Leukste dagtripjes Torremolinos

Ontdek Andalusië! De leukste dagtripjes vanaf Torremolinos

De populairste badplaats aan de Spaanse Costa’s? Zonder twijfel Torremolinos. Dit hangt samen met de overdosis aan zon, het lekkere Spaanse eten en de gezelligheid die er in de badplaats heerst. Extra pluspunt is er echter voor de omgeving. Genoeg mogelijkheden voor dagtripjes vanuit Torremolinos!

Torremolinos in een vogelvlucht

De Spaanse badplaats ligt aan de Spaanse Costa del Sol, dat op haar beurt weer onderdeel is van het prachtige Andalusië. De naam zegt het al; aan de Costa del Sol kan je op een zonnige vakantie rekenen. Dit is dan ook direct de reden dat veel mensen naar Torremolinos afreizen.

Je vindt er meerdere stranden, waardoor Playa de la Carihuela. Het levendige strand heeft een Blauwe Vlag-keurmerk, wat betekent dat je hier veilig en schoon kunt vertoeven. Er zijn daarnaast tal van voorzieningen, waaronder watersportmogelijkheden, ligbedden en parasols.

In de badplaats zijn diverse bezienswaardigheden en themaparken te bezoeken. Cultuur snuiven kan in de oude visserswijk Carihuela. Wie nog meer wilt zien tijdens een vakantie kan de omgeving ontdekken. De Costa del Sol beschikt over schitterende badplaatsen en in het binnenland vind je geweldige Andalusische dorpjes. Tijd om de mogelijkheden voor dagtripjes vanaf Torremolinos op een rij te zetten!

Een huurauto is het handigst als je veel in een korte tijd wilt zien. Deze kan je eenvoudig via ons regelen bij of na het boeken. Liever met het openbaar vervoer? Het busnetwerk aan de Costa del Sol is uitstekend en naar al deze plekken kun je eenvoudig afreizen.

100% Andalusië in Mijas

Afstand vanaf Torremolinos: ca. 20 km.

Leukste dagtripjes Torremolinos; MijasHet beeld dat veel mensen hebben van Andalusië? Witte huisjes met blauwe details. Dit beeld komt voort uit de foto’s van twee dorpjes in het bijzonder; Frigiliana en Mijas. De eerste is wat verder rijden, maar Mijas vind je al op slechts en kwartiertje rijden.

De historische kern van het oude dorpje ligt zo’n 400 meter boven zeeniveau. De slingerende weg naar boven is daarmee alleen al geen straf. Vanaf diverse plekken heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. En af en toe zie je – tussen de bomen door – het parelwitte dorpje al opdoemen in de verte.

Eenmaal aangekomen zie je het beeld dat je al die tijd in reisgidsen hebt gezien; kleine steegjes, witte huisjes, terrassen met geraniums, kleurrijke kozijnen en prachtige poortjes. Als je vroeg op pad gaat, zie je nog weinig mensen. En kun je aan het centrale plein ontbijten met de meest verse churro’s.

Breng zeker een bezoek aan Santuario de la Virgin de la Peña. Achter deze kapel gaat een bijzonder verhaal schuil, wat je kunt lezen in ons uitgebreide artikel over Mijas. Extra tips voor het stadje vind je daar ook!

Dagje stedentrippen in Málaga

Afstand vanaf Torremolinos: ca. 20 km.

Leukste dagtripjes Torremolinos: MálagaAls je naar Torremolinos gaat, vlieg je aan op de luchthaven van Málaga. En net zoals duizenden andere vakantiegangers zie je dan eigenlijk helemaal niets van de prachtige Spaanse stad. Maak een dagtripje naar Málaga en ontdek de charme die het compacte centrum heeft.

Je bent in 20 minuten van het ene naar het andere eind van het historische centrum gelopen. Toch ben je er wel even zoet. Je kunt het Alcazaba bezoeken (en daar kun je uren slenteren!), de kathedraal beklimmen, rondsnuffelen op lokale markten, street art spotten in diverse wijken en – dat is wel even steil omhoog lopen – genieten van het uitzicht vanaf het Gibralfaro kasteel.

Een flinke dosis cultuur dus. Die kun je eenvoudig afwisselen met strandhoppen, want naast een groot stadstrand biedt Málaga diverse kleinere stranden langs de kust. Huur een fiets en ontdek ze allemaal. Even rustiger aan? Winkelen of dineren kan aan de moderne boulevard Muelle Uno.

Betaalbaar dineren of lunchen? Neem plaats in één van de chiringuitos aan het strand. Vis wordt in deze typische Spaanse strandtentjes buiten gegrild en verser krijg je het niet op jouw bord. Goedkoper ook niet overigens.

Decadentie & oude gebouwen in Marbella

Afstand vanaf Torremolinos: ca. 50 km.

Leukste dagtripjes Torremolinos: MarbellaHet leuke aan Marbella? De twee uitersten! Je kunt op één dag eenvoudig het oude centrum en het moderne en decadente Puerto Banús bezoeken. Een wereld van verschil, maar beiden oh zo leuk!

Laten we je eerste even meenemen naar het historische centrum van Marbella, dat het dichtstbij Torremolinos ligt. De straatjes in dit deel worden gekenmerkt door witte huisjes, sinaasappelbomen, oude kerken en kleurrijke bloempotten aan de muren. Het centrale plein is Plaza de Los Naranjas. Daar komen haast meer sinaasappelbomen bij elkaar dan in de rest van het centrum. De eerste werd overigens al in 1941 geplant.

Het verschil met Puerto Banús kan haast niet groter zijn. Waar je in de smalle straatjes van het oude centrum schattig boetiekjes met betaalbare waren vindt, is het bij de moderne haven enkel decadentie. Merken als Louis Vuitton vullen de etalages en lunches zijn er allesbehalve goedkoop.

Als je het niet erg vindt om eens wat duurder te lunchen, plof dan gerust neer bij het bijna geheel paarse A1 Aretusa. De lamsracks zijn er goddelijk, de cocktails niet te versmaden en de rekening betaal je gewoon met ogen dicht.

Magisch Ronda

Afstand vanaf Torremolinos: ca. 100 km.

Leukste dagtripjes Torremolinos: RondaBen je niet vies van een dagje vroeg opstaan tijdens vakantie? Zet de wekker en zorg dat je om 09.00 uur in Ronda bent. Zo ben je de drukte voor en kun je nog even in alle rust genieten van de stad die – geheel terecht! – bekend staat als een van de meest bijzondere plaatsen van Andalusië.

Wat er zo bijzonder aan is? Het bergdorpje is gebouwd rondom een immens kloof, waar de rivier de Guadelevin doorheen stroomt. De kloof splitst het oude en nieuwe deel en middels de Puente Nuevo steek je zo over. Blijft dan wel even staan, want vanaf hier kijk je zo de 100 meter diepe kloof in. Adembenemend!

Sommige toeristen nemen een blik vanaf de brug en keren weer om; ze hebben gezien wat ze wilden zien. Maar wist je dat er veel meer te zien is. De tuinen van Cuenca bijvoorbeeld. Of het uitzicht dat je hebt als je afdaalt naar de kloof vanaf Plaza Maria Auxiliadora. Ook het paleis Casa del Rey Moro is een aanrader.

Op zoek naar een fijne plek om te lunchen of dineren? Ga naar Casa Maria. Een menukaart doen ze hier liever niet aan; ze vragen naar je wensen en allergieën en op basis daarvan worden er verschillende gerechten op tafel gezet.

Nog meer dagtripjes vanaf Torremolinos

  • Combineer Ronda met een bezoek aan Júzcar. Waar de meeste dorpjes in Andalusië wit zijn, is dit dorpje helemaal smurfenblauw gekleurd. Fantastisch!
  • Ben je verliefd geworden op Mijas? Ga dan zeker ook naar Frigiliana. Het is iets verder, maar eigenlijk nog nét een tikje mooier. De klinkerpatronen in de straat zijn geweldig.
  • Frigiliana combineer je eenvoudig op één dag met een bezoek aan Nerja. De higlight van dit stadje is Balcón de Europa, vanwaar je een prachtig uitzicht over de kust hebt.

Jouw vakantie is wel gevuld met al deze toffe dagtripjes vanaf Torremolinos. We wensen je een fijne tijd! Vergeet alleen niet ook nog even aan het strand te ontspannen…

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

6 thoughts on “Ontdek Andalusië! De leukste dagtripjes vanaf Torremolinos

    1. Goede tip! Let er alleen wel op dat – als je met een huurauto gaat – dit ook echt mag van de verhuurmaatschappij. Dit is niet altijd toegestaan!

    1. Ja hoor, een groot deel van deze tripjes is te maken per openbaar vervoer. Houd er wel rekening mee dat bussen in het hoogseizoen vaker rijden dan in het laagseizoen.

    2. Ja hoor het openbAr vervoer is perfect , je gaat naar een tabakszaak en daar kun je een kaart krijgen en kun je voor 1,10 de heel veel leuke plaatsen bezoeken Vanaf Torremolinos is het 20 minuten naarMalaga , ook Bellemadena is heel leuk heeft een prachtig park en Mijas ook leuk de bus stopt aan de hoofdweg daar zie je de borden die de richtingen aangeven even je hand opsteken als je bus eraan komt kaartje op de machine leggen en zittten maar. De bus die naar Mijas Pueblo rijd stopt ook bij de vlindertuin en de Boedha leuk om te bezoeken , ook de kabelbaan naar boven is heel leuk , in Bellemaden pueblo even een taxi pakken 5,00 euro brengt hij je naar Castillo Colomares heel leuk voor kinderen . Ik heb mijn wandelingen staan op jeanne overwintert dan krijgt u een idee wat allemaal mogelijk is .

  1. Wat leuk de tips voor dagtrips vanaf Torremolinos te lezen. Wij gaan febr.2020 daar naar toe, ik verheug me nu al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *