Dagtrip Klein Curaçao

Doen op Curaçao! Een dagtocht naar Klein Curaçao

Op de vlag van Curaçao zie je twee sterren. Eentje staat voor Curaçao zelf, de andere voor Klein Curaçao. Dit eilandje – dat ten zuidoosten van haar grote zus ligt – is een aanrader voor een dagje weg.

Klein Curaçao in een vogelvlucht

Het kleine eilandje – het heeft slechts een oppervlakte van 2 km2 – ligt op ca. 10 km ten zuidoosten van het vasteland. Inwoners vind je er niet en die zijn er – voor zover bekend – ook nooit geweest. Wel werd het eiland ooit gebruikt als quarantainelocatie voor slaven en was het in de 19e eeuw een plek waar fosfaat werd vervaardigd.

Vandaag de dag is het vooral een toeristische trekpleister vanwege de witte stranden en de mogelijkheden om het onderwaterleven rondom het eiland te verkennen. Je vindt er daarnaast enkele bezienswaardigheden.

De bezienswaardigheden op Klein Curaçao

Dagtrip Klein Curaçao: vuurtorenJe ziet hem al van ver staan; de 22 meter hoge vuurtoren van Klein Curaçao. De oorspronkelijke vuurtoren werd in de 19e eeuw gebouwd om het verscholen eiland kenbaar te maken onder kapiteins van langsvarende schepen.

Door een orkaan werd de oorspronkelijke vuurtoren al snel verwoest. Aan het eind van de 19e eeuw werd dan ook de huidige, nieuwe vuurtoren gebouwd. Inmiddels is de vuurtoren flink vervallen en hij doet al zeker geen dienst meer. Oké, wel als te gekke selfie spot, want de roze kleur knalt er lekker vanaf!

De tweede bezienswaardigheid op Klein Curaçao is het scheepswrak Maria Bianca Guidesman. De olietanker spoelde ca. 50 jaar geleden aan en heeft sindsdien best wat te verduren gehad. Het grootste deel van het wrak is inmiddels weggeslagen door de hoge golven en het is in zijn geheel verroest. Een bijzonder gezicht!

Wat je er kunt zien & doen

Zoals gezegd; Klein Curaçao is geen groot eiland en de opties zijn niet ruim. Maar zéker ruim genoeg om er een paar uur door te brengen. En die begin je het beste met een bezoekje aan de vuurtoren en het scheepswrak. Daarna is het namelijk tijd voor zon, zee en strand!

Een favoriete activiteit onder vakantiegangers is snorkelen. Voor de kust zwemmen veel soorten vissen en met een beetje mazzel spot je ook zomaar nog een zeeschildpad. Liever genieten van de zon? Spreid dan je handdoekje uit en pak er een boek bij.

Zo kom je op Klein Curaçao

Dagtrip Klein Curaçao: bootEr is maar één manier om op Klein Curaçao te komen; per boot. Deze boottochten zijn overal op het eiland te boeken. Ik deed dit bij BlueFinn, een van oorsprong Nederlands bedrijf. Zij varen meerdere dagen per week met zowel een motorboot als catamaran naar het eiland.

Wat je kunt verwachten van een dagtrip bij BlueFinn? ‘s Morgens vroeg stap je op de boot, waarna je in ca. 1,5 tot 2 uur (afhankelijk van de wind) aanlegt voor de kust. Je kunt naar het strand zwemmen en je tassen worden overgebracht met een bootje. Hoe leuk én luxe!

De tijd aan wal kun je vervolgens besteden aan bovengenoemde activiteiten. Tussendoor kun je naar de boot zwemmen voor een goed verzorgde barbecue-lunch. Met oer-Hollandse satésaus. Frisdranken en water zijn de gehele tour onbeperkt te bestellen en na 12.00 uur geldt dat ook voor bier, wijn en enkele sterke dranken.

In de loop van de middag vertrek je weer richting het vasteland. Met een drankje en op de achtergrond gezellige muziek. Genieten!

Goed om te weten!

  • Op de heenweg vaar je vaak tegen de golven in. Dit maakt dat je sneller zeeziek kunt worden dan je zou denken. Ontbijt goed en slik – wanneer je gevoelig bent voor zee- en reisziekte – een Primatourtje. Op de terugweg heb je de wind in de rug en moet het wel heel raar lopen wil je zeeziek worden.
  • Neem voldoende zonnebrand mee én vooral ook van een hoge factor. Je zit lange tijd op open zee en ook in de schaduw is met de aanwezige wind de kans op verbranden groot. Onderschat ook zeker de weerkaatsing van het witte zand op het eiland zelf niet.
  • Idealiter boek je vanwege het vorige punt een trip naar Klein Curaçao niet op een van je eerste vakantiedagen. Een beetje kleur als ondergrond is beter dan melkfles-wit op de boot stappen.
  • De boottochten naar Curaçao zijn populair. Ongeacht waar je boekt, raden we je aan om deze van tevoren te boeken. Zo weet je zeker dat er plek is!

Zie jij jezelf al struinen over het strand van Klein Curaçao? We wensen je veel plezier!

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *