenirs thuiskomt. Maar ook reizigers die kleding of sieraden willen inslaan of bekijken, komen aan hun trekken in La Carihuela.

Niet verbazingwekkend voor een vissersdorp: je kunt heerlijke vis eten in La Carihuela. Dit kan in het bijzonder aan de promenade waar vis ruim op de kaart staat en uitstekend wordt bereid. Er zijn diverse strandtenten waar de traditioneel gebakken vis wordt geserveerd. Dat wordt smullen!

Er is in La Carihuela zeker aan de Nederlanders gedacht, want je zult om de zoveel meter een Hollands café aantreffen met herkenbare Hollandse namen. Enkele leuke bars in de visserswijk zijn De Babbelaar, Het Karrewiel en De Brabander. Proost hier met een biertje en eet een hapje! Precies zoals we dat ook in Nederland doen met een broodje bal, pannenkoeken of koffie met appeltaart.

Verblijven in La Carihuela

La Carihuela Torremolinos, hotelsVerblijf je graag om de hoek van La Carihuela, dan zijn er meerdere opties. AluaSun Lago Rojo Hotel is een van de mogelijkheden. Verblijf je hier dan bevind je je binnen no time op het strand en middenin de oude visserswijk. Het hotel beschikt over een zwembad én kinderbad. Een entertainmentprogramma en live muziek zorgen daarnaast voor volop sfeer.

Een ander fijn hotel in La Carihuela is Hotel MS Amaragua. Vanaf het zwembad heb je direct uitzicht op de Middellandse Zee; zo wordt er zonder twijfel een vakantiegevoel opgewekt. Maak je gebruik van het wellnesscentrum, dan zal je uitgerust terugkomen. Want behalve relaxen in de sauna en jacuzzi of het stoombad, kun je ook een massage of schoonheidsbehandeling boeken.

We wensen je vast veel plezier in La Carihuela, dé visserswijk van Torremolinos!

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

2 thoughts on “La Carihuela, de authentieke visserswijk van Torremolinos

  1. Ben vaak in Cariuela geweest en vond het jaren terug fantastisch en gezellig die Spaanse sfeer maar na terug keer na vele jaren is die sfeer ver weg, zo commercieel geworden,zonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *