Leukste stedentrips buiten Europa

Getipt! De leukste stedentrips buiten Europa

De Spaanse steden zijn zonovergoten en in Rome & Berlijn kun je flink cultuur snuiven. Ook Praag, Boedapest en Athene zijn geweldig. En dan hebben we nog maar een aantal opties op ons eigen continent genoemd. Maar wat dacht je van stedentrips buiten Europa? We zetten onze favorieten steden op een rij!

New York, the city that never sleeps

Stedentrips buiten Europa: New YorkJa, deze was te verwachten! New York staat voor veel mensen bovenaan de bucketlist en derhalve ook in onze favorieten voor stedentrips buiten Europa. Grappig detail: een eerste trip naar de Amerikaanse stad zorgt vaak voor een tweede. En derde, en vierde. Het is haast onmogelijk om genoeg te krijgen van the city that never sleeps!

Ja, je moet gaan voor het geweldige uitzicht vanaf Top of The Rock. Een shopsessie aan Fifth Avenue mag niet ontbreken. Het Vrijheidsbeeld is een echte must-see. In het Meatpacking District zijn foodies aan het juiste adres. Grand Central Terminal is een plaatje van een station. En een middag relaxen in Central Park is zéker geen straf.

Maar New York is niet enkel deze bezienswaardigheden, het is méér. De vibe die er heerst is uniek. Het is fantastisch om op te gaan in de grote menigte en wijk na wijk te ontdekken. Met een coffee to go en een bagel als een echte NYC-er.

Check onze handige reisgids voor 5 dagen New York

NewEen stedentrip naar New York hoeft niet de hoofdprijs te kosten. Bekijk eens de mogelijkheden bij The Pod Times Square. Verzorgde kamers én een zachte prijs. Wij zijn fan van dit hotel!

Recordbrekend Dubai

Stedentrips buiten Europa: DubaiDubai is weer van een heel andere klasse dan New York. Waar Manhattan in New York echt the place to be is, heb je in Dubai meerdere places to be. Met elk hun eigen karakter. Om te beginnen bij het meest bekende deel; Downtown Dubai.

Downtown Dubai is de plek waar je het meest iconische gebouw van de stad vindt; de ruim 800 meter hoge Burj Khalifa. Het is niet alleen het hoogste gebouw ter wereld, het biedt ook (vanaf de 124e verdieping!) een geweldig uitzicht over de metropool.

Aan de voet van de toren vind je de Dubai Mall, met meer dan 1.200 winkels. ’s Avonds is het buiten de deuren één groot spektakel met dank aan de tofste fonteinenshow ter wereld. Ja, ze houden daar wel van records!

Maar dan hebben we nog de rest van de stad. Op het Palmeneiland vind je een van de tofste waterparken ter wereld (Aquaventure Waterpark), bij de Dubai Marina maak je kennis met de beste restaurants en (cocktail)bars en de woestijn nodigt uit voor een middagje crossen over zandduinen. Tot slot: je combineert stad & strand ook nog eens in een handomdraai tijdens een stedentrip in Dubai.

Stedentrips buiten Europa: Dubai, Vintage Grand HotelOns populairste hotel in Dubai? Vintage Grand Hotel. Hier krijg je de luxe van een vijfsterren hotel voor de prijs van een driesterren hotel. Extra pluspunt: de gratis shuttleservice naar diverse highlights in de stad.

1.001 nacht in Marrakech

Stedentrips buiten Europa: MarrakechJe in een sprookje uit 1.001 nacht wanen? Dan is Marrakech de ultieme plek voor een bijzondere stedentrip buiten Europa. Waarom? Op het centrale Djemaa el Fna plein kenmerken eetkraampjes, slangenbezweerders, tandentrekkers en waarzeggers het stadsbeeld. De straatjes van de medina erachter zijn gevuld met kleurrijke koopwaren. Van prachtige tapijten tot olielampjes, van Marokkaanse slofjes tot kruiden die al je zintuigen prikkelen.

Bovenstaand beeld is overigens het beeld dat óók veel mensen al hebben bij Marrakech. Maar de stad biedt meer. In de Palmeraie – een bos van honderden palmen net buiten de stad – vind je prachtige hotels. En de wijk Ville Nouvelle wordt gekenmerkt door hippe restaurants en dito boetiekjes.

Kom je toch echt voor de 1.001 nacht sfeer? Neem dan een kijkje bij de Koutoubia Moskee, de grootste moskee én tevens het symbool van de stad. Een ander pareltje is Palais de Bahia. Het werd gebouwd in opdracht van Si Moussa, die niet wilde dat zijn 4 echtgenotes en 24 bijvrouwen elkaar konden zien vanuit de tuin. Het gevolg? Een paleis met zo’n 160 kamers!

4 dagen Marrakech? Check onze handige reisgids!

Leukste stedentrips buiten Europa: Marrakech, Riad BarrokoIn stijl verblijven doe je in een Marokkaanse riad. En daar hebben wij diverse opties voor, waaronder Riad Barroko. Met binnentuin met zwembad en een fijn restaurant is ontspannen hier geen opgave na een enerverende dag in de stad.

Nog meer bijzondere stedentrips buiten Europa

Of er nog meer toffe opties zijn voor stedentrips buiten Europa? Jazeker! We noemen er nog een aantal voor je!

  • Dubai mag dan het meest bekende Verenigde Arabische Emiraat zijn, maar als er een stad buiten Europa in opmars komt dan is het Abu Dhabi. Je kunt er – net als in Dubai – het hele jaar rekenen op tropische temperaturen en ook hier worden Arabische cultuur en luxe gecombineerd. Een bijzonder voorbeeld hiervan is de Sheikh Zayed Mosque. Die moet dan ook bovenaan jouw must-see­ lijstje.
  • Wist je dat wij ook reizen aanbieden naar de Thaise hoofdstad Bangkok? De bruisende stad hangt erg aan tradities, maar heeft ook een moderne kant. Dit samen maakt het voor ons een intrigerende stad. Tel daarbij op de prachtige tempels, lokale markten, street food om vrolijk van te worden en de eindeloze shopmogelijkheden. Je zal maar tijd tekortkomen…
  • Voor rijk gekleurde muren vol street art en prachtige art deco-gebouwen vlieg je naar Amerika. Om precies te zijn naar Miami, één van de hipste steden die je in het land vindt. Je moet dan ook niet gek staan te kijken als je opeens een celeb spot op Ocean’s Drive of een van de prachtige stranden. Een must-do die je niet mag missen? Neem een kijkje in de wijk Little Havana. Je waant je hier in Cuba!
  • Naar Zuid-Afrika om rond te reizen? Dat hoeft echt niet per se! Je kunt ook een stedentrip boeken naar Kaapstad. In deze kleurrijke wereldstad kun je flaneren aan de Victoria & Alfred Waterfront, de Tafelberg beklimmen en souvenirs shoppen op lokale markten. Indrukwekkend; neem onder leiding van een gids een kijkje in een van de townships. En maak zeker een uitstapje naar Boulders Beach of het wijndomein Stellenbosch.

Welk van deze stedentrips buiten Europa wil jij graag maken?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *