Mooiste hotels Costa del Sol

De mooiste hotels aan de Costa del Sol; Spaans genieten!

Een vakantie naar het zonnige Zuid-Spanje en nog op zoek naar een leuk adresje? Wij verzamelden de mooiste hotels aan de Costa del Sol voor je. Kijk je mee?

Iberostar Selection Marbella Coral Beach

In een Iberostar Hotel zit je eigenlijk altijd goed. Zo ook in Iberostar Selection Marbella Coral Beach; een charmant hotel direct aan het strand van Marbella. Je wandelt in no time naar de gezellige jachthaven Puerto Banús. Over de ligging niets dan goeds!

En het hotel zelf? Dat mag er zijn met dank aan de stijlvol ingerichte kamers, meerdere zwembaden en tal van faciliteiten. Wat dacht je van een fitnessruimte, wellnesscentrum  en buffetrestaurant met Spaanse keuken?! Extra fijn; voor het gemak kun je o.b.v. all inclusive verblijven.

De hippe beachclub – mét zwembad, goddelijk fingerfood en signature cocktails – is een ander pluspunt van Iberostar Selection Marbella Coral Beach. Wij zouden hier graag een dagje spenderen. Ga je mee?

Mooiste hotels Costa del Sol - Iberostar Selection Marbella Coral Beach

Hard Rock Hotel Marbella

Op zoek naar een mooi adults only hotel aan de Costa del Sol? Hard Rock Hotel Marbella is een van onze favorieten. Dit hotel ademt luxe en je hoeft je hier geen moment te vervelen. Er worden leuke evenementen georganiseerd, waaronder live jamsessies en gave pool party’s. Met een cocktail in je hand geniet je van de beste muziek. Zelfs het ontbijt wordt regelmatig opgeleukt met live muziek.

In de kamers & suites van Hard Rock Hotel Marbella speelt muziek ook een grote rol. Iedere kamer heeft een eigen platenspeler en iedere gast ontvangt een playlist. Daarnaast kunnen liefhebbers een gitaar huren om zelf te spelen. Qua faciliteiten kom je ook niets te kort; denk aan een Nespresso-machine, badjassen, airco en WiFi.

Doe jij het liever rustiger aan? Op het dakterras vind je een prachtig zwembad met dito uitzicht en in het wellnesscentrum laat je je compleet in de watten leggen. Yoga-liefhebber? Je volgt yogalesjes via de tv op je kamer, natuurlijk mét bijpassende muziek.

Mooiste hotels Costa del Sol - Hard Rock Hotel Marbella

Riu Costa del Sol

Aan het langgerekte strand van Torremolinos vind je Riu Costa del Sol. Jong & oud beleeft hier een zorgeloze vakantie boordevol waterpret. Je kunt rekenen op drie buitenzwembaden, een binnenzwembad, babybadje, kinderbad én een waterspuitpark. En dan hoef je ook nog eens alleen maar een straat over te steken om met je voeten in het zand te staan.

Fijn aan Riu Costa del Sol is de all inclusive formule; je maakt je geen zorgen over eten & drinken en kunt (veelal gratis) deelnemen aan diverse sportactiviteiten. Er zijn leuke groepslessen en je kunt de omgeving verkennen op een huurfiets. Wie het liever rustiger aan doet boekt een massage of schoonheidsbehandeling. Kinderen vermaken zich dankzij het activiteitenprogramma van RiuLand.

Mooiste hotels Costa del Sol - Riu Costa del Sol

Puente Romano Beach Resort & Spa

Dat Marbella écht het Ibiza van de Costa del Sol is bewijst Puente Romano Beach Resort & Spa. Met de hippe inrichting en trendy eet- en drinkgelegenheden waan je je bijna op het Spaanse eiland.

We raken niet uitgepraat over de tien restaurants en bars van Puente Romano Beach Resort & Spa; hier kun je echt elke dag een andere wereldkeuken proeven. Het paradepaardje is het wereldberoemde sterrenrestaurant Nobu, waar je proeft van de Japanse keuken. Daarnaast smul je van de Italiaanse keuken (proef zeker de carpaccio), verse visgerechten van de grill, hippe brunchgerechten en vleesspecialiteiten in het steakhouse. Voor een avondje uit is er een Supperclub en een nachtclub.

De volgende ochtend kom je bij aan de rand van een van de zwembaden (waarvan één in de winterperiode wordt verwarmd) of op het strand dat praktisch voor de deur ligt. In het wellnesscentrum is het compleet ontspannen. Actievelingen vermaken zich opperbest dankzij o.a. spinning, een box-studio en een professionele gym.

Mooiste hotels Costa del Sol - Puente Romano Beach Resort & Spa

El Fuerte Marbella

We blijven nog even in Marbella voor El Fuerte Marbella . Dit mooie hotel aan de Costa del Sol is een van de oudste van de stad en herbergt het 16e-eeuwse San Luis fort. Er is nog meer historie; o.a. Walt Disney en Penélope Cruz verbleven er. In 2022 onderging het hotel een totale make-over onder leiding van interieurdesigner Jaime Beriestain.

En wij vinden dat de Chileen prachtig werk heeft geleverd. Het doel was om de klassieke stijl van het hotel te benadrukken én gebruik te maken van hedendaagse trends. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en bieden naar wens zeezicht.

Een blik werpen op de Middellandse Zee is trouwens geen opgave bij El Fuerte Marbella; je hoeft enkel de boulevard over te steken om op het strand te staan. Daar beschikt het hotel over een eigen beachclub met o.a. veel visgerechten op de menukaart. Nog even over de ligging; niet alleen het strand is binnen handbereik, ook het historische centrum van Marbella ligt op loopafstand.

Mooiste hotels Costa del Sol - El Fuerte Marbella

Nog meer mooie hotels aan de Costa del Sol

Er zijn genoeg mooie hotels aan de Costa del Sol. Daarom hebben we nog enkele bonustips voor je:

  • Voor een top-vakantie in Málaga tippen we het luxe Vincci Seleccion Posada del Patio. Je verblijft aan de rand van het historische centrum en wandelt in ca. 20 minuten naar het stadstrand. Het hotel is gebouwd op de overblijfselen van Romeinse en Arabische muren, die je bekijkt door de glazen vloer bij de receptie en bar. Fijn; op het dakterras vind je een zwembad!
  • Kempinski Hotel Bahia Estepona is een mooi resort direct aan het strand en vlak bij Estepona. Het hotel is ruim opgezet, maar beschikt over ‘slechts’ 145 kamers. Je kunt rekenen op drie zwembaden, een handjevol bars en restaurants en een wellnesscentrum in de tropische tuin.
  • Soho Boutique Colon is een charmant boutique hotel in de hippe wijk Soho in Málaga. In de directe omgeving vind je volop leuke tapasbarretjes en je wandelt in ca. 10 minuten naar het oude centrum. Een top-ligging dus! Fijn; je kunt o.b.v. logies en ontbijt boeken.

In welk van deze mooie hotels aan de Costa del Sol spendeer jij je volgende vakantie?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *