Florida Keys

Florida Keys: maak kennis met de Amerikaanse Caraïben

Droom jij van een turkooizen zee, witte zandstranden en een altijd stralende zon? Dan droom je over de Florida Keys. Deze paradijselijke eilandjes zijn dé pareltjes van de Verenigde Staten.

Een kilometer lange weg middenin de oceaan brengt je naar dit subtropische paradijs. Romantische zonsondergangen, zwemmen met dolfijnen of gewoon relaxen op het strand: het is allemaal mogelijk op de Florida Keys!

Over de Florida Keys

Florida KeysDe naam Florida Keys heeft, zoals de naam wél doet vermoeden, niets met sleutels te maken. Het woordje key komt namelijk van het Spaanse cayo, dat simpelweg klein eiland betekent. En dat is ook wat de Florida Key’s zijn, kleine koraaleilandjes in het midden van de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico.

Je bereikt de Florida Key’s als je vanaf Miami afzakt naar het zuiden. Terwijl je de overseas highway – een lange snelweg die je van eiland naar eiland lijdt – afrijdt, kom je langs diverse bekende en minder bekende eilandjes.

We zetten onze favoriete drie eilanden in de spotlights en geven je meteen tips over de beste hotels. Zo hoef je niet meer verder te zoeken!

Duikersparadijs Key Largo

Florida Keys: Key LargoHet eerste eiland dat je, al rijdend richting het zuiden, tegenkomt is Key Largo. Duiken is hier de voornaamste activiteit en dat is niet verwonderlijk aangezien je hier de enige levende koraalriffen van de Verenigde Staten aantreft.

Op ca. 15 minuten rijden van Hilton Key Largo Resort ligt het John Pennekamp Coral Reef Park. Dit grote natuurgebied is vooral onder duikers erg populair. Je vindt er diverse mooie duikspots. Zo vind je voor de kust van het bijbehorende Cannon Beach een reconstructie van een Spaans scheepswrak aan.

Ben je geen waterliefhebber, maar toch geïnteresseerd in de wonderen van de onderwaterwereld? Geen nood, want een boot met glazen bodem staat klaar om je de mooiste schatten te laten zien. Ook kanoën en kajakken is steeds geliefder op dit eiland.

Florida Keys, Hilton Key Largo ResortOp slechts 15 minuten rijden van John Pennekamp Coral Reef Park en in een oase van groen ligt Hilton Key Largo Resort. Het resort beschikt, naast riante kamers, over een eigen strand en jachthaventje.

Sportvisserswalhalla Islamorada

Floriday Keys: IslamoradaEchte kenners zullen Islamorada misschien wel kennen vanwege de jaarlijkse grote sportviswedstrijden die hier gehouden worden. Denk je erover om zelf ook een hengeltje uit te gooien: this is the place to do it! Extra leuk is dat restaurants hier op verzoek jouw vangst bereiden.

Toch heb je hier ook wat te zoeken als je geen visser bent. Andere mogelijkheden om van het heldere water te genieten op Islamorada zijn duiken, kajakken, parasailing en jetskiën. En: het Theatre of the Sea biedt je een zeer bijzondere ervaring, namelijk zwemmen met dolfijnen. Ook leuk: bij milemarker (MM) 77.5 visjes voeren bij Robbie’s. Na ja, visjes, die tarpons kunnen nog best angstaanjagend en groot zijn. Pas wel op dat de aanwezige pelikanen niet stiekem je visjes pikken.

Liever zonnen? Als je de naam Anne’s Beach hoort vallen uit de mond van een local hebben ze het niet over zo maar een strand. Anne’s Beach is een uitgestrekte zandstrook dat middenin de oceaan uitloopt. De enige manier om op dit afgelegen paradijsje te komen is met de boot.

Florida Keys, Cheeca Lodge & SpaIn het charmante Cheeca Lodge & Spa staat persoonlijke service en luxe voorop. En wat dacht je van helderblauw water, oneindig veel palmbomen en een verkoelend windje? Alle ingrediënten in huis voor een geslaagde vakantie!

Populair Key West

Florida Keys: Key WestIn het zuidelijkste puntje van Florida vind je Key West. Hoewel het vol staat met hotels, restaurantjes en winkeltjes is het één van de meest geliefde eilanden. Door de vele festivals, vistoernooien en ander entertainment is er nooit sprake van een saai moment.

De azuurblauwe wateren rond het eiland bieden prima mogelijkheden om te duiken en te snorkelen. Kleurrijke vissen, prachtig koraal en mysterieuze scheepswrakken: je komt het hier allemaal tegen.

Overdag en ’s avonds is Duval Street de plek waar je moet zijn. Overdag kun je er helemaal op los shoppen in de leuke boetiekjes. ’s Avonds verandert deze straat in een sfeervol gebied waar je kunt genieten van de lekkerste maaltijden en daarna één van de hippe clubs in kunt duiken.

Florida Keys; Havana CabanaHavana Cabana ligt niet alleen op slechts enkele minuten lopen van het gezellige Duval Street, het hotel in koloniale stijl beschikt over een van de grootste zwembaden van Key West. Laat de zon maar schijnen!

Floriday Keys ontdekken vanuit Miami

Wil jij graag een combinatie van dit tropische paradijs met de levendigheid van een grote stad? Boek een vakantie naar Miami. Vanaf hier ben je in bijv. een uur in Key Largo. Ook een bezoek aan Islamorada kan prima op één dag.

Laat je even weten hoe de Amerikaanse Caraïben jou zijn bevallen?

Fotografie: jiawangkun / Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *